Guden Ganesh & jag – eller hur man kan få hjälp att klara en utmaning

Ganesha

En dag hittade jag ett draperi i en butik i Stockholm med guden Ganesh på som jag inte kunde motstå. Jag hade läst om Ganesh och känt mig dragen till honom och precis skaffat Doreen Virtues orakelkortlek “Ascended Masters” (Uppstigna Mästare) där han fanns med. När jag burit hem och monterat draperiet blandade jag min nya lek och frågade någonting i stil med om det fanns någon mästare närvarande med ett budskap till mig – och drog Ganesh.

Jag blev glatt överraskad, som vore jag förvånad över att han dök upp och blandade leken en gång till för att dra ytterligare ett kort – och vem tror ni tittade fram igen – om inte Ganesh.

Det gjorde det hela lite speciellt, jag kände det som jag hade direktkontakt, att han verkligen fanns med mig, runt mig – två gånger samtidigt som jag precis hade kånkat hem honom – det kunde inte vara en slump. Inte vet jag om det verkligen är sant, om Ganesh har tid eller möjlighet att titta in, men på något sätt kommunicerade vi i alla fall – och riktigt muntert kändes det, en lekfull och på samma gång mycket stark och positiv energi. Man kan kanske tro att gudar och gudinnor alltid är allvarliga saker, men en del har både mycket glädje och humor och är riktigt kul att ha att göra med.

Ganesh är dessutom mild och vänlig och sägs vara snar att besvara en bön, om den är ärligt och uppriktigt menad.

Ganesh&parents

Det finns mycket att gilla med Ganesh som är en en gud i den hinduiska traditionen. Som liten pojke fick han sitt huvud avhugget av sin far, guden Shiva. För att återuppväcka sonen från döden behövdes ett nytt huvud och så kom elefanthuvudet på plats – för att det var den första levande varelsen som fanns tillgänglig vid tidpunkten.

Ganesh är “alltings börjans gud” och den som röjer undan både yttre och inre hinder och blockeringar på vår väg. Han kan hjälpa oss att komma i kontakt med vår andliga kraft. Han representerar välstånd och visdom, är skönhetens och medkänslans väktare och hjälper akademiker, författare och konstnärer med sina arbeten och projekt – när du ska börja någonting nytt, eller skriva en bok, är Ganesh den du ska kalla på.

När man reser, fick jag tipset, kan man ha en bild av Ganesh eller en liten berlock, ministaty eller liknande av honom i bagaget för att det ska komma fram ordentligt eller för att slippa problem med tull som ska rota igenom allting. Jag har provat, och jag har faktiskt inte haft några problem sen jag började med det.

Under en tid när jag brottades med en svår utmaning, använde jag mig av ett mantra som tillskrivs Ganesh, en eller två gånger om dagen. Jag hade det i hörlurarna när jag gjorde min dagliga promenadvända, det blev som en gående meditation. Mantrat ska upprepas 108 gånger vid varje tillfälle, man kan sjunga med inom sig eller högt, det spelar ingen roll.

Om det hjälpte? Jag tror det. Jag la utmaningen bakom mig i alla fall, och det som en vinnare. Så man vet aldrig – tron försätter ju berg heter det, och har man en prekär situation har man ingenting att förlora.

Prova!

https://youtu.be/2AK44boAd_I

Tags:
, , ,
1 Comment
  • Pingback:Avlägsna hinder & blockeringar
    Posted at 11:19h, 24 March Reply

    […] jag skrev detta att jag skrivit om Ganesh och just detta mantra tidigare, du hittar det inlägget här. Jag rekommenderar också ett annat kraftfullt mantra som jag skrivit om och det inlägget hittar […]

Post A Comment