En affirmation för att förlåta och själv bli fri

Jag har skrivit om förlåtelse, vad det är och varför det är så viktigt i ett tidigare blogginlägg.

 

En av anledningarna jag tar upp är att harm och agg effektivt kan blockera det positiva flödet i vårt liv och göra att vi sitter fast på något sätt.

Många gånger kan det vara svårt att se kopplingen – kopplingen mellan ett svårlöst problem eller en situation som inte förbättras och att man inte har förlåtit eller kunnat släppa taget om någon eller någonting – men oftast finns den där, om än på ett metafysiskt eller energiplan. Det är så det fungerar i universum.

lotusflowers

Om livet har varit svårt, om livet redan från början, från det att vi var små, inneburit att vi tillfogats smärta, om vi har varit utsatta och maktlösa och offer för omständigheter bortom vår kontroll och inte har kunnat freda oss – då bär vi med sannolikhet på någon form av agg eller harm. Det är inte konstigt. Bara en ännu större anledning att avsiktligen och medvetet göra oss av med det som har varit, släppa taget om det och sluta låta det påverka oss i nuet och styra vår framtid.

Känns tanken omöjlig är vi säkerligen i ännu större behov av att göra just det.

Om du är du villig att låta det som har varit gå och att öppna dig för nya möjligheter i ditt liv, ägna en stund om dagen åt att förlåta de personer och händelser som du känner har gjort dig illa.

Gör gärna en lista och beta av den, ett namn eller en situation i taget. Se personen framför dig inom dig och säg någonting i stil med:

Jag förlåter dig, helt och fullständigt. Jag släpper nu taget om dig och låter dig gå. För min del är det som har hänt mellan oss överspelat och saken utagerad för alltid. Jag har ingen önskan att skada dig eller tillfoga dig smärta. Jag är fri och du är fri och allt är väl oss emellan, nu och för all framtid.

Var grundlig och konsekvent. Behöver du upprepa det flera gånger, så gör det. Vissa saker kan sitta djupt och ta tid. Låt det göra det, men ge inte upp. Med villighet kan du komma långt, och du kan göra det till en del av din dagliga ritual. Jag kan garantera att du kommer få utdelning i någon form, på något område – eller flera – av ditt liv, förr eller senare.

Det kanske inte kommer vara alldeles uppenbart med en gång – även om du ganska snart förmodligen kommer känna en viss lätthet – men med tiden kommer du kunna titta tillbaka och se hur det faktum att du släppte taget, att du förlät, eller att du påbörjade processen, innebar en vändpunkt, en förändring, förvandling eller kanske till och med var startskottet för en fullständig transformation, av ditt liv, din värld och din verklighet.

2 Comments
  • Pingback:Veckans budskap 30 mars 2017 – kärlek & förlåtelse
    Posted at 17:33h, 30 March Reply

    […] och inte riktigt förstår varför, läs gärna mina tidigare inlägg om förlåtelse här och här – kanske kan det hjälpa på […]

  • Pingback:Förlåt de j-vlarna!
    Posted at 12:05h, 09 June Reply

    […] Jag har skrivit tidigare i bloggen om förlåtelse (du hittar inlägget här ) och också gett tips på hur du kan göra (det inlägget hittar du här ) […]

Post A Comment