Månadens tarot januari 2017

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

1-10: Page Bägare

Den här pagen dyker gärna upp när någonting nytt är på ingång eller i antågande, i det här fallet kan det vara någonting så enkelt som det nya året, men ofta har det någonting med kreativitet och skapande att göra och kan handla om graviditet och födslar men lika gärna om en idé som ser dagens ljus, att en bok blir till, en sång blir skriven, en tavla målad eller någonting annat liknande. Men det kan också syfta på en verksamheten som expanderar och/eller finanser som får sig ett uppsving.

Om du är uttråkad och tycker arbetet är trist och är i valet och kvalet om du ska stanna eller gå så signalerar Page Bägare att saker och ting är på väg att vända till det bättre och ta fart igen, framförallt känslomässigt kan du känna en förnyelse och få den motivation du behöver för att röra dig framåt.

Det kan också handla om att du får ett meddelande eller ett budskap som har betydelse för karriären och/eller på annat sätt ger dig de svar du behöver vad gäller den.

Den som oroar sig för ekonomin kan komma att få anledning att andas ut. Nu är ju att oroa sig för det ekonomiska aldrig en bra idé om än ack så vanligt och en av de största blockeringarna till välgång och välstånd, men just nu ser det i alla fall ut som att det skulle kunna komma ett tillskott som i alla fall tillfälligt gör slut på grubblerierna om hur det ska gå.

I kärlekslivet kan en ny relation stå för dörren för den som är redo för det och/eller så kan du komma att få ett positivt besked som du har väntat på om någonting som har att göra med tidigare eller en pågående relation och med det känslan av att “allt är möjligt”.

För den som redan är i en relation finns det utsikter att utveckla och etablera den ytterligare.

Oavsett vad som pågår, odla din inre kontakt med källan vad du än kallar den eller ser den som och förlora inte din entusiasm. Det finns möjligheter till ockulta och mediala upplevelser här också, men att ha en känsla av att vara ett med källan och sitt “sanna jag” är stort i sig och egentligen allt som behövs.

11-20: Världen

Världen är det sista kortet i den “Stora Arkanan” i tarot, som i sin helhet representerar en resa från börja till mognad och fullbordan – så under de här dagarna är det någonting som ser ut att bli klart, färdigt och därmed också ger resultat och utdelning i proportion till tidigare insats.

Det rör sig om en slags höjdpunkt av något slag, vilket inte betyder att det övergripande målet är nått, utan mer att resan börjar om efter detta, fast på en ny nivå, vilket är en framgång och seger i sig. Njut av stunden.

I arbete ligger det för kontakt med utland och andra kulturer – det kan också vara på hemmaplan – som för med sig någonting gott och utfallet av ett projekt kan överträffa förväntningarna.

Om finanserna stagnerat och varit kärva och det inte hände någonting i början av månaden kan det mycket väl göra det här. Det kan ligga för en plötsligt tillskott och/eller avkastning från någonting som är utlandsrelaterat på något sätt.

Det finns fina utsikter också för kärlekslivet – kortet kan handla om att du hittar precis den som du innerst inne drömmer om – men det betyder inte nödvändigtvis att du träffar någon ny om du redan har någon eftersom det också kan handla om att du upptäcka att det redan finns tillsammans med den partner du redan har.

Att göra en resa tillsammans kan vara det som återför dynamiken och livar upp kärleken och gör att ni ser varandra igen.

Hitta och håll balansen mellan den fysiska/materiella aspekten av livet och den andliga/själsliga. Du kan få en glimt av helheten eller “alltet” här, om så bara för ett kort ögonblick, men också det kan vara livsavgörande: den som en gång själv på ett inre plan har upplevt sanningen i att vara en “andlig varelse i en tillfällig fysisk kropp” glömmer det aldrig och får ofta en helt ny utblick på sitt liv.

21-31: Fem Bägare

Dessa Fem Bägare är relaterat till besvikelse och missräkning och sorg, men det behöver inte vara så illa som det låter, för det kan också handla om, vilket det förmodligen också gör här, om att det är dags att samla ihop bitarna och börja röra sig framåt igen, att “spotta upp sig” eller ta tag i livet igen efter det att någonting varit tufft och bjudit på prövning.

Det signalerar att det kan vara svårt att släppa taget och att komma över en förlust och att mer eller mindre ha fastnat i sorg eller ältande kring någonting som kan ha varit svidande för hjärtat/känslomässigt. Kanske har du blivit illa behandlat och rätteligen känner dig kränkt eller försmådd – men frågan är om det inte är dags att släppa det nu? Fem bägare pekar på att det är så.

Det som har varit har varit, och ibland kan vi hålla fast i en känsla långt efter det att den egentligen är överspelad. Behöver du hjälp så be om det – det handlar inte om att släta över och att sätta på sig en mask, utan om att verkligen bli hel igen och släppa in glädje i livet.

I arbetet kan det uppstå förhinder och förseningar. Du kan eventuellt få bakläxa och bli tvungen att arbeta om någonting. Den som känner sig utbränd och likgiltig för jobbet kanske inte är på sin rätta plats, utan behöver börja undersöka andra möjligheter, eller i första hand fråga sig om det finns någonting annat som ligger närmare hjärtat.

I kärlekslivet kan det handla om att en relation tar slut och det för gott, men kom ihåg att om det är så så var ni troligtvis inte rätt för varandra eller har spelat ut er roll i varandras liv och det är dags att röra sig vidare. Det kan svida lite, men i förlängningen är det för det bästa.

Ibland kan människor försvinna ur våra liv och komma tillbaka i ett senare skede, men som en helt “ny person” eftersom både de och vi har förändrats så pass.

Förlåt dig själv för misstag du tycker att du har gjort. Förstå att du alltid gör så gott du kan utifrån de förutsättningar du har i ögonblicket. Se på dig själv med ömhet och kärlek och ge dig själv rätten och utrymmet att växa och mogna.

Övergripande energi för hela månaden: Djävulen

Djävulen handlar bland annat om att lära sig sig “bakom det som synes ske” – att kunna bortse från den ytligaste nivån av tillvaron, den materiella aspekten, och att se djupare värden och skeenden.

Att han dyker upp här berättar att vi i någon utsträckning och i någon aspekt sitter fast därför att vi känner oss som offer och bundna till omständigheter, situationer och människor och inte tror oss om att kunna komma loss.

Uppmaningen är att förstå att vi har vårt eget öde i våra egna händer, att ta tag i livet och att göra vissa nödvändiga val och förändringar. Det handlar om att ändra tankarna och beteendet, att göra sig av med de föreställningar och andra idéer som håller oss fångna.

Det kan finnas mycket rädslor och en betoning på pengar – men pengar är inte källan till välstånd, det är det vår kreativitet som är. Pengar är energi i fast form, kan man säga, och är det knapert så kan det bero på att vi inte utnyttjar våra energier rätt.

En övertro på pengar som roten till vår trygghet gör att vi kan gå med på saker som egentligen går emot vårt djupare jag eller så att vi sitter fast i en situation som inte är helt rätt för oss.

För den som följer sin djupaste kallelse och lyssnar till sin själs röst och vägledning är ekonomin sällan ett problem. Det betyder kanske inte att han eller hon har i obegränsat överflöd men alltid det som behövs när det behövs. Skulle det inte vara så betyder det oftast att det finns en rädsla, oro, tanke eller idé någonstans i djupet som ställer till det – och då är det där som insatsen bör göras: att finna den och ersätta den med någonting mer tjänligt.

Relationsmässigt står Djävulen många gånger för passion och sexuell kemi – men stannar ofta där. Det kan handla om åtrå som får en att göra och gå med på saker som man annars kanske inte riktigt skulle, att känna sig dragen till och bunden till någon som i övrigt lämnar mycket att önska. Det kan handla om kraftfulla projektioner och inbegripa känslomässig maktkamp och annat som kan vara svårt att få syn på och reda ut.

Den som försöker och väntar på att partnern ska förändra sig gör klokast i att ge upp – du kan i det här fallet bara förändra dig själv för att få situationen att förändras, och om det betyder att du måste lämna den, så kan det kanske vara dags att göra det.

All förändring börjar med och kräver inre förändring. Den som kan förändra sig själv kan förändra hela sitt liv. Bestäm dig för att göra dig av med alla tankar, föreställningar, idéer och trosuppfattningar som håller dig bunden och fången till omständigheter, situationer, människor, platser och saker som inte är rätt och sant för dig, kort sagt, med allt negativt och destruktivt.

Det kanske inte går i en handvändning, men kan kanske vara en bra intention att sätta så här inför det nya året?

Och med de orden önskar jag alla kära bloggläsare ett riktigt

GOTT NYTT ÅR 2017!

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

4 Comments
 • Ulrika
  Posted at 23:35h, 01 January Reply

  Tack🙏🏻

  • Lady Casha
   Posted at 00:12h, 02 January Reply

   ❤️

 • Maj-Lis Walfridsson
  Posted at 10:42h, 05 January Reply

  Hej ! Min tanke är att detta var skrivet just för mig, jag vet att jag borde slita mig loss men det är svårt, hoppas jag får större motivation denna månad. Tack !!

  • Lady Casha
   Posted at 12:52h, 05 January Reply

   Tack Maj-Lis! Fint med feedback och höra att det inspirerar.
   Allt gott till dig ❤️

Post A Comment