Orakelbudskap 6 december 2015

På frågan om det finns ett budskap från oraklet till bloggens läsare för den kommande veckan blev svaret ett som var aktuellt för inte så länge sedan: fokusera på ljuset. Läs därför gärna det inlägget om du inte gjort det förr – eller igen, eftersom det är en uppmaning som tål att upprepas.

Men jag bad också om ytterligare ett budskap och fick uppmaningen: lita på dig själv.

Precis som ett ekollon vet hur det ska bli en ek eller embryot vet hur det ska utveckla armar, ben, ögon och näsa, så finns det en inneboende intelligens i oss som ostörd automatiskt strävar efter vår högsta möjliga punkt, att utveckla oss till att bli och vara de vi verkligen och innerst inne är – kraftfulla, strålande och kärleksfulla varelser med förmågan att göra gott.

Vi behöver inte förändra oss eller bli någonting vi inte är, bara se till att röja undan det som står i vägen, göra oss av med det vi lagt oss till med som inte tillhör oss, så att vårt sanna vara får en chans att komma fram och ta sin rättmätiga plats.

Lita på dig själv är en uppmaning att lita på att det är så.

Vår lilla begränsade hjärna, ego-delen av vår personlighet, tror gärna att det är universums centrum och den som vet bäst och måste fixa och dona för att någonting ska hända eller bli gjort. Men det är i själva verket en av våra största – och värsta – illusioner och det som bäddar för vår olycka snarare än för glädjen, meningen och tillfredsställelsen i våra liv.

Lita på dig själv, betyder att du inte ska lita på vad egot inbillar dig är sanningen om dig och ditt liv, utan en uppmaning att se förbi det och istället sätta din lit till ditt verkliga och högre jag.

Livet verkar i oss och genom oss, vi är i grund och botten och för alltid förbundna med och en del av skaparkraften i universum trots att vi många gånger förlorat känslan för och kontakten med vår djupare och sanna identitet – vi är alla döttrar och söner till livet, men de flesta av oss, precis som i berättelsen om den förlorade sonen, förlorar någon gång under vår levnads gång kontakten med vårt ursprung och måste ta ett medvetet beslut att återvända hem.

Lita på dig själv, ditt sanna jag. Din själ är vis och har svaret på alla dina frågor. När saker och ting kör ihop sig och du känner dig orolig och osäker, pröva istället för att sätta fart, stressa och slita och dra i omständigheter och att febrilt tänka fram en lösning, att bara släppa taget om allt. Sätt dig ner. Stilla dig. Blunda. Andas. Hitta stormens öga inom dig, den lugna punkten och din fristad. Ge inte upp. Även om det kryper i kroppen och tankarna far som projektiler i huvudet – sitt en liten stund till.

Be sedan ditt högre jag visa dig vad du behöver veta, fokusera på eller göra härnäst. Får du ett svar, följ den vägledningen. Får du inget svar i ögonblicket, ta det lugnt, det kommer – plötsligt när du gör någonting annat, eller nästa gång du försöker.

Lita på dig själv.

Och glad andra advent!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment