Orakelbudskap 17 april 2016

Den här veckan kommer budskapet från älvorna som uppmuntrar till att SLÄPPA TAGET – vilket är ett populärt uttryck som ibland även används lite slentrianmässigt – men vad betyder det egentligen och framförallt – hur gör man?

Egentligen är det enkelt: att släppa taget betyder att inte längre medvetet eller omedvetet underhålla en idé eller övertygelse, en tanke, känsla eller en händelse eller vad det nu kan vara.

Att släppa taget kan alltså vara en fråga om en process eftersom vi många gånger har hållit fast vid någonting så länge att det grott in sig, gjort ett djupt spår i hjärnan och kroppen.

Därför måste man vara uthållig och konsekvent när man bestämmer sig för att släppa taget, och göra det om och om igen.

Många gånger är det nämligen så att det vi släpper taget om kommer tillbaka med full kraft, och då kan vi dra den förhastade och felaktiga slutsatsen att det inte går, när det i själva verket är så, att just det att det återvänder med förnyad kraft är en indikation på att vi var framgångsrika i första taget, även om det så bara var för ett ögonblick eller en stund.

Vi har alltså benägenheten att ta tillbaka det vi släpper taget om, eftersom det är just invant och på sätt och vis bekvämt och tryggt även om det gör oss olyckliga. Och så känner vi oss som offer, istället för att inse att vi inte alls är offer, utan att vi bara har en extra utmaning – som vi kan klara.

En av livets viktigaste lärdomar är, förutom att det inte handlar om “hur man har det, utan om hur man tar det” är att det inte spelar någon roll hur många gånger vi faller utan hur många gånger vi reser oss igen.

Vi har alla olika utmaningar, en del större och flera, en del mindre och färre, men alla går i backen någon gång – en del hela tiden och det verkar som det aldrig tar slut, och en del seglar igenom livet till synes obekymrat, men kan ändå någon gång gå på grund.

Det spelar ingen roll. En av fördelarna med att ha ett större antal prövningar – och att anta dem – är att man med tiden lär sig navigera och i slutändan kan kryssa sig fram på ett betydligt smidigare sätt än om man aldrig blivit tvungen att lära sig.

Så drattar du på ändan: upp igen. Kanske får du ändra strategi en aning, kanske får du en ingivelse och kommer på någonting mer du kan göra för att underlätta – kanske är det någonting du behöver förstå eller veta eller läka, men ge aldrig upp: det är inte meningen att vi ska färdas med tungt och onödigt bagage – oftast kan vi göra oss av med betydliga mängder av packning, utan att ens veta om det – bara för att vi inte vet hur.

En annan sak som kan vara bra att veta i sammanhanget är att det vi fokuserar på växer, så det är att rekommendera att bara underhålla tankar på det vi vill se mer av och inte det vi inte vill.

Många gånger säger vi till exempel “jag ska inte glömma” istället för “jag ska komma ihåg”. Jag har flera gånger fått omedelbar återkoppling på detta, till exempel när jag tänkt “jag ska inte spilla” och sekunden efter gör just det.

Vi behöver också ofta ett fokus för våra tankar för att hålla dem i styr. Finns det någon som inte har upplevt hur det är när man inte kan sluta tänka på någonting som gör en upprörd eller olycklig på något sätt. Som ett sår man inte kan låta bli att pilla i. Men då kan det ju inte läka! Det är precis likadant med det mentala. Är det någonting som du inte vill se (mer av) i ditt liv – släpp taget om det. Alltså: sluta underhålla det med ditt fokus, dina tankar, din energi – sluta “pilla” på det – och lägg uppmärksamheten och kraft på det du vill se och ha.

På så sätt förhindrar du också att det du släppt taget om återvänder – det vill säga, kryper tillbaka in i ditt medvetande. För att ta ett exempel: om jag vill att du ska låta bli att tänka på en svart apa och säger “tänk inte på en svart apa” – vad tänker du på då? Men om jag istället säger: “tänk på en vit apa” – vad tänker du på då? Förmodligen den vita apan och inte den svarta och det var ju det som var målet.

När man väl har släppt taget så behöver man alltså ersätta tomrummet med någonting, annars lämnar man fältet öppet antingen för det man släppt taget om att återvända, eller för någonting annat (icke önskvärt) att ta dess plats. Och det är vi som styr detta – eller kan lära oss att styra detta. Vi är inte vår hjärna och våra tankar, men många gånger har vi låtit vår hjärna och våra tankar ta över herraväldet och driva vårt liv i vilken riktning som helst och vi bara hjälplöst följer med.

Men egentligen ska vi vara vår hjärnas herre och inte dess slav, och det går att ta tillbaka kontrollen. Jag säger inte att det är lätt och går över en natt, utan oftast är en process för vilken det kan behövas flera olika metoder och tillvägagångssätt – men den behöver börja någonstans och någon gång och på något sätt.

Det finns mycket mer att säga men förhoppningsvis kan detta inspirera till att komma igång med “släppa tagandet” om du inte redan gjort det.

En bra igångsättande affirmation du kan använda om du vill är:

Jag släpper nu taget om allt och alla som inte tillhör mig, mitt sanna jag och mitt liv – och ersätter det med mitt högsta bästa!

