Tänk dig ett bättre liv

I alla tider har det diskuterats vad som kommer först, hönan eller ägget.

Huruvida tanken eller känslan kommer först när det handlar om hur vi mår, är en tvistefråga, men oavsett vad som anses vara det korrekta svaret (om det finns ett) är det min absoluta erfarenhet och övertygelse att vi kan ändra vad vi känner och hur vi mår effektivast genom att tänka andra tankar, genom att tänka om – ändra perspektiv – byta program. Och när vi gör det ändrar vi i förlängningen vår yttre verklighet. 

Har du ett problem eller ett område i livet du är missnöjd med  ägna lite tid åt att tänka hur du skulle vilja att det var istället för hur det är nu.

Skapa sedan en liten fras, en affirmation, som beskriver det du skulle vilja se – eller någonting som fyller dig med lugn och tillit. Skjut därpå ALLA tankar på problemet ur skallen varje gång de dyker upp, genom att tänka eller säga “nej” – om du vill kan du också göra en lite gest med handen som om du bokstavligen sköt tanken åt sidan – och börja sedan att tänka eller säga din affirmation högt för dig själv.

Håll på till dess att du har fyllt dig med känslan av det välmående som tanken på din nya verklighet ger och/eller tills du (för tillfället) glömt ditt problem helt och hållet.

Gör detta, om och om igen, varje gång problemet dyker upp i huvudet. Om du är konsekvent – trots att det efter ett tag kan verka som om det blir värre, vilket är en naturlig del i processen innan det blir varaktig bättre – så kommer du efter en tid befinna dig på en ny nivå, det vill säga, du har bytt frekvens – vilket förr eller senare kommer återspeglas i världen omkring dig. 

5623726_blog

Allting i universum är energi.

All energi vibrerar på en särskild frekvens och vi attraherar och skapar det som vibrerar på samma våglängd som vi själva.

Tänk dig en radio, ställer du in frekvensen för P3 så får du in P3 och inte P1 – vill du lyssna på någonting annat är P3 så får du alltså byta radiostation/frekvens.

Många förväxlar detta med att förneka verkligheten eller att tränga undan känslor – men det handlar snarare om att SKAPA en NY verklighet utifrån ett nytt perspektiv och en ny sanning – att omprogrammera hjärnan och ditt inre, genom att ersätta det gamla programmet med ett nytt.

Det finns lite olika skolor och olika vägar och vi är olika som individer – min erfarenhet är dock att ingenting blir bättre av att bada i mina känslor, att underhålla och älta dem, framförallt inte om de är “negativa”, utan att det snarare är som att vada i kvicksand.

Många tänker också att de ljuger när de börjar affirmera en ny verklighet för att avståndet mellan den nya sanningen och den gamla – och den yttre verkligheten – är så stor. Men kom då ihåg att dina känslor och din yttre tillvaro är en reflektion av dina tankar och övertygelser och inte en objektiv sanning.

Många gånger handlar det om tankar och övertygelser vi ärvt och övertagit från våra föräldrar och andra viktiga personer i vårt liv, skolan och samhället – men ingenting av det är nödvändigtvis sant, bara för att många tror och är överens om att det är så, eller för att det ser ut så för det fysiska ögat.

Du har helt enkelt det liv i dag och ser den verklighet omkring dig som du tänkte igår, och om du vill ha ett annat liv i morgon, så får du tänka om/annorlunda idag.

Med “affirmation” menas oftast ett positivt påstående i presens (nutid) som uttrycker någonting du vill skapa som din nya verklighet.

Till exempel: “För varje dag blir mitt liv bättre och bättre” eller “Allt jag behöver kommer till mig innan jag vet att jag behöver det, lätt och enkelt”.

11540876_s

I själva verket är varje tanke en affirmation, eftersom varje tanke är skapande: när vi tänker skapas det ett litet kemiskt spår i hjärnan.

