Månaden tarot juni 2016

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

Juni kan börja lite tveksamt på något sätt men det är i allra högsta grad övergående och på det hela taget ligger det för en mycket fin månad på flera områden – kanske är det till och med ett nytt äventyr eller en ny början på ingång.

1-10 juni: Sju Svärd

Handlar om oärlighet och brist på tillit. Det kan vara någon som inte spelar med öppna kort eller är bedräglig och inte helt etiskt korrekt. Det behöver inte alls vara i kriminell bemärkelse – det kan handla om att någon undanhåller information och att man på så sätt blir förd bakom ljuset eller att någon inte har helt skrupelfria intentioner men ändå håller sig inom ramen för vad som är lagligt.

Om du förhandlar om någonting är det viktigaste att du själv dels är ärlig och har rent mjöl i påsen, men också att du varken är för öppen eller för misstänksam – att bli paranoid eller överdrivet hemlighetsfull ger inte heller önskat resultat. Var istället medveten och vaksam och behåll skärpan och behöver du se om ditt hus så gör det.

På arbetsplatsen eller i karriären kan det vara någon som är besvärlig och ger upphov till huvudbry och obehag. Lyssna till din intuition om vad det är som pågår och vem du kan lita på och låt inte någon sko sig på din bekostnad eller pressa dig till någonting du inte vill.

Om det verkar som om någon står i vägen för dig och hindrar dig från att erhålla det som är ditt så kan det lyckas en kortare tid men inte i längden även om det förmodligen inte utvecklar sig på det sätt du föreställt dig.

På det ekonomiska området handlar det om att kompromisser kan vara nödvändiga. En viss instabilitet kan föreligga men det kan också dyka upp en möjlighet som förbättrar och stabiliserar situationen. Vad du är gör, undvik “get-rich-quick” lösningar eller att ge dig i kast med skumma affärer på något sätt i ett försök att göra dig en hacka. Försök alltså inte att ta genvägar där det lovas guld och grönas skogar – det kommer inte falla väl ut.

Har du problem i kärlekslivet är det troligt du är en del av det genom att vara distanserad och därmed hålla din partner ifrån dig även om du inte ser eller förstår det själv. Det kan vara så att du inte är helt öppen och rak med vad du tänker och känner eller att du har en lite otrevlig ton – ni kan båda hålla inne med era verkliga känslor för varandra så att ingen av er vet var ni har den andra.

Så länge ni fortsätter på det sättet kommer det att förbli svårigheter, men om ni bestämmer er för att vara helt öppna finns det en lösning. Någon måste ta första steget. Kanske behöver du börja med en ansträngning att vara totalt ärlig med och inför dig själv – oavsett om det är behagligt eller inte – så att du vet vad du har dig.

11-20 juni: Tio Bägare

Tio Bägare berättar att någonting vi har sökt och jobbat för nu ger någon form av utdelning och att vi kommer känna oss nöjda och tillfredsställda med det – att vi i alla fall på något område av vårt liv, i någon aspekt, kommer känna oss lugna och trygga och lyckliga. Någonting vi har stått efter och kämpat för kan bli vårt och ge en upplevelse av genuin glädje snarare än av att bara ”klara sig” och slippa lida.

Det ligger för alla former av samarbete och att jobba i grupp, att vara ett team – att tillsammans med andra, vänner, kollegor eller familj, skapa ännu mer välgång och framgång i våra liv, på alla områden.

Är det någonting i arbetslivet som varit tufft kan det lossna nu – en eventuell konkurrenssituation eller kris löser sig och istället infinner sig troligtvis en känsla av till och med harmoni.

Har du väntat på någonting, till exempel att en överenskommelse ska ska gå i lås eller att du ska landa ett kontrakt, så är chanserna goda att det blir av nu, eller att det åtminstone utvecklar sig på något avgörande sätt åt rätt håll.

