Månadens tarot februari 2016

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

 

Februari har mycket fina utsikter på alla områden, men frågan är om du kan se dem?

 

1-10 februari: Kung Bägare

Bägarnas kung kan vara en romantisk man som värdesätter trohet och lojalitet, familjen och hemmet eller en organisation eller grupp han tillhör. Han har förmåga till medkänsla, är omhändertagande och kan vara terapeut, psykolog eller präst. Han är också oftast road av matlagning, antingen privat eller som som yrke – han kan kock eller krögare. Han är oftast kreativ och kan arbeta med någonting konstnärligt och även besitta en naturlig fallenhet för healing tillsammans med en mycket stark intuition/medialitet. Han kan dock ibland ha lite svårt att acceptera sina gåvor och bortförklara dem även om han också använder sig av dem mellan varven. Så även om han är både känslig och kärleksfull kan han ibland dölja det för att istället presentera en tuffare yta.

I och med att han dyker upp kan det betyda att en faktiskt man med några av denna kungs egenskaper kommer spela en roll eller finnas med i bilden de här dagarna. Han kan med sin mognad och stabilitet vara någon du anförtror dig åt och som ger dig råd. Det kan också vara du som kommer att spela hans roll i förhållande till någon annan.

Handlar det inte om en person utan mer beskriver en energi representerar Kung i Bägare vänlighet och medkänsla som därför är betonat nu, tillsammans med en ren och sann kärlek som inte nödvändigtvis är av det romantiska eller erotiska slaget, utan snarare av det faderliga eller moderliga, det handlar om omsorg och omhändertagande, omvårdnad. Det ligger alltså för att ta lite extra hand om både oss själva och varandra de här dagarna, att finnas till och vara tillgängliga och omtänksamma.

I kärlekslivet kan Kung i Bägare naturligtvis betyda att en man med hans egenskaper äntrar din scen och att det kan vara i ett sammanhang där du träffar andra som är intresserade av andlig utveckling och det metafysiska eller någon aktivitet som har med vatten att göra. Kanske i simhallen? Om du ändå känner att det stämmer för dig att du behöver motionera mera och om du dessutom är singel öppen för någonting nytt så är det ett hett tips. Om du redan har en relation så kan det betyda att du och din partner når en ny nivå tillsammans och kommer att förstå varandra bättre och djupare än någonsin.

Är det relaterat till arbete handlar det om att se till att det du gör är i samklang med dina inre behov och ditt hjärta och att använda din intuition, din fantasi och djupare förståelse av tingens ordning i ditt jobb och din karriär.

Om du har en egen verksamhet kan den blomstra, om det har varit en svacka så är ruljansen på väg att ta sig.

11-20 februari: Kejsaren

Medan Kung i Bägare ofta representerar en vanlig man så representerar Kejsaren en arketyp. Naturligtvis kan han komma förklädd som en “vanlig dödlig” också, men hans innersta och sanna väsen är oftast av ett annat slag. Han är den manliga urkraften, en gud om du så vill.

I kärlekslivet är han många gånger en äldre man som inte riktigt följer någons spelregler utan dikterar sina egna villkor. Kemin är oftast inte omedelbar utan någonting som växer fram. Så här handlar det om att ha ett öppet sinnelag och inte förkasta någonting bara för att det inte omedelbart slår gnistor – istället finns här potentialen för någonting på sikt. Är han i ditt liv redan så ge honom en chans, era olikheter kan bidraga till en fantastisk relation i det långa loppet.

Som energi är Kejsaren en av de absolut bättre korten i hela leken som berättar att någonting du har arbetat för är på väg att ta form, manifesteras på det fysiska planet. Du kanske inte kan se det riktigt än och kanske inte heller vet hur det ska gå till, men det är på väg.

I arbetet kan Kejsaren vara en man (och ibland en kvinna) som är auktoritär och eftersom du inte gillar att bli tillsagd så kan det vålla problem om du inte förstår saken rätt: ta inte åt dig personligen utan försök se bortom det och på den stora bilden eftersom det finns mycket att lära som kan vara positivt för dig. Det ligger för att planer som du har satt i verket kan fullföljas på ett smidigt och framgångsrikt sätt och att du kan bli uppmärksammad för vad du gör.

Det finns också chans för en ekonomisk möjlighet som du kan komma att skapa om du är fokuserad och har viljan. Var öppen för tillfälligheternas spel – som inte alls är tillfälligheter egentligen – och lyssna på din intuition och inre vägledning. Ditt högre jag förstår att pengar är energi och kan leda dig rätt, till människor och möjligheter som i förlängningen bättrar på det finansiella flödet.

Kejsaren kan om du har problem med hälsan eller har annan anledning representera en doktor, en mycket bra sådan. Han – eller hon – kanske inte är så lätt att ha att göra med men är skicklig och kan hjälpa dig att hela dig själv.

Oavsett omständigheter är Kejsaren alltid en påminnelse om att vi skapar vår egen verklighet, med våra tankar, föreställningar, känslor och handlingar. Så tänk på vad du tänker på, vad du fokuserar på och underhåller inom dig – det är vad du kommer att möta i dina omständigheter. Kom också ihåg att inre arbetet behövs och är en förutsättning för att åstadkomma resultat och att utfallet alltid står i relation till insatsen.

Kejsaren har varit på tapeten i bloggen förr så läs gärna mer om honom och vad han kan komma med här.

