Orakelbudskap 25 oktober 2015

Jag bad om ett orakelbudskap till bloggens läsare för veckan som kommer och fram steg Hecate – en gudinna som var med ganska nyligen – så läs med fördel hennes budskap i inlägget från 13 september igen eftersom det fortfarande är angeläget.

Jag bad även om ett kompletterande budskap och fick Estsanatlehi – Changing Woman – som springer ur Navajo-indianernas mytologi.

Changing woman – den föränderliga kvinnan – representerar cykler och årstider och förmågan att föryngras och födas på nytt, jordens kraft och kvinnans förmåga att skapa och upprätthålla livet.

Vägen till helhet ligger till stora delar i att hedra och omfamna livets olika cykler, vilka de än må vara (något som för övrigt ligger nära oraklebudskapet förra veckan) – allt har sin tid.

Menstruationen är ett påtaglig återkommande och cykliskt förlopp i en kvinnas liv, och vittnar om hennes förbindelse med universum, månen och jorden.

Menopausen är en annan stor cykel och livsperiod och frågan är hur vi förhåller oss till dessa grundläggande och underliggande förhållanden och förutsättningar för våra liv?

Ser vi på menstruationen som en “förbannelse” och någonting smutsigt? Eller som ett tecken på och en symbol för vår förmåga att skapa och ge liv – antingen bokstavligt eller i överförd bemärkelse?

Vi skulle kunna ta tillfället i akt och använda de dagarna i månaden till att vända oss inåt, uppåt – att släppa taget och ge plats för det nya, som en parallell andlig process.

Är menopausen och klimakteriet någonting som skrämmer? Kan du se dina rynkor framträda med kärlek och ödmjukhet eller är åldrandets förlopp någonting som du kämpar emot till varje pris? Är du rädd för att bli “gammal och ful och osynlig”? Någonting som är lätt hänt i den västerländska kulturen där evig yttre ungdom är det mest åtråvärda och där vi uppmanas att reglera våra hormoner med p-piller och skjuta upp menopausen med östrogenersättning.

Självklart är det skönt att ha en fungerande kropp, men att ensidigt lägga fokus på vårt yttre när vi kommer upp i ålder, är att skjuta förbi målet eller missa poängen med den tiden av livet – som i själva verket är eller skulle kunna innebära en pånyttfödelse då vi kan KÄNNA oss både lättare och starkare än någonsin och inte bara klokare och visare.

Alla övergångar kan vara knöliga och ibland kan det ta lite stök och bök innan man hittar en ny jämvikt efter att ha inträtt en ny cykel av ens liv. Det är ingenting konstigt eller fel med det. Men det kan hjälpa att identifiera vad det är som händer och var vi befinner oss, var vi kommer ifrån och vart vi är på väg, och att se om det är någonting med våra föreställningar – fördomar och förutfattade meningar, rädslor och förväntningar, vårt sätt att tänka – som gör det svårare än vad det behöver vara.

Kan vi förstå den djupare innebörden och omfamna livet som det är just nu kan vi bli mer hela som varelser.

2 Comments
 • AnneMari
  Posted at 10:14h, 26 October Reply

  Hej,du kloka kvinna.Detta var precis vad jag behöver,jag är(mitt i livet) min ålder är så gott som 69 år,jag håller på att förstå att jag är snart 69 år,för mig känns det ofattbart,så det händer inte så mycket i det yttre livet just nu, fortsättning följer………………………… Ser med tillförsikt och spänning på mitt återstående liv just nu.Kramar AnneMari <3 <3 <3

  • Allis Tarot
   Posted at 12:44h, 26 October Reply

   Hej AnneMari
   Tusen tack för din kommentar.
   För en del kan den senare delen av livet vara den bästa, om än annorlunda och är man inte verksam i det yttre kanske man kan vara det i det inre, precis som du beskriver.
   Fortsatt glädje & tillförsikt.
   Kram/Allis

Post A Comment