Orakelbudskap 29 februari 2016

Eostre – eller Eastre – är en vårens, jordbrukets och fruktbarhetens gudinna ur den germanska kulturen och hennes budskap är att det är dags nu att vi öppnar oss för saker och ting som kan hjälpa oss att växa och utvecklas.

Eostre symboliserar pånyttfödelse, nya begynnelser och tillväxt och och det är från henne traditionen med att fira påsk med en påskhare lär ha uppstått.

Historien berättar att när våren en gång var sen hittade en liten flicka en fågel som fryst ihjäl. Flickan kallade på Eostres som kom och förvandlade fågeln till en snöhare som kunde lägga regnbågsfärgade ägg. Varje vår kunde sedan flickan hålla utkik efter haren som ett första tecken på att våren verkligen var på väg.

Det är dags nu att göra någonting som på sikt kan få oss att blomma – att ta den där klassen eller gå den där kursen eller workshopen.

Det kan handla om att behöva släppa taget om någonting som håller oss tillbaka – framförallt om vi har upplevt en tid då det har varit trögt med energi och känts som det har stått stilla – nu är det dags att bryta läget genom att göra någonting aktivt.

Vi blir hela när vi tar emot och omfamnar våra erfarenheter – det är när vi sträcker oss utanför vår komfortzon och utsätter oss för nya intryck och upplevelser som vi har störst chans att växa. Det kanske inte alltid är så behagligt, förändring kan som bekant ibland vara knökigt – men det är nödvändigt att gå igenom och ha tålamod med sådana perioder om man inte ska stanna i växten som människa.

Allt har sin tid. Ibland behöver man vila på lagrarna och hämta kraft, ibland behöver man till och med gå i ide, men Eostre symboliserar våren, så nu är det dags att vakna till liv och att öppna våra liv mot världen.

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen. Vill du prata med mig finns jag på Tarotguiderna.se – där du även hittar mina arbetstider. Välkommen att höra av dig!

No Comments

Post A Comment