Pröva den 21 gånger två gånger om dagen, morgon och kväll, i 21 dagar och se vad som händer – med så mycket inlevelse som möjligt. Någonting kommer att ge vika och börja hända, men det är som sagt en process – som själva livet. Huvudsaken är att börja eller komma vidare, att ta det första steget eller nästa.  När du väl är på väg kan du sedan adressera sånt som är mer specifikt för just dig, saker som sitter extra hårt.

Det ger sig.

Lycka till & återkom gärna, kommentera och berätta!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

4 Comments
 • Lena
  Posted at 09:32h, 18 April Reply

  Släpp taget..ja …är det något jag är trött på så är det att höra detta om o om igen.Som du själv skriver..det har blivit populärt att uttrycka sig med dessa ord och lika populärt att vara “bror duktig” att det är “bara” att affimera på annat så löser det sig..typ “du har dig själv att skylla om du fortsätter må dåligt”. Säg det till den dom mist någon och sitter utan svar..säg det till den vars drömmar är krossade,säg det till den som sitter där med barnens tårar och frågor om varför och säg att den personen skall vända sitt fokus på något annat när hela livet äter upp dem inifrån.Det är mer ett hån än ett lamt sätt att ge någon styrka..ett sätt att bagatellisera en människa som mår dåligt att den ska känna skam för att den har svårt att “gå vidare”.Nej säger jag sluta med detta eviga tjatande om att “släppa taget”..släpp taget själv om det./Mvh Lena

  • Allis Tarot
   Posted at 16:00h, 18 April Reply

   Bästa Lena, jag hör dig och tro det eller ej, men jag förstår vad du säger. Jag har själv sagt samma sak som du säger nu, även om det var många år sen nu och jag skulle aldrig säga till en människa som var i akut smärta eller hade ett totalt kaos omkring sig – någonting som jag själv hade under många många år – att det bara var att släppa taget eller affirmera så ordnar sig allt.

   Allt gäller inte heller för alla hela tiden, och om du känner att det inte är riktat till dig och där du befinner dig just nu, så bortse bara från det.

   Själv var jag under många många år, från barndomen och genom hela min vuxna ungdom, utsatt för otroligt och allt smärtsammare omständigheter som slog marken undan fötterna på mig om och om igen, jag har fått mitt liv krossat fler gånger än jag kan räkna och och förlorat fler än jag kommer ihåg, med början av mamma och pappa, och jag har varit fullständigt utdömd. Ingen trodde att jag skulle komma igen, och mot slutet hade jag hade ingenting kvar.

   Därifrån har livet vänt och jag har ett mycket bra liv idag – och det jag gjorde var att jag, helt slagen till marken, ändå började koppla sambandet mellan hur jag tänkte och hur mitt liv såg ut. När jag hade prövat allt annat insåg jag någonting som kändes sant då och som visat sig varit sant FÖR MIG. Jag träffade en numerolog som satte mitt liv i perspektiv med mina siffror, min själs uppgift och jag läste en bok som hon rekommenderade som heter “Tänk dig ett bättre liv” av Anna-Stina Vrethammar. Det var rätt tidpunkt för mig, jag tog informationen till mig – förmodligen för att det var sista halmstrået och i sista minuten.

   Jag började affirmera, där jag mer eller mindre satt helt utslagen och väntade på döden – och på den vägen är det. Jag säger inte att det gick i en handvändning, för det gjorde det inte. Det har tagit tid, nu är mer än tjugo år senare och jag har fortfarande sviter ibland som jag är tvungen att ta itu med och adressera, känslor och tankar som dyker upp som inte har med nuet utan historien att göra, men ett steg i taget går det. Man måste ju börja någonstans.
   Det har varit många turer, många andra olika saker jag har gjort och behövt göra under vägens gång, men affirmerandet vände trenden för mig, i sista stund innan jag dukade under helt.

   Jag är ledsen att höra att du lider och jag önskar dig att du hittar en väg som känns bra och riktig för dig och där livet klaras upp.

   Värme/Allis

 • Carina
  Posted at 22:16h, 25 April Reply

  Tack !
  Jag har och försöker verkligen med dina fina råd och tips. Guld värda Allis! Visst är det så att man tar några steg fram för att sedan ramla bak några.
  När jag gjorde de råd jag fick av dig förut så såg jag faktiskt ljusningar, även om de var små 😉 <3 Nu tyvärr har jag inte använt mig av dem på et tag…orkade liksom inte… Och jag säger bara, det blev några steg bakåt eller hur jag ska förklara för att inte lämna ut för mycket här.
  Tack för alla kloka budskap! <3

  • Allis Tarot
   Posted at 22:34h, 25 April Reply

   Hej Carina & tack!
   Fint att höra ifrån dig, jag har tänkt på dig några gånger och undrat hur det gått.
   Och visst är det så, precis som med all utveckling, frågan om en process, ibland något eller några steg tillbaka
   – det kan vara svårt ibland att bryta gamla vanor och lätt att återgå.
   Man kan dock alltid komma igen 🙂
   Värme
   Allis

Post A Comment