Orakelbudskap 26 juni 2015

Budskapet från oraklet denna helg kommer från Coatlicue – en gudinna i den aztekiska mytologin som härskade över barnafödande, liv och död.

Enligt legenden hade hon redan fyrahundra barn när hon blev befruktad av vita fjädrar som föll på henne. Hennes vuxna barn blev rasande och bestämde sig för att döda henne och förgöra fostret. Uppgifterna om vad som sedan hände går lite isär, men en variant är att en av Coatlicues döttrar – mångudinnan – varnade sin mamma och själv förlorade livet varpå Coatlicue placerade sin dotters avhuggna och upplysta huvud på himlavalvet.

Coatlicue uppmanar oss att sörja – om vi har sorg, att släppa fram den, ut den och taget om den så att den kan lämna oss.

Det är inte så mycket att orda om. Man kan inte välja sina känslor, när man väl har dem – man kan inte bara känna glädje och undvika sorg. Väljer man – medvetet eller omedvetet – att sky och hålla undan vissa känslor, så kommer de andra också dämpas.

Sorg som inte släppts fram eller släppts taget om kan vara frusen och prägla ett helt liv. Det kan kännas som den är evig och bottenlös och som man aldrig kan bli riktigt glad igen, den kan vara en klangbotten som alltid finns där i ens innersta, oavsett allt annat och även om man har anledning att vara till och med lycklig i nuet.

Jag vet.

Men jag vet också att det faktiskt kan gå över och att det inte behöver ta lång tid. Ett skifte i medvetandet, att andligt så kallat uppvaknande, när man radikalt skiftar perspektiv, kan häva också en långvarig och djupgående sorg. Och man kan be om det – om ett mirakel.

Men det finns också många andra saker man kan göra – vad som passar och vad som krävs är individuellt och allas vägar ser olika ut – det som är rätt för en är inte nödvändigtvis det för en annan. Behöver du praktisk och konkret hjälp, så sök hjälp. Av en shaman, en healer, en EFT-terapeut, en homeopat, en andlig rådgivare, en präst – den som söker hon finner. Mest av allt: tro på att det går att bli fri, att du inte alltid kommer behöver leva i skuggan av din sorg – hur avlägset det än känns idag.

4 Comments
 • Monica Eriksson
  Posted at 11:43h, 26 June Reply

  Tack!! behövde höra det!:) /Monica

  • Allis Tarot
   Posted at 11:46h, 26 June Reply

   Härligt. Kram/Allis

 • Maria Sjöö
  Posted at 12:07h, 26 June Reply

  Tack! Den var spot-on för mig idag! ❤️

  • Allis Tarot
   Posted at 14:46h, 26 June Reply

   Fint att höra Maria. Kram/Allis

Post A Comment