Månadens tarot september 2016

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

 

September ser ut att bjuda på utmaningar – till största delen i form av vårt egna inre motstånd och negativitet – men i det stora hela finns det en stor potential till en viktig vändpunkt till ett bättre liv.

1-10 september: Nio svärd

Själens dunkla natt är ett uttryck som används för att beskriva ett tillstånd av andlig kris – då man kan känna sig tom, avskuren, nedslagen, deprimerad, orolig och ångestfylld. Man har tappat kontakten med sitt inre ljus/sin själ och förlorat sig i negativa och destruktiva tankar.

En aspekt av det här tillståndet är att det känns betydligt värre än det i själva verket är – känslorna står inte i proportion till verkligheten, utan har mer kvalitén av en mardröm – vilket inte gör det mindre tufft, men kan vara bra att veta så att man inte börjar “laga något som inte är trasigt” eller försöker fixa en situation som inte behöver fixas.

Många gånger kan det vara fas, en del av eller ett led i en betydande inre och andlig utveckling – och rätt använt och hanterat kan det i förlängningen  leda till ett andligt genombrott.

På ett mer praktiskt och konkret plan kan energin i arbetssammanhang yttra sig som stress och visa att det finns ett behov av att göra någonting åt situationen, oavsett om det är du som har skapat en höna av en fjäder eller om det finns ett verkligt problem eller inte – någonting behöver redas ut. Undvik konfrontation och aggressivitet men tala med berörda parter.

I kärlekslivet kan Nio Svärd handla om plågsamma grubblerier om huruvida ens partner är otrogen eller har tappat intresset eller inte. Det finns ingenting som säger just här att han eller hon är det eller har det, men att det är viktigt att du slutar älta – annars finns risken att själva misstankarna i sig kan förstöra relationen.

Kom ihåg att vad det än är så går det över och prata med någon om du behöver, så att du kan få perspektiv på det hela.

11-20 september: Fyra Mynt

Är fasthållande och kan vara ovillig att släppa taget också om det som tjänat ut sin roll och inte längre fyller en funktion, bara för att det är tryggast så.

Fyra Mynt symboliserar att veta vad man har men inte vad man får och att därför hellre välja “ett välkänt helvete framför ett okänt paradis” – att vara så rädd för förändring och det som komma skall att man hellre står ut med det som är trots att det inte längre passar eller är bra.

Det kan handla om jobb eller materiella ägodelar, en relation eller en situation som är “hemtam” på något annat sätt – det kan handla om vanor och mentala mönster och att inte vara känslomässigt redo att förändras.

Uttryckt i arbetslivet kan det handla om att arbeta inte för att det är vad man brinner för utan för det betalar räkningarna och att tappa kontakten med vad det är man verkligen innerst inne vill och egentligen vill göra. Det kan finnas ett missnöje men ändå en obenägenhet att göra någonting åt det eftersom det känns alltför riskfyllt.

Eftersom det handlar om en kortare tid kan det också betyda ett nödvändigt jobb som måste göras som kanske inte är sådär värst lattjolajbans i sig, men som skapar en grund för någonting som ska bli till i förlängningen.

Ekonomiskt kan Fyra Mynt handla om en version av “snålhet” – en rädsla för att göra av med pengar och för att de ska ta slut utan att det finns fog för det eftersom det finns en god ekonomi.

Öva på att släppa taget och kom ihåg du genom att ge upp (den illusoriska) tryggheten, trots att det kan kännas läskigt, istället banar väg för en djupare och fullare tillfredsställelse med livet.

21-30 september: Tre Svärd

Tre Svärd berättar om hjärtesorg. Det kan finnas starka och intensiva olyckliga känslor i en relation eller i en situation som är dålig och nu handlar det handlar om att sätta punkt för det som på olika sätt kan ha vållat den här sorgen och/eller smärtan.

Gäller det arbete kan Tre Svärd handla om att skiljas från ett jobb eller en jobbsituation, om förändringar som är oundvikliga. Det kan också vara lilla egot som får sig en törn av någonting som händer relaterat till ditt yrkesliv.

