Budskap från oraklet 1 maj 2016

Allt som glimmar är inte guld heter det ju och är en uppmaning att inte låta sig förblindas eller förföras av den glittriga ytan utan att se igenom den till saker & tings, människors och skeendens verkliga natur.

Därmed inte sagt att det är något fel på glitter i sig men när tingeltangel används för att förleda och maskera är det viktigt att kunna genomskåda det.

Skenet bedrar är ett annat sätt att uttrycka i princip samma sak fast i bredare bemärkelse – det är inte bara en glittrig yta som kan dölja en annan underliggande verklighet och sanning – vilken yta som helst kan stå i vägen för att uppfatta djupet och realiteterna bakom den.

I vardagslag läser vi det som händer utifrån hur det ser ut, som vi uppfattar det med våra fysiska sinnen – dessutom tolkar vi det ofta och vanemässigt genom filtret av våra tidigare erfarenheter och förutfattade meningar – någonting som gör att att vi kan dra alltifrån helt galet felaktiga slutsatser till att vi bara är precis lite lite vid sidan av en korrekt uppfattning av vad det är som verkligen pågår.

Står du just nu inför någonting som är oemotståndligt lockande, någonting som glittrar och glimmar som guld, är uppmaningen att försäkra dig om att det är solitt och genuint och inte bara något billigt krafs som saknar bestående värde och ändå bara kommer mattas av och blekna med tiden.

Det kan också vara en person som är förförisk och lockande men som inte håller hela vägen. Att ha en stor personlighet, att synas och höras, kan självklart vara genuint och riktigt helt igenom men ibland gäller uttrycket att “tomma tunnor skramlar mest” och i själva verket kan den högljudda framtoningen vara ett spel för gallerierna, för att dölja en ekande inre tomhet och en liten och behövande person som är allt annat än “stor”.

Motsatsen kan självklart också vara sann: det finns människor som inte gör mycket väsen av sig men som är riktiga skattkistor av värdefullt guld och ädla stenar. Även om det även där naturligtvis kan visa sig vara samma vara rakt igenom så behöver det inte betyda att innehållet är modest bara för att förpackningen är det – någonting som de flesta av oss vet men ändå kan behöva påminnas om: man ska inte döma hunden efter håren och det kan löna sig att inte bara avfärda eller gå förbi utan istället att stanna till och lyfta på locket.

Vad det än är som pågår och du står inför nu så kom ihåg detta: saker och ting är inte vad de ser ut att vara. Låt inte skenet bedra. Se igenom det som verkar vara – förbi, igenom och bakom ytan och fasaden – till kärnan och essensen, till sakens eller personens sanna natur, innan du bestämmer dig för att du vill sträva efter och ha det eller förkasta det.

Önskar alla en fantastisk försommarmånad!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment