Orakelbudskap 2 november 2015

Orakelbudskapet denna vecka kommer från St. Francis och är en uppmaning att följa ditt hjärta även om du inte kan se vart det leder dig – att ha tillit och veta att du alltid är på rätt väg så länge du gör det.

Oavsett vad du brottas med just nu, oavsett vilken fråga du har – så är hjärtat svaret. Var sann mot dig själv, din innersta natur – din själ, lyssna till din inre vägledning vad som än händer och sker och hur det än ser ut – så blir det som det ska tillslut. 

Att ha förbehåll, “fega” och gardera sig är naturligt men bäddar oftast för besvikelser och nederlag, för halvmessyrer. När det gäller den andliga vägen och hjärtats väg är det ofta allt eller inget som gäller – att kasta sig ut. Bara då kan man få uppleva miraklet i hur vingarna bär, hur man är buren.

Det kan ta lite tid att uppbåda modet, och som jag påpekat förr, man ska inte vara dumdristig eller impulsiv, men det kommer en punkt då det är dags. Lyssna på hjärtat så vet du.

Det var inte länge sen som den här uppmaningen var på tapeten sist så läs gärna om orakelbudskapet från 4 oktober – det är tydligt att vi behöver påminnas om detta igen.

Francis av Assisi personifierar uttrycket att “varje syndare har en framtid, varje helgon har ett förflutet” 

Född i Italien i en välbärgad familj i slutet på 1100-talet var han en sorglös och bortskämd ledartyp som levde ett vilt liv i sus och dus och försökte sig på både krig och affärer. Så småningom lämnade han dock sitt hem och sin bakgrund för att istället ägna sig åt ett asketiskt andligt liv som mystiker efter ha känt sig kallad av Gud.

Runt honom växte det fram ett brödraskap av andra som tilltalades av hans levnadsregler som innebar att inte äga någonting överhuvudtaget utan istället leva i total fattigdom – det som så småningom skulle komma att kallas Franciskanorden – eller ibland Gråmunkebröderna eller Gråbröderna. De tog avstånd från kyrkans hierarki och förvärldsligande och ville leva som Jesus själv hade levat. Det uppstod ganska snart också en kvinnlig gren av nunnor, St. Klaraorden eller Klarissorna, uppkallad efter Klara av Assisi, den första kvinnan som följde St. Francis.

St. Francis har helgonstatus inom den katolska kyrkan och är beskyddare av bland annat djur – som han också kunde kommunicera med, när han talade lyssnade de – och ekologin (samspelet mellan levande organismer och deras miljö). Han vördade naturen som den “Guds” skapelse den är.

Det finns en berömd bön som felaktigt tillskrivs St. Francis, men som uttrycker hans inställning och som med fördel kan användas oavsett tro eller religion (byt bara ut “Herre” & “Gudomliga Mästare” mot det som passar dig, varifrån du hämtar din andliga kraft):

Herre, gör mig till ett instrument för Din frid;
där det finns hat, låt mig så kärlek;
där det finns skada, förlåtelse;
där det finns tvivel, tro;
där det finns förtvivlan, hopp;
där det finns mörker, ljus;
och där det finns sorg, glädje.

Oh gudomlige Mästare,
gör så att jag inte så mycket strävar efter
att bli tröstad som att trösta;
att bli förstådd, som att förstå;
att bli älskad, som att älska;
för det är genom att ge som vi får
Det är genom att förlåta som vi blir förlåtna,
och det är genom att dö som vi föds till evigt liv.

Lord, make me an instrument of thy peace.
Where there is hatred, let me sow love;
Where there is injury, pardon;
Where there is doubt, faith;
Where there is despair, hope;
Where there is darkness, light;
Where there is sadness, joy.

O divine Master, grant that I may not so much seek
To be consoled as to console,
To be understood as to understand,
To be loved as to love;
For it is in giving that we receive;
It is in pardoning that we are pardoned;
It is in dying to self that we are born to eternal life.

 

3 Comments
 • Yvonne Sunden
  Posted at 08:41h, 02 November Reply

  Vakna till solens ljus är glädje för mig. Ut och fylla hjärtat med solljuset. Läka min värkande kropp. Det är livet, just i dag ?

  • Allis Tarot
   Posted at 16:22h, 02 November Reply

   Det låter underbart Yvonne. ?
   Värme/Allis

 • Pingback:Veckans budskap från oraklet 9 november 2015
  Posted at 15:24h, 09 November Reply

  […] läsare för veckan som kommer och upp kom samma kort som 4 oktober och som också var temat förra veckan – det är alldeles tydligt att vi inte kan få för mycket av den uppmaningen. Men det är ju […]

Post A Comment