Månadens tarot november 2017

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

I början av månaden kan det finnas rädslor, men uppmaningen är att inte låta sig skrämmas av hur saker och ting ser ut eller verkar vara – och efter det kan det lossna betydligt. November har alla förutsättningar att bli riktigt fin.

1-10: Djävulen
När den här typen dyker upp betyder det oftast att vi är oförmögna att se sanningen om en situation eller person. Vi dömer eller bedömer det som är och händer utifrån vad som synes vara och ske istället för att se djupare och igenom skenet och den verkliga och underliggande sanningen om situationen eller personen.

Vi kan känna oss som offer för omständigheterna, känna oss begränsade och rädda utan att se att vi själva bidrar genom hur vi tänker och agerar. Vi projicerar våra rädslor på omgivningen och tänker att det är verkliga hinder. För att bli fria behöver vi förändra vårt tankesätt och vårt beteende och dra tillbaka projektionerna – då lösgör vi oss från det vi känt oss fastkedjade vid.

Vad gäller arbete betyder Djävulen att vi kan låta pengar och status vara vårt drivande och huvudsakliga motiv istället för en inre tillfredsställelse med det vi gör. Det handlar inte bara om att jaga status och yttre attribut utan kan också handla om att till exempel stanna kvar på en arbetsplats eller i ett yrke som inte längre ger någonting för att inte riskera tryggheten i en lönecheck.

Gäller det ekonomin kan det dyka upp frestelser. Överge inte dina principer för att göra “snabba cash” – även om det låter lockande.

I kärlekslivet handlar det om att känna sig bunden till en person och inte kunna ta sig loss trots att det skulle vara det bästa, eller att det finns en stark fysisk kemi och attraktion men ingenting annat. Vill du ha en förändring så måste du åstadkomma den själv.

11-20: Kung Stavar
Generellt ligger det dessa dagar för att slutföra och bli färdig med saker och ting. Det ligger också för att släppa taget om gamla beteendemönster och annat som inte längre fyller en konstruktiv funktion och det finns en massa driv och energi – saker och ting kan bli gjorda.

Det kan också vara en äldre man som som fyller funktionen av att driva på och som inspirerar och uppmuntrar till att briljera.

I arbetslivet handlar det om nytänkande, innovationer och nya idéer och det kan finnas hjälp att få antingen av en chef eller av kollegor eller arbetspartners med att införliva nya metoder på jobbet eller i verksamheten. Den med eget företag eller firma kan vänta sig ett uppsving och samtidigt behöva ha tålamod – det ligger framgång inom räckhåll, men det betyder inte att gasen behöver gå i botten.

Pengar förtjänas genom att vara kreativ och originell och det är bra dagar för att följa intuitionen vad gäller ekonomin, det kan bli ett bra inflöde.

I kärlekslivet är det troligt att arbete går före romantik och partnerskap så att det inte finns så mycket till övers för att odla en relation.

21-30: Världen
Även de sista dagarna i månaden ligger det för att någonting i någon form når sin ände – därför att det är fullbordat, klart.

Det kan vara en epok, ett projekt, en relation eller någonting annat men oavsett vad innebär avslutet att plats bereds för en ny början. Det kan vara anledning att fira eller i alla fall att pusta ut, men det innebär inte att det slutliga målet är nått, även om en viktig etapp är förbi.

Vad gäller arbete, karriär och finanser kan det finnas kontakt med utland eller andra kulturer som leder till tillfredsställande resultat och kan innebära resa av något slag.

I kärlek är Världen ett löfte om att du kan komma att få uppleva precis det du drömt om. Det kan handla om att träffa “den rätta” och den som redan är i en relation kan komma att återupptäcka sin partner och inse att det som saknats inte alls är borta. Den som vill ha en nytändning kan också göra rätt i att resa tillsammans.

Övergripande för hela månaden: De Älskande
Handlar om att välja mellan att lyssna på huvudet eller på hjärtat – att göra det som är förnuftigt, rationellt och “som man ska” eller att gå hjärtats väg med allt vad det innebär.

I arbetslivet kan någonting som inte verkar så roligt vid ett första påseende visa sig vara en “förklädd välsignelse” och innebära en fin utveckling.

Vad gäller ekonomin så kommer det att öppna upp så fort ett beslut är fattat. Pengar kan komma genom partnerskap.

Även i kärlekslivet kan det handla om att fatta ett beslut och det kan mycket väl vänta en ny relation runt krönet eller så kan en redan pågående relation genomgå förändringar till det bättre.

 

Ha en fin november!

No Comments

Post A Comment