Månadens tarot april 2016

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

 

April bjuder på någonting nytt som tar sin början, en känsla av rikedom och kanske kärlek. 

 

1-10 april: Tio Mynt

Månaden börjar med fokus på rikedom – materiellt men också i andra bemärkelser. Det kan handla om pengar som kommer in men även om en förändring till det bättre av omständigheterna i största allmänhet – dagarna kommer säkerligen innebära blomstrande tider för många oavsett om det handlar om en känsla eller rent konkret och praktiskt. Läget är gott och stabilt skulle man kunna säga, i alla fall i någon aspekt.

På arbetsfronten pekar det mot att du har uppnått en position och sitter säkert, att det går bra och inte finns någonting direkt att oroa sig för. Den som undrar om det är läge att starta eget har ett klartecken – det är en ypperlig tid för det förutsatt att saker och ting ligger på plats och i startgroparna.

Tiden kan också handla om resor relaterade till arbete och affärer och en beredskap att röra sig framåt och utöka verksamheten, oavsett om det gäller en grupp, ett företag – eller familjen.

I kärlek indikerar Tio Mynt att det finns ett starkt band mellan dig och din partner och om det finns svårigheter på nåt sätt så är lösningen inte att peka på den andre utan att vända sig inåt mot sig själv och återkoppla med sin egen inre varelse och sitt djupare jag – så kommer det ge effekt och göra att det klickar bättre med partnern också.

Om du är singel och öppen och redo att möta någon kan denna finnas i ett arbetssammanhang, det kan till och med vara någon som du träffar varje dag som det plötsligt slår till med. Klart är i alla fall att du inte behöver leta – kärleken kommer hitta dig om du är på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Även hälsan, om den varit haltande, kan ta en vändning till det bättre och mindre krämpor och små sår kan klaras upp och läka snabbt.

För den som är intresserad av sin andliga utveckling är det utmärkta dagar att se magin och den andliga dimensionen av tillvaron i det dagliga och “lilla” livet. Var “här och nu”, medveten om såväl din inre som din yttre rikedom.

11-20 april: Ess Svärd

Ess i Svärd  är en indikation på att här finns det styrka oavsett motstånd, en stark vilja och mycket mod – men svärdet kan också vara dubbeleggat, så var uppmärksam att du inte skadar någon – inte heller dig själv – driv inte på för hårt.

Om det är någonting som är knepigt på något område, använd svärdet att skära igenom illusioner och skala av alla lager tills du kommer till kärnan och kan se sanningen om det som verkligen pågår.

Svärdet kan betyda att du antingen redan har börjat tänka och kommunicera på ett nytt sätt – eller att du behöver göra det. Nya idéer och föreställningar kan ge dig lösningar på sånt som varit besvärligt under lång tid – vilket också kan vara relaterat till arbetet. Gammal teknik och gamla metoder kan ersättas med smidigare och effektivare sätt.

När det gäller finanserna så föreligger en uppmaning att göra sig av med olönsamma investeringar och utgifter. Om du till exempel har klienter som inte kan betala för sig så kan det vara dags att sätta stopp för det nu. Om du har skulder att driva in som aldrig blir betalda så kan det kanske vara idé att skriva upp de på förlustkontot och sedan gå vidare, inte hänga kvar i en situation i hopp om att pengarna ska dyka upp en vacker dag.

På kärleksfronten kan uppstå en plötslig och oväntad romans eller sexuell attraktion som överraskar eller så kan överraskningen bestå i att någon som hittills varit varm och kärleksfull plötsligt svänger och blir avvisande och kall.

Om du befinner dig i en relation som lämnar en del att önska och funderat på det är det med stor sannolikhet lika bra att klippa bandet helt istället för att ha det kvar i brist på bättre, det gör det bara svårare att komma vidare och bli redo för någonting annat. Använd svärdet till att se nyktert på situationen och att göra klart åtminstone för dig själv vad det är som verkligen gäller och hur du vill ha det när allt kommer till kritan.

Hälsomässigt kan det finns stress, ångest och instängda känslor som behöver göras av med. Det är en form av energi, så att springa, boxas eller göra någonting som får den att röra sig genom kroppen och ut är bra.

