Nyttig nougatchoklad

Jag älskar choklad, men vanlig köpechoklad är det oftast en hel del skräp i (som sojalecitin bland annat) – och dessutom socker som jag inte gärna äter – så när jag fick till det här blev jag glad och kände att jag ville förmedla vidare.

34661916_s

Jag höftar oftast och vet inte exakt hur mycket jag använde av varje ingrediens – ta därför måtten på ett mycket grovt ungefär och pröva dig fram till önskad smak och konsistens.

Var inte rädd för att experimentera! Det är svårt att misslyckas med detta och skulle det hända så dör du inte – tvärtom, då har du lärt dig någonting nytt och det är så man håller sig levande.

Du behöver:
* Hasselnötter ca 150-250 gram – helst ekologiska
* Mandel ca 50-100 gr – helst ekologiska
* Kallpressad kokosolja utan smak 2-4 dl – Biofood har förmodligen den bästa varianten, hittas i hälsokostbutiker, ibland på Coop och annars på nätet
* Chokladpulver – oprocessad (raw) och ekologisk
* Xylitol ca 2-4 dl – non-gmo

41325727_l

Gör såhär:
Grovhacka och rosta hasselnötter och mandel i torr panna och kör dem sedan i matberedare så att de blir fint malda.

Medan matberedaren fortsätter snurra, ha sedan i kokosolja och chokladpulver och Xylitol – ta lite i taget och smaka av tills det blir som du vill ha det.

Om du gör röran tillräckligt lös kan du hälla upp den i knäckformar. Annars kan du pytsa upp smeten i en liten platsbunke eller glasskål (eller i flera). Ställ sen in i kylen så att det stelnar lite.

Det här är inte bara gott, det är nyttigt också. Inte bara för den kallpressade kokosoljan som är någonting man kan äta flera matskedar om dagen av, som kosttillskott.

Hoppas det smakar!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen. Vill du prata med mig finns jag på Tarotguiderna.se – där du även hittar mina arbetstider. Jag är även professionell numerolog – någonting du kan läsa mer om här.

Varmt välkommen att höra av dig!

2 Comments
 • Lotta
  Posted at 11:47h, 21 May Reply

  Hej, det här vill jag verkligen prova.var får jag tag på Xylitol? kram

  • Allis Tarot
   Posted at 21:26h, 21 May Reply

   Hej Lotta, härligt.
   Xylitol är samma sak som björksocker och finns ofta i hälsokostbutiker som säljer mat eller annars online.
   Kram.

Post A Comment