Tänker du en tanke bara en gång är det försumbart, men tankar som tänks många gånger, plöjer upp djupa hjulspår och autostrador i skallen, som det sedan är svårt att undvika att trilla ner i och halka in på.

När vi så har tänkt en tanke många gånger och den på så sätt förankrats i vår hjärna och kropp, så vibrerar vi inte bara på samma nivå som den, vi tenderar även att på tro på tanken som om den vore en odiskutabel sanning, framförallt när den manifesterats i vår yttre verklighet – men tankar är inte sanningar med stor S bara för att de har tagit form.

Tankar är till stora delar språkliga uttryck för erfarenheter och övertygelser som vi tror på bara för att vi tänkt dem tillräckligt många gånger och för att vi ser den yttre verkligheten som någonting skilt från oss själva.

Men varför ska vi alls tänka tankar som gör oss nedslaga, oroliga eller vanmäktiga eller som skapar mer av det vi inte vill ha?

Vi har inte bara rätt, vi har också möjligheten att skapa oss precis det liv vi drömmer om. Det enda priset vi behöver betala är insatsen, det vill säga, det (inre) arbetet.

För att affirmationer ska fungera så måste man vara flitig. Det är precis som att träna kroppen. Man kan inte gå till gymmet lite på måfå lite då och då och ibland inte alls och förvänta sig att man ska komma i toppform. Ju mer energi och krut man lägger ner, desto större – och snabbare – resultat får man.

Att ha full kontroll över sina tankar är vad som kännetecknar en sann mästare.

Att se bortom den fysiska verkligheten är vad som kännetecknar en visionär och en pionjär. Det kanske inte är för alla, precis som det inte är för alla att bli kroppsbyggare, men för alla som känner sig lockade, är det fullt möjligt. Och för den som kanske “bara” vill skapa sig lite bättre villkor och mer glädje i livet – komma i god form utan att ligga på absoluta toppen – ligger det också inom räckhåll. Det ÄR möjligt och aldrig för sent att förändra sig själv, sina programmeringar, och sitt liv.

7351745_s

Använd dina affirmationer som mantran.

Fyll dig, din kropp och ditt inre med dem, istället för att låta tankarna vandra vanemässigt och slentrianmässigt i sina gamla (negativa) tankebanor – och se ditt liv transformeras.

Kanske inte från en dag till en annan, men undan för undan – så kommer du precis som när man vänder en oceanångare, efter en tid se att du tagit ut en helt ny kurs och tuffar på mot en ny horisont.

Även om vägen kan kännas lång från var du befinner dig till där du vill vara, så börjar varje kursändring med ett steg i taget, en tanke i taget – och du har ingenting att förlora på att börja med en gång.

För att få en känsla för det här med frekvens och vibration kan du göra ett experiment:

Tänk tanken “allt är åt helskotta och blir bara värre och värre” i fem minuter och registrera hur det känns. Tänk sen tanken “mitt liv är fantastiskt och varje dag blir allting bara bättre och bättre” och känn efter hur det känns.

Skillnaden är skillnaden i frekvens – ju högre frekvens, desto snabbare och lättare energi och vice versa. Problem, oro, vrede och sorg har alla en lägre frekvens än lösningar, inre frid, harmoni och glädje. Och även om det kan kännas konstigt till en början, så är det du som väljer när allt kommer omkring, vad det är för tankar – och känslor – du vill underhålla – och vilket liv du därmed skapar. 

Så tänk efter – tänk på vad du tänker på och om det är det du vill ha mer av och se förverkligat och manifesterat. Om det inte är det, tänk om och välj en ny tanke, lägg in ett nytt program. Tänk dig ett bättre liv – när allt kommer omkring är det du som är skepparen som väljer både din resrutt och din destination.

***

PS. Ett alternativ till egentillverkade affirmationer för att höja frekvensen är att använda ett “riktigt” mantra – som till exempel Om Mani Padme Hum – ett av världens absolut mest effektiva och mest älskade mantran. D.S.

No Comments

Post A Comment