21-28 februari: Kejsarinnan

Efter Kejsaren dyker hans hustru upp. Efter yang kommer yin för att balansera, Kejsarinnan representerar den kvinnliga urkraften och tillsammans bildar de en helhet.

I sin mänskliga skepnad kan hon komma i form av en mor eller hustru, en omvårdande och/eller gravid kvinna, hon kan vara en chef eller någon annan som har betydelse och inflytande antingen socialt eller känslomässigt.

Som energi står hon för ett positivt överflöd, en rikedom av allt gott och hennes uppdykande borde betyda att livet nu i åtminstone någon aspekt eller på något område är fyllt till bredden av det goda. Det behöver inte vara materiella saker och ting, det kan vara idéer, möjligheter, närhet och kärlek.

Har du någonting som du fantiserat om eller tänkt fram kan det vara en bra tid att presentera det nu eftersom tiden är gynnsam och du kan få bra gehör. Kreativt arbete och arbete med barn eller djur kan stimulera och blomstra.

Det är också en fruktsam tid för kärlek, en alldeles utmärkt tid för att bli kär och för den som har en relation är uppmaningen att vårda den extra mycket nu. Kejsarinnan är en sensuell energi och intimiteten kan nå nya djup. Ta hand om dig själv också, oavsett om du har en partner eller inte, avsätt tid till det.

Övergripande energi/tema för hela månaden: Fyra Bägare

Månaden har som synes både starka och mycket positiva energier, men trots det är det någonting som inte riktigt stämmer och det har bara med dig att göra. Det handlar om din inställning – du har möjligheter och fina utsikter, men du ser eller värdesätter dem inte.

Handlar det om att du är kliniskt deprimerad ska du naturligtvis skaffa hjälp och göra någonting åt det. Det behöver inte handla om konventionell medicinering, det finns andra sätt att komma tillrätta med och se på depression. Kognitiv terapi, Emotional Freedom Technique (EFT) och/eller aminosyror är några exempel som jag kan tipsa om (klicka på länkarna) samtidigt som jag vill understryka att jag inte rekommenderar någonting särskilt eller ger några medicinska råd. Jag är inte läkare och detta är inte platsen även om jag skulle vara det.

Depression kan vara ett livshotande tillstånd och är ingenting man ska försöka genomlida på egen hand, så oavsett vad du bestämmer dig för är det bra om du skaffar dig stöd, uppbackning och hjälp av någon som är kvalificerad.

Det är inte meningen att vi ska gå omkring och må dåligt, och kan vi inte ta oss i kragen själva är det viktigt att be om hjälp! Kanske räcker det med att bara prata med någon, som till exempel en andlig vägledare som är kvalificerad att hjälpa människor i kris.

Om det inte handlar om egentlig depression är chansen att du känner dig nedstämd mera för att du blivit “hemmablind” och inte uppskattar vad du faktiskt har. Att du känner dig missnöjd och likgiltig och till och med tycker synd om dig själv för att saker och ting inte är som du vill att de ska vara på någon punkt eller några punkter och att du stirrar dig blind på det.

Kanske har du blivit bortskämd eller så är du helt enkelt “lat” och tycker att du gjort ditt och inte vill göra mer nu. Lite EFT eller aminosyror skulle kanske kunna hjälpa dig på traven att komma ur svackan, men annars så kanske det räcker med att du blir medveten om hur din inställning påverkar ditt mående och att du ser relationen mellan hur du tänker och hur du känner och därmed kan välja andra tankebanor och perspektiv som öppnar upp. Nya tankar, idéer och projekt skulle kunna blåsa liv både i din situation och dig, men bara i den utsträckning du agerar – både för att bereda marken för dem och för att förverkliga dem när de dyker upp.

På jobbet kan Fyra Bägare ta sig uttryck i att du känner att saker och ting har förlorat sin tjusning och går på rutin, men också här handlar det alltså mest om din inställning. Du behöver ta dig tid att luska ut var skon klämmer och sen göra någonting åt saken. Kommer du fram till att du hatar ditt jobb är det kanske dags att skaffa ett annat eller vidareutbilda dig så att du i förlängningen kan ägna dig åt det som gör dig nöjd.

Om du behöver utöka dina inkomster kan du vara vara blind för dina möjligheter, det kan vara en hobby eller en talang som du har och skulle kunna slå mynt av men som du av någon anledning avfärdar och inte tar på allvar. Oavsett vad så är saker och ting är inte så prekära som de känns eller verkar på den här fronten heller.

I kärlekslivet kan du känna dig missnöjd och sårad men istället för att rensa luften eller agera så är risken att du går omkring och surar eller är arg, vilket inte är en lösning utan bara genererar mer negativitet.

Ta reda på vad det är som verkligen stör dig, och ta ett snack med din partner om det behövs. Om du är singel – ta ett snack med dig själv. Det kan vara så att din attityd står i vägen också för att du ska träffa någon, att det till och med redan finns någon som skulle kunna vara en intressant partner men som du inte ser eller avfärdar för att han eller hon inte passar in i dina ytligare föreställningar om hur han eller hon ska se ut och vara. Kanske är han Kejsaren?

Vad det än handlar om för område för din specifika del, ta dig en titt till på vad som egentligen händer och pågår, och se hur du bidrar själv. Vidta sedan de mått och steg du behöver för att ändra inställning och där det också behövs dina omständigheter. Det ligger i dina händer. Saker och ting är långt ifrån så illa som du tror, tvärtom.

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment