Månadens tarot augusti 2017

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

Augusti ser ut att vara en starkt positiv och kraftfull månad utan några störande inflytanden att tala om – för den som haft det lite motigt ett tag kan månaden komma att upplevas som en stor befrielse.

1-10: Solen
Solen kan innebära en öppning, en portal som slagit eller slår upp genom vilken livets goda kan stråla och strömma. Du kan känna dig stark och att du vet tydligare än någonsin eller på mycket länge vart du är påväg – du kan ha känslan av att du både skapar och accepterar dig själv och ditt eget öde.

För en del kan det kännas som att vakna till liv efter att ha sovit eller slumrat vilket dock inte behöver betyda att någonting i det yttre förändras i sak, men att du ser det i ett nytt ljus.

Det du gör och din kreativitet kan bli uppmärksammad. En möjlighet kan dyka upp som kan komma att innebära mycket gott – givetvis ska du undersöka saken men det är troligt att det är någonting du kan eller bör säga ja till eftersom det med stor sannolikhet har potentialen att leda dig in på nya områden/dit du innerst inne vill men inte riktigt tagit dig än.

Det kan handla om att du blir erbjuden eller börjar ett nytt jobb som kan innebära precis det du verkligen drömt om och vill ha.

På den ekonomiska fronten ser det också positivt ut, med ökade inkomster oavsett om de är resultatet av en ökad lön eller vinst för företaget eller om det är överskott av en försäljning, aktier som stiger i värde eller ett lån som blir beviljat – eller något annat.

Den som är singel kan komma att träffa någon som berör på djupet om det är dags för det nu, och de som redan är involverade i någon form av relation kan förvänta sig en förnyelse om det finns behov av det – solen kommer med värme, generositet, glädje och passion.

Den som har haft eller har hälsoproblem och gjort vad den kan för att bli återställd kan uppleva att det ger utdelning nu, tidigare fysiska utmaningar löser upp sig som det verkar utan större ansträngning eftersom det huvudsakliga arbetet nu är gjort.

11-20: Tre Stavar
Tre Stavar innebär att du befinner dig på tröskeln till framgång. Det behöver inte betyda i direkt världslig bemärkelse utan kan också handla om ditt andliga/själsliga liv – men oavsett vad det har att göra med innebär det att det jobb du har plöjt ner tidigare börjar ge utdelning.

I arbetet ligger det för positiva förändringar som ett resultat av tidigare insatser och ansträngningar. Det här flödet som Solen kom med i början av månaden fortsätter även dessa dagar – det kan till exempel handla om en ökad tillströmning av kunder eller beställningar – oavsett hur det kommer att ta sig uttryck ligger det för ett uppsving överhuvudtaget.

Att tänka på kan vara att det för en del kan finnas ett behov av att få in ny energi i form av av andra människor som kan bidra till fortsatt utveckling.

Ekonomiskt ser saker och ting ut att förlöpa som de ska, i samma anda som i början av månaden – den som ansökt om lån kan få det beviljat, en verksamhet kan gå med vinst eller liknande. Fyll på förråden, men om du har pengar över efter det så kan det mycket väl vara så att du kan kosta på dig någonting som innebär en lite större utgift och som du kan ha glädje av länge.

På kärleksområdet ligger det för ett starkt möte med djup själslig koppling, oväntat och överraskande, som kan ge känslan av att ha träffat den som är helt perfekt rätt. Vilket det mycket väl kan visa sig vara.

21-31: Två Stavar
Du fortsätter att röra dig i rätt riktning och på framgångens väg.

Även om det kanske inte går så fort som du har förväntat dig eller skulle önska så kan du lita på – och till och med affirmera – att du är på din perfekt rätta plats, vid perfekt rätt tidpunkt och med perfekt rätt människor.

Även här ligger det för en tillströmning av resurser och medel och om det inte ser ut att stämma så behöver du tillit och tålamod, för det är på väg. Det betyder dock inte att du kan lägga dig på sofflocket och rulla tummarna utan snarare att du inte ska ägna energi åt att oroa dig – inte bara för att det är onödigt lidande utan också för att en sådan oro effektivt kan täppa till kanalerna.

Om det är lite skakigt i en relation eller ny förbindelse dessa dagar så ska du inte dra förhastade slutsatser och tro att det nödvändigtvis betyder att det är slut eller omöjligt. Det är inte alltid tycke uppstår och sen allting förlöper smidigt, inte ens när man har träffat rätt person. Så om grunden finns där och drömmen lever, ge inte upp – det är en fas och den går över.

Samma sak gäller med hälsan – även om det skulle kännas som om det blivit ett bakslag eller som om det inte går framåt: ge inte upp.

Övergripande energi för hela månaden: Narren
Över hela månaden ligger det en energi av obegränsade möjligheter, kreativitet och nya begynnelser. Av att ta ett steg ut i det okända, att ta en chansning utan att ha garantier.

Du kan förvänta dig det oväntade och behöver lyssna till och följa din inre röst utan att ängslas om vart den leder dig.

Gör ditt andliga inre arbete – använd de verktyg du har. Känns det som om du trillar omkull eller går på grund – kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag som det heter och att man inte kommer i toppform genom att gå några månader på gymmet. Alla drattar på ändan när de lär sig att gå – det handlar om att ta sig upp på benen igen. Och igen och igen – tillslut kan man om man inte ger sig inte bara stappla fram några steg utan till och med springa.

Du som inte redan har en daglig vana att fokusera på din själ eller att lyssna till ditt inre skulle behöva utveckla en sådan.

Ha en fantastiskt fin augusti!

2 Comments
 • Åsa Ölund
  Posted at 22:44h, 01 August Reply

  Tack snälla🤗augusti är en månad jag alltid tyckt om, kanske för att det är min födelsemånad😊
  Det blir spännande för jag har semester och de sista raderna ska jag göra för det har jag inte prioriterat sista tiden m skulle nog gjort det kan jag känna när jag tänker tillbaka😍💖😇

  • Lady Casha
   Posted at 23:07h, 01 August Reply

   Tack för feedback Åsa och grattis på födelsedagen!

Post A Comment