21-30 april: Knekt Bägare

Den här riddaren i skinande rustning kan vara kärleken som kommer, oavsett om det är i formen av en man eller en kvinna. Det kan alltså handla om en relation som tar sin start, ett känslomässigt möte, någonting som berör dig djupt och får dig att omvärdera saker och ting och vad du hittills trott varit möjligt.

Knekten i Bägare både stimulerar och symboliserar nämligen hjärtats väg – och om du befinner dig i en konflikt och inte vet vilken riktning du ska röra dig, om du ska följa huvudet och förnuftet eller hjärtat och känslan, så är uppmaningen att lyssna på det senare: hör ditt hjärta tala till dig och ta vad det säger på allvar – oavsett om det handlar om en relation eller inte.

När du gör det försvinner känslan av ensamhet och av att vara obekväm med det som är och du får uppleva en ny sorts balans och stabilitet som du kanske har saknat under en längre tid.

Även i arbete och karriär gör du rätt i att lyssna på hjärtat och din intuition – nu mer än någonsin. När du gör det så förbättras omständigheterna och villkoren för dig. Det betyder dock inte att du ska låta alla känslor bara spruta rakt ut utan någon form av kontroll över dem – tvärtom: det finns en uppmaning här att inte låta det gå till överdrift vad gäller det, oavsett om du är glad eller ledsen eller arg.

Det är också fina dagar för all form av konstnärlig verksamhet.

Vad gäller ekonomin ser det ut som om pengarna både kommer och går och det fort men ändå hamnar på plus i slutändan även om det kanske inte riktigt ser så ut vid första anblicken.

Om hälsan varit lite skral kan en kärleksaffär eller ny relation ge förbättringar. Faktum är att all form av kroppsterapi, behandling och rörelse – framförallt som har med vatten att göra – har en god inverkan med den här knekten, så ta gärna en massage eller gå och simma om du inte har någon att krama. Resultatet kan bli mycket fint för välbefinnandet.

Intressera dig också gärna lite extra för dina drömmar om det roar dig. De kan, precis som hjärtat, ge dig en känsla för vilket håll du ska röra dig framåt på.

Övergripande energi/tema för hela månaden: Narren

Den här filuren representerar ofta en ny början av något slag, många gånger förknippat med att ta ett kliv ut i det okända. Antingen för att vi är på väg att göra det, eller för att vi skulle behöva. Behöva kasta loss och våga oss på ett äventyr.

Narren är lite lättsinnig och våghalsig – han eller hon törs ta språnget och oroar sig inte i onödan eller i förväg för saker och ting. Han eller hon litar på sin intuition och är lite som ett barn som lever intensivt i nuet – en förmåga som vi vanligtvis förlorar med åren i takt med att vi åker på en och annan propp – och därför måste lära oss igen.

Gäller det på arbetsområdet kan det vara ett nytt jobb som dyker upp och det kan vara resor involverade – en förflyttning av något slag. Det kan även handla om flera olika möjligheter som dyker upp och ett kreativt genombrott av något slag. Var öppen för det som kommer.

Ekonomiskt ser det utmärkt ut – räkna med någon slags förbättring, precis som månadens inledande Tio Mynt också vittnade om.

Vad gäller kärlek är Narren oftast inte redo att binda sig eller göra några långsiktiga åtaganden – så det kan betyda att om det finns romans här så är det mer för stunden – vilket kan vara härligt det med.

Andligt är Narren en uppmaning att börja eller fortsätta sitt sökande efter det som får just ditt hjärta att ticka och det som är just din väg. Pröva gärna någonting nytt om du tycker att du inte funnit det du längtar efter ännu.

Önskar alla en riktigt härlig vårmånad!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

4 Comments
 • Jeanette
  Posted at 17:17h, 02 April Reply

  Efter 3 års skit i mitt liv känns det här otroligt upp-piggande och befriande, hoppas att dina kort håller vad dom lovar 😉 Om inte annat så är det en härlig morot att stå ut ett tag till.

  Vågen kvinna

  • Allis Tarot
   Posted at 20:09h, 02 April Reply

   Ja, vi hoppas 🙂
   Värme/Allis

 • Heidi
  Posted at 19:48h, 02 April Reply

  Låter som en underbar månad.! Tack

  Singel vattuman 😍

  • Allis Tarot
   Posted at 20:09h, 02 April Reply

   Med nöje 🙂
   Värme/Allis

Post A Comment