Orakelbudskap 20 mars 2016

Att leva i världen, men inte av den, är oraklets uppmaning till oss alla den här veckan. Om jag inte förstått saker fel så var det mannen och mystikern Jesus som först uppmanade oss till det. Därmed inte sagt att det är en kristen insikt – för det första var Jesus inte kristen och för det andra finns samma visdom uttryck inom andra traditioner också.

Vad det betyder kan beskrivas på många olika sätt och ett av dessa är att låta sig vägledas av sitt sjätte sinne snarare än sina fysiska fem andra sinnen – det vill säga: att inte låta det yttre skenet bedra utan se bakom till vad som verkligen pågår, att lyssna på sin inre röst och visdom.

Den andliga verkligheten är osynlig för det fysiska ögat och i vår kultur står det osynliga inte högt i kurs, tvärsom, det anses “alternativt” och “flummigt” – medan det i vissa framförallt ursprungliga kulturer snarare är alltings grund och fundament och den överskuggande verkligheten.

Även om det håller på att förändras nu med den nya vetenskapen, det nya paradigm som vuxit fram där vi med strikt vetenskapliga metoder kan bevisa hur allting hänger ihop på ett underliggande plan, så har vi ännu inte omfamnat eller omfattat det och gjort det till en självklar del av vår världsbild.

Den som hänger upp sitt liv och sin trygghet på yttre omständigheter är sårbar, eftersom yttre omständigheter alltid kan förändras – faktum är att vi har fått allt om bakfoten: vi tror att ett hus, pengar på banken eller ett äktenskap är trygghet – men allt det kan tas ifrån oss, kan vi förlora.

Med det inte sagt att vi inte kan ha glädje av alltihop och att livet på en nivå inte är lite lättare att leva rent praktiskt om vi har de har sakerna, men om det är vad vi lutar oss mot för att stå upp riskerar vi att falla omkull om det försvinner ifrån oss.

Att leva i världen men inte av den är att veta att vi i grund och botten är andliga varelser här på jorden för att göra en mänsklig erfarenhet i våra fysiska kroppar, istället för människor/fysiska kroppar som har en andlig upplevelse eller erfarenhet.

Det är att veta att vår verkliga trygghet är att vi är eviga varelser som gör en tillfällig erfarenhet i den här tredimensionella tillvaron – ett perspektiv som kan ge oss distans och göra oss mindre utsatta för det som pågår runtomkring oss.

Oraklet budskap är att det är dags nu att släppa taget om våra snuttefiltar, det som vi klamrar oss fast vid för att vi tror att det gör oss trygga och säkra, när det i själva verket är just det som håller oss tillbaka.

Därmed inte sagt att vi ska rusa iväg och skilja oss, sätta sprätt på alla pengar och överge våra hem – det handlar om en känslomässig och mental bindning till de här sakerna som vi behöver släppa taget om för att bli fria varelser fullt ut.

Inom buddismen säger man: innan upplysningen, hugg ved och bär vatten – efter upplysningen, hugg ved och bär vatten – vilket beskriver just detta: vi kan ha en insikt och göra en genomgripande andlig erfarenhet som förändrar allt – men det behöver inte nödvändigtvis förändra vårt yttre liv.

Frihet är ett tillstånd, ett inre tillstånd. Att vara fri är att vara obunden och kunna följa sin inre kallelse, sin inre röst  oavsett om det betyder att stanna eller gå, förändra eller bevara status quo.

De flesta av oss har en massa författade meningar, inte minst om vad pengar är, vad tid är och vad säkerhet är – och det är hög tid nu att skärskåda – och genomskåda – dem, så att vi kan se att mycket av det vi tror är sant, snarare är kulturellt och inlärt snarare än verkliga – eller ens våra egna – sanningar.

Det är många gånger just dessa förutfattade meningar om hur tillvaron är beskaffad som håller oss fångna i en tillvaro vi – helt eller delvis – inte vill ha.

När vi gör oss av med dem kommer vi upptäcka att de med största sannolikhet var det enda som egentligen höll oss tillbaka från att leva vårt liv fullt ut.

Är du redo?

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment