Månadens tarot september 2017

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

September kommer med ett “gupp på vägen” i mitten av månaden då någonting kan kännas tillfälligt utmanande, men det går över och på det stora hela finns det mycket fina utsikter, framförallt för den som tar vara på möjligheten att växa och utvecklas.

1-10: Knekt Bägare
Månaden inleds med någonting nytt, en ny form av erfarenhet som kan dyka upp och röra hjärtat, som kan inspirera, ge ett lyft och kanske till och med kan ändra vad du tror är möjligt. Eftersom det rör sig om en knekt kan det naturligtvis vara en person som utlöser detta men det behöver inte vara det utan kan också handla om en situation.

I någon bemärkelse handlar det lite djupare om att välja väg: hjärtats eller hjärnans – ska du lyssna på och underkasta dig dina rationella idéer om hur livet bör levas eller ska du lyssna på hjärtats viskningar och följa det? Följer du hjärtat kan ensamhet, spänningar och andra obekväma känslor ge vika och du kan få uppleva en inre balans och ett lugn som du kanske inte gjort på ett tag.

Om du använder din intuition – lyssnar på ditt hjärta och din själ – när det kommer till hur du tar dig an ansvar du har i arbete och projekt som du kan ha, så förbättras omständigheterna och utvecklingen. Se däremot upp med överdriven känslosamhet, det är inte samma sak som att följa sitt hjärtas väg.

Vrede, sorg och tillochmed starka uttryck av glädje åstadkommer egentligen ingenting än att tillfälligt röra runt, och när dammet lagt sig har du ändå inte uppnått det du ville eller tagit dig dit fortare. Ta det lugnt och ge inte upp – den som funderar på om det är dags att hoppa av eller lägga ner någonting som är arbetsrelaterat kan göra bäst i att avvakta lite eftersom denna knekt är en indikation på att framgången kan vara i nära antågande.

Oroa dig inte för ekonomin. Pengaflödet kan vara lite fluktuerande och kosingen verka rinna iväg lika fort som den kommer in, men på det stora hela taget sker en förstärkning och förbättring på den här punkten nu. Man ska aldrig spela eller spekulera med pengar man inte kan avvara sägs det – och med det sagt, kan det kanske kanske vara läge att köpa en lott eller liknande för den som känner att den har turen med sig – hur det ligger till för just dig vet du bäst själv.

För den som är singel kan det dyka upp en presumtiv partner här som kan lysa upp tillvaron och ha potentialen att ge mycket glädje. För den som redan har en etablerad relation och behöver en boost kan en resa göra susen då ni har tid att ostört ägna er åt varandra.

11-20: Fem Mynt
Efter de inledande tio dagarna som helt och hållet gått i hjärtats och intuitionen tecken blir det här någon slags “torka” som i grund och botten och/eller i själva verket och bakom ytan kännetecknar en tid av inre förändring och växande. Det kan kännas lite skakigt beroende på vad som till synes utlöser den här situationen – men kom ihåg att det KÄNNS värre än vad det är. Kris betyder både fara och möjlighet, och här dyker det upp en möjlighet att komma ännu mera “hem” till dig själv i slutändan.

Du kan känna dig tillfälligt lite ensam eller ensammare än vanligt och ditt vanliga supportsystem kan verka försvunnet och du kan tvivla på din förmåga att klara dig. Men det gör du! Undvik att underhålla de negativa tankarna om framtiden när de dyker upp och inse att det inte handlar om hur man har det utan hur man tar det. Du kanske inte alltid kan rå över omständigheterna, men du kan bestämma vad du ska tänka och därmed känna.

Gäller detta i första hand arbetet så kan du tvivla på dig själv och din kapacitet men vad som än händer så kommer det med största sannolikhet leda till någonting bättre. Det finns möjligheter som väntar på dig, som bara kan komma till stånd om det blir någon form av utrensning eller förändring som banar väg.

Är det kärvt på den ekonomiska fronten under de här dagarna, så är det inget att hetsa upp sig över och det kan finnas flera lösningar. Förvänta dig inte det värsta och måla inte fan på väggen bara för att du inte kan se hur saker och ting ska gå till.

I kärlekslivet kan det uppstå en känsla av att inte riktigt ha den där närheten eller intimiteten som ni haft eller du vill ha, men det är ingen anledning att överge skeppet. Även om ni skulle ha olika sätt att se på saker och ting eller olika behov, så går det att finna en mellanväg och på köpet till och med att fördjupa kärleken. Låt bli att kasta paj eller peka finger utan meditera eller reflektera istället över dig själv och din egen del i det hela.

21-30: Sex Bägare
Månadens sista tio dagar pekar på att någon eller någonting som har med det förflutna att göra kan komma tillbaka – det kan vara en möjlighet som du tidigare förbisett som du nu får en andra chans med eller en person eller någonting annat som är relaterat till tidigare i livet, din barndom eller till barn överhuvudtaget.

Det är en ypperlig tid för all form av konstnärlig och annan kreativ verksamhet som kan ge god utdelning och framgång både vad gäller ekonomi och kritik, eller åtminstone bringa glädje och tillfredsställelse. Ta tillfället i akt, både professionella och glada amatörer.

I kärlekslivet kan det dyka upp någon som varit på tapeten förut, en förälskelse eller kärlek från förr och för vissa kan det resultera i en riktig återförening som följd.

I annat fall kan det handla om att du får reda på eller höra någonting om någon som du inte kunna glömma, goda nyheter som gör att du blir förhoppningsfull och kan tro på ett möjligt återseende.

Övergripande energi för hela månaden: Page Stavar
Goda nyheter, ett meddelande eller information som innebär eller pekar mot nya fina möjligheter ligger över denna månad.

Det kan finnas projekt som du har arbetat med under en längre tid och som närmar sig slutfasen. Skulle du stöta på patrull så ge inte upp eller kasta in handduken – överge inte dina mål utan ta dig förbi. Det kommer att gå bra.

Den som sökt arbete har goda utsikter att få det även om det drar ut på tiden och oväntade pengar kan komma in.

Ny kärlek kan ligga i nära framtid för den som är singel och redo. För den som har en relation kan det finnas ett litet “gupp” på vägen (se Fem Mynt ovan) men det behöver inte betyda att det är över och månadens sista tio dagar borde betyda försoning av något slag.

Andligt finns här en känsla av och möjlighet till pånyttfödelse. Lyssna till din intuition/inre röst/själ och försök följa de direktiv du får därifrån – det kan ge dig en underbar känsla av att vara levande.

Ha en underbar september!

No Comments

Post A Comment