Orakelbudskap 10 april 2015

Jag kände att det fungerade bra att komplettera veckans med ett orakelbudskap till helgen som vi gjorde i påskas, så vi gör det igen.

Den här gången drog jag ett kort som är lite svårare och alls inte lika omedelbart attraktivt som förra veckans glädjekort, men som rymmer mycket visdom.

Frågan jag ställde var vad bloggens läsare behöver veta om den kommande helgen och fick “Berget” (Mountain).

Det handlar om att vi kan känna att det vi har framför oss är oöverstigligt och att det kommer ta “evigheter” att ta oss över vad det nu än är – att det ser både ganska mörkt och trist och segdraget ut – men oraklet frågar oss om vi verkligen är säkra på att vi behöver bestiga det här berget vi servarför inte istället gå runt det? Om vi gör så har vi ganska snabbt lagt det bakom oss, i motsats till den tid det skulle ta att klättra över.

Ibland kan vi vara så inkörda på sätt att se och lösa saker och ting att vi inte ser andra möjligheter, vi har kanske lärt oss att det bara finns ett sätt.

Det får mig att tänka på den “Gordiska knuten”. Enligt legenden skulle den som lyckades lösa upp en speciell och mycket svår knut bli herre över över ett stort rike. En av dem som försökte misslyckades han också varpå han i vredesmod högg sönder knuten med sitt svärd – problemet ansågs då vara löst och han vann. Det kallas för ett Alexanderhugg efter sin upphovsman – när man gör någonting radikalt och oväntat åt någonting som varit problematiskt länge.

Jag tycker det här går bra ihop med Narren som veckans övergripande energi (har du inte läst Veckans Allis Tarot så finns den här) – som ju handlar om att ta språnget ut i det okända och påbörja ett nytt äventyr i livet – eller med livet. Att göra någonting nytt, annorlunda, oväntat – kan få saker och ting och lossna om vi känner att vi suttit fast, ge oss vind i seglen. Om vi känner att vi harvat länge, så är det kanske dags att öppna oss för nya vägar – runt istället för över.

Ofta kan det vara ett perspektivskifte som framkallar en lösning som förut varit fullständigt dold för oss. Einstein sa ju att man inte kan lösa ett problem på samma nivå som problemet uppstod, utan att man måste upp ett snäpp så att säga, och det kan man säga är samma sak som att skifta perspektiv.

albert_einstein_quote

Jag har använt mig mycket av affirmationer i mitt liv. För att förändra det i stort och i smått, så jag vet av egen erfarenhet att de kan ha en oerhörd kraft – om man använder dem – och här får jag till mig en affirmation som kanske kan ge en skjuts om du vill och känner att du behöver lite hjälp på traven:

“Jag är öppen och mottaglig för nya idéer och nya perspektiv och jag ser nu enbart lösningar, där jag förut såg problem”.

Gör den i så fall till din – så att du riktigt får in den i kroppen. Varje gång du kommer på dig själv med att tänka på någonting som problematiskt och att du kör fast i tankarna, växla spår: släpp alltihop mentalt och börja istället affirmera, som ett mantra och med så mycket eftertryck och övertygelse som det bara är möjligt – om och om igen. Du kommer förmodligen känna hur du skiftar energi, hur du blir lite aningens lättare i kroppen och sinnet jämfört med när du fyllde dig med tankar på hur svårt och omöjligt allt såg ut. Gör det om och om igen, och ge inte upp: det är så den kan bli din nya verklighet.

Men oraklet säger också, vilket kan vara bra att veta och är ett alternativ – att om det inte är det absolut rätta för just dig att ta dig runt berget – om du känner att det kan finnas ett värde i att göra den här bestigningen – så gör det, men ta i så fall din tid och var noga med var du sätter ner fötterna och att be ditt högre jag om vägledningen, hela vägen, ett steg i taget.

No Comments

Post A Comment