Orakelbudskap midsommar 2015

Helgens orakelbudskap kommer från Sheila Na Gig (eller Sheela Na Gig) – en forntida Irländsk gudinna – och handlar om att öppna upp för det nya.

På bilden stirrar hon grimaserande tillbaka på betraktaren, som en åldrad skinntorr och naken kvinna med det silvervita håret på ända och med benen särade för alla att skåda – en “hagga” (engelskans “hag”) eller en häxa, en kvinna med en stor visdom som inte ber om ursäkt för sig själv utan vet vem hon är, sin roll och sitt värde.

I vår tid och västerländska kultur där det är hysteriskt viktigt att se yngre ut än vi är och dölja alla tecken på att tiden har passerat genom vår kropp, och där vi anses gamla redan när vi är femtio – en ålder som ur ett andligt och själsligt perspektiv är då vi precis ska ha kommit i vår fulla kraft och vara redo att verkligen stiga fram och ta vår plats i världen – är hon otroligt provocerande – och det inte bara för att hon blottar sitt kön utan nästan än mer för att hon vågar visa upp sig i hela sin fysiska “skröplighet” så till synes helt utan skam.

Oavsett om det är en del av budskapet eller inte är det som en parantes kanske någonting att fundera över, framförallt för oss kvinnor. Visst är det kul att se bra ut och vara sitt vackraste, men man kan undra hur världen skulle se ut om vi var fullt fokuserade på vad vi gjorde istället för att tänka på hur vi såg ut och om vi inte var så förtvivlat rädda för att åldras fysiskt.

SheelaWiki

Förr i världen fanns Sheela Na Gig representerad i kyrkor, slott och andra byggnader där hennes uppgift var att beskydda och  hålla död och ondska borta, Man kunde hitta henne framförallt i Storbritanien och på Irland – Kelterna vördade det kvinnliga könets heliga kraft – även om hennes oblyga exponering även då provocerade och hon många gånger revs ner eller förstördes.

Nu är det dags, säger hon, att öppna sig för nya erfarenheter, människor och platser, starta nya projekt och företag och att ge sig ut på nya äventyr.

Ofta när vi av olika anledningar inte mår bra, när vi är sårade, ledsna, besvikna, drar vi oss undan. Det är förståeligt och många gånger nödvändigt, men allt har sin tid och efter en sådan period är det dags att rikta sig utåt och att vara med i världen igen.

Glad midsommar!

 

2 Comments
 • Tingeling
  Posted at 16:56h, 20 June Reply

  Härligt, att våga öppna upp för nytt och stå rakryggad för den jag är.
  Tack o gla sommar till dig.

  • Allis Tarot
   Posted at 18:30h, 20 June Reply

   Tack Tingeling och detsamma. Hoppas det är bra och funkar med du-vet-vad.
   Kram.

Post A Comment