Månadens tarot oktober 2017

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

Oktober är på det hela taget en fin månad som för med sig en känsla av förnyelse trots också en viss utmaning – som rätt hanterad banar vägen för det nya.

1-10: Översteprästinnan
Någonting är dolt och inte riktigt uppe i ljuset och du kan behöva förlita dig på meditation och din intuition för att komma till klarhet.

Vad gäller arbete kan saker och ting kännas segt, men det kan också finnas i positiv överraskning i beredskap i slutändan, så misströsta inte och kasta inte in handduken.

Ekonomin kan tillfälligt verka lite skral eller knaper, men inte heller här är allting tydligt eller som det ser ut på ytan – saker och ting kan försiggå som du inte får information om och med tiden kommer det ge med sig.

I kärlekslivet kan det finnas en viss distans och lite “kyla” – framförallt från kvinnans håll. Är du kvinna och tycker att du inte får den respons du vill ha från en särskild person eller från presumtiva partners överhuvudtaget, så kan du fråga dig om det är så att du håller tillbaka och kanske inte visar den värme och det intresse som du egentligen har?

Ibland kan vi vara lite “coola”, mer eller mindre omedvetet, för att skydda oss känslomässigt. Vi tror att om vi inte blottar oss så blir vi inte sårade, medan det i själva verket oftast är så att vi behöver bjuda på oss själva, och ta en risk, för att dra den eller dem vi vill till oss. Något som det flesta av oss är medvetna om, men ändå kan behöva påminnas om.

11-20: Tre Svärd
Under månadens mitt kan det göra tillfälligt lite ont i hjärtat på ena eller andra sättet, av ena eller andra anledningen. Det kan vara en besvikelse, någonting som inte utfaller som förväntat, men det kan också vara någonting som ha pågått ett längre tag och är upphov till smärta eller missnöje, som nu får en chans att rensas ut och bort.

I ett större perspektiv handlar det om att våga släppa taget om det som är uttjänt och inte längre fyller en funktion och inte längre har i ditt liv att göra. Det kan kännas som en förlust till en början men i långa loppet kommer det med största sannolikhet visa sig vara bra och kanske precis det som behövdes för att bereda vägen och öppna dörren till någonting nytt och bättre.

I arbete kan detta yttra sig i att du lämnar en situation, ett jobb eller ett projekt eller att det sker förändringar på något annat sätt.

I en relation kan du känna att det räcker och göra slut om det inte varit bra och inte går att rädda – men också: om båda är villiga att göra en insats kan det vara nu ni bestämmer er för att ta tag i förhållandet och arbeta på en förbättring. Det kan vara gamla mönster och beteenden som det handlar om att göra sig av med – som du behöver se över och göra dig av med oavsett om du är i en relation eller inte.

Rikta blicken inåt för vägledning och inspiration och du tar dig igenom också detta.

21-31: Ess Svärd
Det kan finnas illusioner och gamla föreställningar som du har chans att göra dig av med nu och som en naturlig fortsättning på det som började i mitten oktober – din skärpa och förmåga att genomskåda saker och ting och se dem som de är, är förhöjd och förstärkt. Du kan också komma att tänka och kommunicera annorlunda och på ett effektivare sätt.

Du kan även finna lösningar på sådant som du tampats med under en tid och du har viljestyrkan och modet att nå de mål du sätter upp  – var dock noga med att använda din kraft och förmåga på ett konstruktivt sätt så att du inte skadar eller kör över någon i processen.

I arbete ligger det för uppfinningar, nya idéer och lösningar som dyker upp och kommer till dig, problem kan redas ut. Det kan också handla om utdaterad teknik som byts ut och moderniseras.

På ekonomisidan ligger det för att du kan behöva göra dig av med någonting som mjölkar dig utan att du får någonting tillbaka. Gråt inte över det som gått till spillo utan torka upp eller låt det bara vara och gå vidare.

I kärlekslivet och på känslofronten kan det handla om ytterligheter – en plötslig romans kan segla upp eller så kan det vara en intensiv sexuell förbindelse som överraskar – men det kan också handla om att någon som tidigare varit varm och kärleksfull svänger och uppvisar en helt annan sida, blir kylig och avvaktande eller frånvarande. Kanske kan detta svängande pågå under en tid, en relation kan vara fram och tillbaka. Det är upp till dig om hur du förstår och förhåller dig till detta, och vad du gör av det.

Övergripande energi för hela månaden: Ess Bägare
För många ligger det över hela den här månaden möjligheten att träffa någon – det kan mycket väl röra sig om kärlek vid första ögonkastet med potentialen att utvecklas till någonting varaktigt.

För den som redan är i en relation ligger det för en förnyelse av förhållandet på allra bästa och finaste sättet. Kanske kan det bli tal om giftemål eller att på något annat sätt etablera en fördjupning.

Men det kan också handla om någonting annat än kärlek till en person, vad som helst som ligger nära hjärtat, är nytt och glädjerikt –  i arbete och karriär kan det betyda en ny inrikting, ett nytt jobb – eller att återupptäcka det jobb man redan har och vara tillfreds med det. En och annan kan komma att få beröm för sina prestationer och sin kreativitet och må bra av det.

På den ekonomiska fronten kan det dyka upp möjligheter som inte ska förbises och det kan vara läge att skrida till verket vad gäller ett större inköp som t.ex. ett hus – dock självklart beroende på omständigheterna i övrigt. Överlag handlar det om att den ekonomiska basen kan breddas och förändra finanserna till det bättre.

Livet är som alla vet varken svart eller vitt utan innehåller hela färgskalan, och att ha lite motstånd eller utmaningar är oftast det som gör det meningsfullt och rikare på sikt. På det stora hela taget är allt precis som det ska. Gör det du behöver göra men ha också tillit till att allt ordnar sig på högsta bästa sätt.

Jag önskar alla en härlig oktobermånad!

2 Comments
 • Anna
  Posted at 10:23h, 07 October Reply

  Tack! <3

  • Lady Casha
   Posted at 00:04h, 11 October Reply

   Tack 🙂

Post A Comment