Månadens tarot maj 2016

Månadens Allis Tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

Maj ser härlig ut, inte bara för att det är försommar – energierna är riktigt fina överlag.

1-10 maj: Nio Bägare

Med Nio Bägare kan inte månaden börja mycket bättre – det betyder att på något sätt och på något område är det någonting som för många kommer gå i uppfyllelse, någonting som vi har drömt och längtat efter. Det ligger för glädje, förnöjsamhet, framgång och välmående på alla plan, även fysiskt.

Om du har arbetat med ett projekt som kommit att halta och blivit försenat borde det nu kunna röra sig framåt, om än dock med några ändringar och förmodligen inte som förväntat.

Överhuvudtaget ligger det för möjligheter som kan dyka upp och ett oväntat möte kan också föra med sig någonting gott som du inte räknat med.

För den som inte arbetar men gärna vill kan det komma till dig en chans utan att du aktivt söker den – till exempel genom någon som du stöter ihop med på gatan. Alla som driver eget, är entreprenörer eller på andra sätt frigående/frilansare borde ha goda dagar med flera uppdrag och flera klienter/kunder.

Det är en bra tid att expandera och utöka verksamheten och det ligger för en hel del “tur”. Naturligtvis ska du förhålla dig till hur din ekonomi ser ut och inte ta risker du inte klarar av att ta, men att investera och att satsa på någonting nu ligger det mycket fint för.

På kärleksområdet ligger det för både sexuell passion och sensuella upplevelser och band som redan finns kan komma att stärkas och fördjupas. Den som träffar någon kan upptäcka att denna person är precis den du behöver i ditt liv just nu, någon som bereder både extra lycka och glädje även om det inte är frågan om de allraste djupaste själsliga bandet mellan er. Ta vara på det som är.

Kortet kan också indikera att vi varit eller är glupska och att det blivit eller är för mycket av det goda, att vi frossar eller är lata – det händer de flesta ibland men går att rätta till om man ger sig den på det.

Vad gäller hälsan så se upp med ytterligheter överhuvudtaget – även med snabba lösningar som lovar mer än vad de håller och tänk i stället på lång sikt och ägna dig åt sådant som föder både ditt yttre och ditt inre, din kropp och din själ.

11-20 maj: Page Bägare

Pagerna kommer ofta med ett meddelande eller på något annat sätt en signal om att någonting nytt är på ingång. Det kan i det här fallet vara någonting kreativt. Det kan också handla om verksamheten och/eller finanserna som får sig ett uppsving. En och annan kommer bli varslad om någonting som för framåt i karriären.

Om du inte redan märkt av den positiva energin i arbetet med maj månads ingång och de Nio Bägarna så finns fortfarande chansen – yrkeslivet är på väg att sätta fart, framförallt för den som har upplevt att det varit lite trögt och tråkigt. Känslorna är inblandade – det kommer kännas lättare och roligare.

Om du haft oro eller ångest för ekonomin så borde den lätta här. Funderar du på att investera ska du lyssna på din inre vägledning – var säker på att det är din själs röst du hör och inte ditt ego. Se också upp med impulsivitet om du ska förvärva någonting, kolla detaljerna och det finstilta – inte för att det nödvändigtvis är något fel utan för att du behöver vara informerad och veta vad du gör.

Också på kärleksfronten kan du få veta någonting om en tidigare eller nuvarande relation som har en positiv verkan på dig. Det kan vara svar på frågor och funderingar du haft under en längre tid och kan ge dig känslan av att “allt är möjligt”.
Det ligger också för nya relationer som kan vara i antågande eller se dagens ljus.

Hälsan är påverkad av känslolivet – i både positiv och negativ bemärkelse. Lyssna på kroppen. Självklart ska du gå till en professionell expert på hälsa om du misstänker att det är någonting galet, men annars är det troligtvis så att vad som krävs för att du ska återfå jämnvikt är att du blir mer lyhörd för kroppen och ger den vad den vill ha i form av vila, motion, näring etc, om du känt dig lite hängig.

21-31 maj: Knekt Stavar

Förändring är honnörsordet här – och det till det bättre. Någonting som varit svårt eller trögt också under en längre tid, kan lätta om det inte gjort det redan – det kommer in kreativ energi som ger nytt momentum och entusiasm. Du kan upptäcka att saker och ting kommer till dig innan du ens visste att du letade efter det och det kan handla om att resa, speciellt i arbetet. Antingen en jobb- eller utbildningsresa till någon annan plats – eller att du reser eller pendlar som en del av ditt arbete.

Resandet kan också få betydelse i kärlekslivet – kanske är det när du är ute och rör på dig som du träffar någon speciell som hjärtat börjar banka för.

Känner du dig hängig rent fysiskt, så igen: behöver du gå till en doktor eller annan hälsoexpert så gör det, men kolla också om det inte är relaterat till vad du sysslar med. Arbetar du med det som ger dig positiv energi? Eller någonting som dränerar dig?

Övergripande energi för hela månaden: Eremiten

Det ligger för att månaden innebär ett slut på någon situation, omständighet eller något förhållande och är början på någonting nytt. Det kan vara så att du har gått igenom en period av inre sökande och tillbakadragande och nu är klar med det – att det nu är det dags att knyta ihop säcken och de lösa trådarna och göra dig redo för nästa äventyr.

En del av oss kan komma att känna att vi nått ett vägskäl i arbetslivet, och behöver ta en funderare hur vi ska gå vidare. Det kan vara så att vi inte kommer längre på den inslagna vägen, att vi nåt ett glastak eller att det är någonting annat som håller tillbaka. Det kan vara så att det behövs mer utbildning eller ett byte av bana helt och hållet. Framgången ligger och väntar, men vi behöver klura ut hur vi ska ta oss dit, och även här ligger det för resor i utbildningssyfte och/eller för personlig och andlig utveckling.

Det kan komma oväntade pengar och då är uppmaningen att spara dem eller lägga dem på någonting som är verkligt viktigt för och som har med vår utveckling att göra.

Trots de positiva energierna för månaden på kärleksområdet berättar Eremiten att det inte riktigt är högsta prioritet med kärlekslivet eller relationer just nu. Det behöver inte betyda att vi är ensamma och inte träffar någon, bara att vi inte är helt emotionellt tillgängliga för tillfället. För en del kan det handla om att även om vi har det bra med personen vi är med, så är det en pusselbit som fattas och därför kan vi inte överlämna oss totalt. Om det har att göra med att personen inte är den perfekt rätta för oss eller om den är det men vi inte är helt redo än, kommer att visa sig och det kommer en tid längre fram då det kommer bli etthundraprocent.

Ha en underbar och mycket skön maj och kom ihåg att även om det händer mycket i det yttre under månaden så tappa inte bort dig utan behåll kontakten med ditt inre och känn att du är förankrad i allt du gör och är.

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

2 Comments
 • Ulla Starman
  Posted at 09:05h, 03 May Reply

  Mycket intressant och hoppingivande. Tack!

  • Allis Tarot
   Posted at 11:07h, 08 May Reply

   Tack Ulla!

Post A Comment