Musik för balans, healing & andlig kraft

Allting i universum är energi och information och allting vibrerar på sin egen speciella frekvens.

De så kallade Solfeggio-frekvenserna är en skala av sex grundläggande toner som bland annat sägs ha använts av gregorianska munkar för meditation men också i annan tidig sakral musik. 

Frekvenserna anses kunna tränga djupt in i både medvetandet och det omedvetna för att framkalla healing, harmoni och en känsla av det gudomliga.

Modern musik är tempererad (ett ord som beskriver hur man stämmer ett instrument) så att varje halvtonssteg är lika stort – så kallad liksvävande temperatur – vilket medför att en del toner blir dissonanta i jämförelse med så kallad ren stämning där intervallens exakta storlek varierar beroende på plats eller funktion i musiken.

Enkelt uttryck kan man säga att den moderna västerländska musiken är en slags standardisering som gjorts av diverse praktiska skäl men som har till följd att vissa toner inte är helt rena – inte så falska att ett normalt öra alltid uppfattar det men ändå lite lite – och att ett dynamiskt harmoniskt element därmed går förlorat.

Konsekvenserna av detta kan måhända diskuteras men det finns de som går så långt att de menar att förhållandet är en klart bidragande faktor till det vi ser idag i världen med inskränkthet, kärleksbrist, rädslor och fattigdomstänkande – mentala, känslomässiga och andliga tillstånd som kan manifesteras i den fysiska kroppen i form av sjukdom.

Musik som bygger på Solfeggio-frekvenserna kan däremot, med sina finstämda och rena intervaller – ren stämning, hjälpa oss att läka och komma i kontakt med källan – med själen eller Gud eller vad man nu vill kalla den. Till exempel klassisk musik är ofta baserad på denna ursprungliga stämningsmetod, som hos bland annat Beethoven och Haydn.

Här är ett exempel på hur det kan låta. För bästa effekt, lyssna med hörlurar. SE DOCK LÄNGST NER I INLÄGGET FÖRST.

Solfeggio-skalans toner

174 Hz – anses vara naturligt smärtstillande och kan avlägsna inte bara smärta utan också karmisk energi. Ger kroppens inre organ en känsla av trygghet och kärlek och motiverar dem att göra sitt bästa.

285 Hz – kan användas vid skador och sår i vävnad. Frekvensen är kopplad till vår optimala hälsa och kan återföra cellerna i kroppen till sin ursprungliga form och därigenom läka hela fysiken, de inre organen och livsenergin.

396 Hz – (en av de ursprungliga sex tonerna) kan avlägsna känslan av skuld och rädsla samt även vara grundande.

417Hz – (en av de ursprungliga sex tonerna) kan läka traumatiska upplevelser och rena, rensa och lösa upp tidigare händelsers och situationers destruktiva inflytande samt även begränsande idéer och föreställningar som står vägen för ett fullödigt liv. Hjälper även cellerna till ny energi så att de kan fungera på högsta bästa sätt.

528 Hz – (en av de ursprungliga sex tonerna) kan användas för att reparera DNA och återföra det till sitt ursprungliga perfekta tillstånd. Ger känslan av ökad energi, klarhet, medvetenhet och vakenhet och till och med extatiska tillstånd av djup inre frid och välmående. Öppnar vägen för djupa andliga upplevelser, transformation och andlig upplysning.

639 Hz – (en av de ursprungliga sex tonerna) kan skapa harmoniska relationer och användas för att hantera relationsproblem. Förhöjer och förbättrar all typ av kommunikation och ger förståelse, tolerans och kärlek. Kan också användas för att kommunicera med det andliga.

741 Hz – (en av de ursprungliga sex tonerna) renar cellerna från olika slags typer av gifter. Ofta använd kan frekvensen leda till ett hälsosammare och enklare liv, renare, stabilare och mer andligt fokuserat. Anses väcka och stärka intuitionen.

852 Hz – (en av de ursprungliga sex tonerna) är kopplat till det tredje ögat och kan användas för att komma i kontakt med inre styrka och förverkligande. Kan lösa upp stagnerad mental energi som blir resultatet när man tänker för mycket. Kan också rensa blockeringar som hindrar en klar och tydlig kommunikation med det högre jaget och andliga guider.

963 Hz – väcker hela systemet till sitt ursprungliga och perfekta tillstånd och kan ge känslan av att vara ett med sin själ, sin sanna natur och allt som är.

Hur det är med allt detta vet jag inte i någon ren naturvetenskaplig bemärkelse – eller ens kvantfysisk – men det verkar lovande och om inte annat har det en direkt effekt i nuet och är utmärkt för att stilla sig – centrera, linjera och grunda sig – och för att försätta sig i ett meditativt tillstånd.

OBSERVERA att detta kanske inte är för alla och att det kan vara så att musiken har en djupgående effekt. Ska inte användas istället för professionell hjälp där så krävs och alltid på eget ansvar. Jag gör inga anspråk på att vara expert utan tipsar och inspirerar enbart.

För vidare läsning, klicka här.

star

Tags:
2 Comments
 • Conny
  Posted at 07:48h, 08 July Reply

  Sändare och mottagare på samma frekvens?

  • Lady Casha
   Posted at 21:40h, 21 July Reply

   Jag förstår inte riktigt hur du menar?

Post A Comment