Orakelbudskap 15 maj 2015

Helgens orakelbudskap kommer från Kuan Yin –  nådens, medlidandets och beskyddets gudinna och en kinesisk bodhisattva – en upplyst.

Det berättas att Kuan Yin vände om när hon stod på tröskeln till att bli en Buddha och nåddes av ljudet av människor i nöd och istället för att stiga in i “himmelriket” bestämde hon sig för att hålla sig kvar nära jorden så länge hon behövdes – till dess att varje människa blivit upplyst och fri från lidande.

Det sägs också att man bara behöver uttala eller tänka hennes namn så får man del av hennes beskydd och hon förknippas med mantrat Om Mani Padme Hum som jag tipsat om i ett tidigare inlägg.

Förutom nåd, medlidande och beskydd kan man vända sig till henne för healing och hjälp med andlig upplysning & andliga gåvor; medialitet/klärvoajans; kärlek, vänlighet & ömhet; feminin kraft, skönhet & behag samt musikalisk förmåga & utveckling – framförallt sång.

Hon representerar gudomligt moderskap är österlandets motsvarighet till Jungfru Maria och till den egyptiska mytologins Isis.

Kuan Yins budskap denna helg är att vi ska hedra och vårda våra inre gåvor och skatter och använda oss av dem, framförallt vår förmåga att vara en helande kraft och att sprida vårt ljus i världen.

Hon påpekar också att vi behöver ta hand om oss själva för att kunna finnas för andra, så vi uppmanas att göra det vi behöver göra för att hålla oss i balans och i vår fulla kraft – vare sig det är meditation, yoga, en skogspromenad, lyssna på musik eller sjunga ett mantra, läsa en bok eller se en film eller att spendera tid med någon vi älskar – vi behöver fylla på för att ha någonting att ge.

Om det finns någonting eller något område som fortfarande känns problematiskt eller sårigt – om det finns någonting som behöver helas – så är det också dags nu. Om det betyder att du behöver dra dig tillbaka lite och/eller be om hjälp – så gör det.

Du kan till exempel be Kuan Yin om läkning och helande, vare sig det är en situation, en relation eller någonting annat eller inom dig. Var sen öppen och mottaglig och lyssna på din inre vägledning, din inutition eller ditt högre jag. Du kan komma att bli positivt överraskad.

3 Comments
 • Pingback:Helgbudskap 22 maj 2015
  Posted at 15:35h, 22 May Reply

  […] denna helg har jag dragit ett budskap från Kuan Yin precis som förra veckans orakelbudskap där det också går att läsa lite mer om vem hon […]

 • Pingback:Helgbudskap från oraklet 12 juni 2015
  Posted at 22:29h, 12 June Reply

  […] Stavar som representerar konflikt, och budskapet från Kuan Yin (som jag skrivit om i ett tidigare inlägg) denna helg knyter direkt an till […]

 • Pingback:Budskap från oraklet 20 september 2015
  Posted at 09:27h, 20 September Reply

  […] orakelbudskap kommer från gudinnan Kuan Yin – som jag skrivit om i ett tidigare inlägg – och handlar om healing, om att ta emot och att bli […]

Post A Comment