Gäller det en relation behöver den inte nödvändigtvis ta slut utan kan räddas om det finns en ömsesidig villighet att kompromissa och att arbeta på en förändring.

Om det inte gör det utan resulterar i separation, så är det ändå till det bästa även om det gör ont till en början. Som med allt annat går det över och du kommer att känna dig hel igen.

Passa på att göra dig av med gamla idéer och föreställningar, vanor och mönster som står i vägen för dig och din djupare tillfredsställelse på sikt, så att du slipper göra samma erfarenhet en gång till.

Övergripande för hela månaden: Lyckans Hjul

Lyckans Hjul innebär en oväntad vändning till det bättre. Om du svarar på det som händer den här månaden och de utmaningar du ställs inför med att vinnlägga dig om att söka ett nytt perspektiv istället för att fastna i negativa tankegångar och ältande – så kan du få uppleva hur saker och ting tar en väg som du inte hade väntat dig på ett i långa loppet mycket lyckligt sätt.

Förmodligen kommer du att sprattla emot en del till en början, men ju förr du kapitulerar och accepterar saker och ting som de är, desto fortare och smidigare kommer det att gå.

Livet handlar – som sagts förut – inte om hur man har det, utan om hur man tar det – och nu är det som om ödet knackar på dörren och är beredd att visa dig en ny riktning – men för att kunna göra det måste du öppna.

Lyssna på din intuition och din själ och var inte rädd för att ta en chansning – när du gör det får du medvind – det är som om du får hela universum i ryggen som hejar på.

De flesta vet att det finns mer i livet än den yttre världen och verkligheten – men det är lätt att det glöms bort. Ta dig tid att kommunicera med ditt djupare jag, din själ. När du upptäcker din inre identitet, ditt sanna vara, upptäcker du också källan till allt som du kan skapa i det här livet – det är där dina visioner, din kraft och din framtid finns.

Det är dina egna tankar och föreställningar som vänder hjulet – använd dig av den insikten och jobba med energin.star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

8 Comments
 • Eija Kattelus
  Posted at 11:32h, 02 September Reply

  Tack så mycket för månadens budskap🙏💜💜💜
  Jag ska bevara och iaktta det i mitt hjärta❤️

  • Allis Tarot
   Posted at 18:11h, 02 September Reply

   Du är så varmt välkommen. Tack för att du hör av dig, det känns fint att veta att det landar.
   ❤️/Lady Casha

 • Cecilia Blomster
  Posted at 13:47h, 02 September Reply

  Jag hoppas det blir bättre för mig för nu känns det inget bra. Kram Lady Casha.

  • Allis Tarot
   Posted at 18:15h, 02 September Reply

   Ja, ibland kan det kännas riktigt illa, men det blir alltid bättre.
   Den här gången också.
   Kram/Lady Casha

 • Maria forssell waller
  Posted at 15:10h, 02 September Reply

  Jag är medial och kan hjäloa men nu behöver jag någon till hjälp….jag tackar dagen och ber

  • Allis Tarot
   Posted at 18:17h, 02 September Reply

   Maria, så är det för oss alla ibland.
   Hör gärna av dig till mig om du vill. Du hittar mig enklast på Tarotguiderna.se.
   Jag jobbar till exempel ikväll fredag 2 sep och i morgon lördag 3 sep klockan 19 till midnatt båda dagarna.
   Värme
   Lady Casha

 • Eva Allstrin
  Posted at 16:04h, 02 September Reply

  Blir det bra för mig att gå ner i arbetstid.

  • Allis Tarot
   Posted at 18:18h, 02 September Reply

   Hej Eva
   Tyvärr vägleder jag inte här men om du ringer mig på Tarotguiderna.se så tittar jag gärna på det.
   Jag jobbar närmast ikväll fredag 2 sep och i morgon lördag 3 sep klockan 19 till midnatt båda dagarna.
   Värme
   Lady Casha

Post A Comment