Det ligger också för att ta eller få nya kontakter – som på lite längre sikt kan ge fina möjligheter också ekonomiskt.

I kärlekslivet ligger fokus på att vara social och umgås med andra och på sann, djup och varaktig kärlek, på att knyta band.

Har man redan knutit band men känner sig osäker på relationen – så ligger det en uppmaning att se till att tillbringa tid tillsammans utan andra störningar: ni är troligtvis rätt för varandra och kärleken finns där, den är bara begravd under vardagens plikter, jäkt och stress.

Vad gäller hälsan ligger det för en mycket positiv utveckling, speciellt om det varit kritiskt eller utmaningar på området och det är fördelaktigt att se över om det är någonting ytterligare du kan göra för att hjälpa till antingen i processen att återfå den – eller för att bevara den.

21-30 juni: Drottning Stavar

Det kan finns en kvinna som påverkar de här dagarna på något sätt – en erfaren, mogen och stark kvinna som kan vara behjälplig framförallt när det gäller arbete och andlig utveckling. Hon kan komma med goda råd eller på något annat sätt bidra till ditt liv – det hon initierar och är inblandad i brukar oftast gå bra. Hon kan också vara du själv, som fyller den funktionen eller rollen för någon annan.

Beskriver kortet istället en händelse eller ett tillstånd så kan det handla om att du står i slutet av någonting, antingen en situation eller en relation – för att det är klart, fullbordat på något sätt – och att ditt liv är fokuserat på just arbete och det spirituella under perioden.

Du kan få goda nyheter vad gäller jobbet eller att det sker förbättringar på något sätt. Drottningen kan vara chefen som är på din sida. Kanske har du också funderingar på att starta eget eller på något annat sätt ta ledaransvar eller står i begrepp att skrida till verket vad gäller det.

Ekonomiskt kan du frestas att spendera pengar på någonting utan att du riktigt tänker igenom saken, så var medveten om det och gå inte till överdrifter.

Har du pengar att lägga så kan hemmet vara ett område som skulle passa att lägga dem på.

Handlar det om kärlek kan det innebära att den slår till nu, oväntat och plötsligt, med mycket passion och starka känslor. Med största sannolikhet finns det en djup andlig/själslig koppling mellan er. Det kan också handla om ett distansförhållande, med allt vad det medför – både fördelarna och nackdelarna förstärks av avståndet.

För en del kan finnas ett behov av att sakta ner tempot. Att njuta av resan och inte bara av farten. Uppmaningen är att lyssna på din inre och högre vägledning och att följa den – efter att du har försäkrat dig att den kommer från rätt ställe och inte är ett ego-trick – så att du fattar rätt beslut för dig själv.

Överlag gäller att du nu har energi och möjlighet att ta mått och steg mot att skapa dig det liv som tillhör dig, ditt sanna jag.

Övergripande energi för hela månaden: Narren

Narren betecknar ofta början på ett nytt äventyr, ett steg ut i det okända – att göra någonting som ligger utanför bekvämlighetszonen. Det kan vara ett språng eller i varje fall ett par första avgörande steg i riktningen mot någonting nytt på någon front och något område.

Lyssna på din intuition och inre vägledning så kan du inte gå fel.

På arbetsfronten kan det vara ett nytt jobb som dyker upp och resor kan vara involverade – en förflyttning av något slag. Det kan även handla om flera olika möjligheter som dyker upp och ett kreativt genombrott av något slag – inklusive ett visst kaos.

Relaterat till kärlek betecknar Narren många gånger en uppmaning att ta saker och ting för vad de är och njuta av stunden – han är inte riktigt redo för en seriösare relation och något bindande åtagande för tillfället och om du ska vara med honom får du acceptera det.

Andligt är Narren en uppmaning att påbörja eller fortsätta ditt sökande efter det som får just ditt hjärta att ticka och det som är just din väg. Pröva gärna någonting nytt om du tycker att du inte funnit det du längtar efter ännu.

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment