Månadens tarot november 2016

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

November börjar lite knackigt men ser ut att hämta upp sig rejält och med råge.

1-10 november: Fem Mynt

Kortet kan symbolisera ett tillstånd då man har tappat kontakt med sig själv, då man känner sig eller är avskuren från den andliga dimensionen av sitt vara och verkligheten. Man kan känna sig ensam, övergiven, missmodig, trött – eller någonting annat som är ett tecken på att man inte riktigt är ett med sin själ/källan, att man inte är helt igenom hel med alla bitar och aspekter på plats.

Det känns dock svårare än vad det är, och räddningen är inte långt borta – faktum är att den är precis här och nu och att det enda som behövs är ett medvetet beslut, en intention och en ansträngning att återkoppla med själen/källan – den har nämligen inte försvunnit, det är bara vår upplevelse av och tro att den har gjort det som gör att det verkar så.

I yrkeslivet kan detta rent praktiskt yttra sig i att stå utan – eller vara i färd med att bli av med – arbete och/eller uppdrag och att det finns mycket känslor av ängslan, oro och tvivel runt det. Kom då igen ihåg att det inte är så illa som det verkar och att inte låta rädslan ta överhanden. Fokusera istället på möjligheterna, för de finns där och väntar på dig, även om du inte kan upfatta det riktigt än.

Ekonomiskt kan det vara tillfälligt kärvt, antingen över hela linjen eller i någon aspekt, men agera inte panik och måla inte fan på väggen. Ta det lugnt och håll i minnet att det går över samtidigt som du undersöker vägar framåt.

I en relation kan det finnas en känsla av att ha tappat den djupare kontakten med varandra, men det är i de flesta fall ingen anledning att ge upp utan kan tvärtom vara en språngbräda till att upptäcka hur stor kärlek ni egentligen har till varandra. Om ni kan vinnlägger er om att hitta en ny gemensam grund där ni kan mötas och acceptera era olikheter så kan det som sker här vara en “förklädd välsignelse”.

Den som är singel kan uppleva det som att kärlek “aldrig kommer hända” eller att känslor verkar vara obesvarade. Också det är en utmaning som kan vändas till en möjlighet. Istället för att leta efter kärleken “där ute”, försök istället att hitta den “där inne” – när du öppnar dig för din inre andliga värld och den delen av dig kommer du inte bara uppleva ensamheten som mindre svår eller obefintlig, utan också öka dina chanser att hitta någon som du klickar med på djupet.

Se överlag upp med att ge efter för negativitet och pessimism vad som än verkar pågå på ytan och rent praktiskt. Kom ihåg att hur det än verkar kan det alltid förändras, och det till det bättre, men du behöver tro på det och agera utifrån det för att ge det en chans.

11-20 november: Solen

Efter regn kommer solsken – från det ena till det andra: solen kommer med en känsla av att vara i sin fulla kraft. Det handlar om en öppning, ljus och glädje och positiva saker, situationer och erfarenheter som uppstår och kommer in. Det kan kännas som att se livet med nya ögon – precis vad som behövs efter månadens inledning.

I arbetet och karriären ligger det för att få någon form av erkännande för kreativitet och förmåga att få resultat, för framgång och självförverkligande.

På den ekonomiska fronten finns det utrymme och möjlighet för ökade inkomster. Den som har ansökt om lån, bett om löneförhöjning och liknande eller gör det här har goda utsikter att få gehör.

Gäller det kärlek kan den som är singel mycket troligt träffa på någon som fångar hjärtat och för den som redan är i en relation kan det handla om förnyelse och nyförälskelse, att kärleken blommar upp och ni ser i varandra det ni en gång föll för.

21-30 november: Kejsarinnan

Precis som solen representerar Kejsarinnan kreativitet, men på ett lite annorlunda sätt – hon är en symbol för den feminina principen, för fertilitet, sexualitet, att vara närande, vårdande, omhändertagande – vilket innefattar all form av skapande, både av livet och konsten och allt däremellan. När hon är aktuell är det en tid då det finns ett positivt flöde och till och med överflöd av det goda livet.

I arbete och yrkesliv finns det gott om idéer som kan omvandlas till planer och sättas i verket, det ligger för fina utvecklingsmöjligheter.

Likaså finns det goda ekonomiska utsikter även här. Det även löna sig att göra någon form av investering som kan komma att bära frukt framöver. Undvik att vara fasthållande, pengar ska cirkulera – men spendera inte bara utan ge gärna tillbaka lite till någon sak eller person som betyder någonting för dig.

Kejsarinnan är också en fin tid att möta kärleken på, att bli förälskad, inleda en relation och för den som redan har en partner ligger det för att vårda förhållande så att kärleken fortsätter att blomstra.

Övergipande energi för hela månaden: Rättvisan

Rättvisan kan syfta på både juridisk och karmisk rättvisa och handla om behovet av att kunna kompromissa och framförallt om att hitta och upprätthålla balans.

I karriären kan det handla om att till exempel se upp med överarbeta på bekostnad av återhämtning och privatliv. Det handlar också om att den som överväger att starta en ny bana eller verksamhet, byta yrke eller arbetsplats bör väga alla faktorer innan den skrider till verket för att vara säker på att ha hela bilden klar för sig och kunna ta det bästa besluten.

När det gäller ekonomin kan saker och ting utfalla till fördel och det kan ligga för en oväntad inkomst eller i alla fall bättre tider.

På relationsfronten symboliserar Rättvisan hur en cykel kommer till ända och en annan tar vid – det kan handla om både att inleda eller att avsluta en relation eller ett äktenskap.

Den som är singel och öppen för att träffa någon behöver göra klart för sig vad det är den letar efter och vill ha – det innebär inte att göra en beställningslista med alla (yttre) detaljer ner till hår- eller ögonfärg, men att vara medveten om vad som är viktigt och oviktigt, att fråga sig själv vad det egentligen är som spelar roll.

Överlag handlar Rättvisan om att vara här och nu och inte där och då eller sen och om att vara centrerad och grundad så långt och gott det bara går. 

Ha en skön november!

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

2 Comments
 • Alle
  Posted at 07:46h, 06 November Reply

  Tack för fint och hoppfullt budskap 💕

  • Lady Casha
   Posted at 13:39h, 06 November Reply

   Tack, du är så välkommen!
   ❤️/Lady Casha

Post A Comment