Veckans tarot 20 april 2015

Veckans tarot drar fyra kort på frågan vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan – tre för veckans dagar och ett kort för den övergripande energin för hela veckan. Har du hittat hit gäller det dig.

 

Håll dock i minner att det handlar om energier som kan ta sig olika uttryck i olika människors liv, att tidsgränserna är flytande och att energierna överlappar varandra.

Måndag – Tisdag: Sju Bägare

Veckan börjar med någon slags förvirring, du kan ha huvudet lite “i det blå”, och kanske en känsla av att sitta fast på något sätt. Förmodligen har du  flera olika grejer på gång och flera olika alternativ gällande någonting och lite svårt att bestämma dig – för att du helt enkelt inte kan se riktigt klart vad de olika möjligheterna verkligen innebär och vart de skulle kunna leda, och/eller för att de alla ser ut att föra någonting med sig som du inte är riktigt säker på att du vill ha.

Det kan vara lite överväldigande och svårt att veta vad som är bäst för dig och det kan finnas en inre konflikt som handlar om huruvida du ska följa det ditt hjärta klappar för och manar dig till eller om du ska göra det som är förnuftigt och “logiskt”. Men ett beslut måste tas, du kan inte sticka huvudet i sanden och hoppas på att det löser sig av sig självt.

Ägna tid och omsorg åt att spalta upp de olika alternativen – lista gärna för och nackdelar med vart och ett och/eller meditera på saken – och hitta det som verkligen är rätt, det som resonerar med dig och ditt inre och inte det du borde välja, eller som andra tycker är rätt för dig, eller det som skulle kunna ge dig snabba och materiella fördelar enbart eller i första hand.

När du kommer till klarhet om vad det är och förvirringen släpper finns det massor av energi som du kommer använda för att röra dig framåt – men fram till dess att du fattat ditt beslut och följer upp det med fokus och konkret och praktisk kommer dina drömmar och idéer förbli ingenting annat än vackra drömmar och storstilade idéer i ditt eget huvud – det vill säga – fantasier.

Det är inte fantiserandet i sig som är bra eller mindre bra, utan huruvida vi kan grunda det i handling och konkret verklighet eller inte som avgör om det är meningsfullt och produktivt – gör vi inte det skapar det bara rökridåer, illusioner och en slags verklighetsflykt som snarare håller oss fångna än frigör oss att leva och verka i våra liv.

Om du däremot är artist, konstnär eller kreatör av något slag – författare, filmare, skådespelare, musiker, klädskapare eller någonting annat – då är det en perfekt tid just nu att ägna sig åt “dagdrömmeri” – eftersom det kommer ge dig uppslag som du kan omsätta i ditt skapande längre fram.

Onsdag – Torsdag: Tre Stavar

Med Tre i Stavar ligger fokus de här dagarna – och kanske hela veckan – på att du på något sätt befinner dig på tröskeln till framgång eller i alla fall till en ny fas. Troligtvis är det någonting som du har brottats med eller arbetat på under en tid som börjar ge utdelning.

Det handlar också om att du behöver eller får ett tillskott av ny energi från andra människor – en större eller mindre grupp som innebär tillförsel av talang och idéer och fungerar som stöd i den fortsatta utvecklingen av det du håller på med – så var öppen för samarbeten och att göra gemensam sak med andra eftersom det kan komma att fungera som en plattform för kommande framgångar.

Håll också ögonen öppna så att du inte missar andra möjligheter som kan finnas nu och var villig att ta emot hjälp. Det är inte omöjligt att du bli sedd och får någon form av erkännande för det du gör eller gjort av kollegor eller andra i din bransch.

Det kan också handla om att du får ett nytt jobb eller erbjudande – eller att en ny affärsidé eller verksamhet tar form

Testa hur som helst det du går och bär på nu i den praktiska verkligheten – lyft fram och pröva din talang. Du har kraften att förverkliga dina visioner, idéer och önskningar.

Om det är kärlek som är på tapeten betyder energin att du eventuellt kan möta någon nu, oväntat och oplanerat, någon som du skulle kunna klicka extra bra med.

Fredag – Söndag/Helgen: Page Svärd

Page i Svärd ligger ofta för någon form av meddelande som involverar juridik på något sätt – vilket kan vara både positivt och mindre positivt och handla om allt från att du blir kallad att infinna dig i rätten till att du landar ett kontrakt.

prinsessasvärdOK

Väntar du på besked om ett jobb är det troligt att det utfaller positivt om du får det nu. Ska du skriva på någonting – vad det än kan vara – låt en advokat eller annan kunnig person titta på det finstilta innan du sätter dit ditt namn, för att vara säker på att du vet precis vad du gör och vart det kommer att leda.

Page i Svärd kan ibland handla om att det snackas – att det sprids rykten eller skvallras och att någon sprider illasinnade historier. Vad det än är bör du inte låta dig dras med, och även om det skulle handla om dig, så kommer det inte skada dig i långa loppet så länge du behåller din egen värdighet och integritet och inte inlåter dig på samma låga nivå. Var också medveten om att du kan ha ögonen på dig för att se hur du reagerar och hanterar det hela. Om du sköter det bra kan du vinna både i auktoritet och respekt.

Problemet kan vara i jobbet eller på arbetsplatsen, det behöver inte vara en klart uttalad konflikt eller fullt krig, det kan handla om någonting som ligger under ytan och ställer till det. Var medveten om att det delvis kan handla om din inställning som på något sätt provocerar – försök se de andra och saken från fler håll än ditt eget och fokusera på vad som verkligen är viktigt.

Page i Svärd handlar delvis om att konfrontera egna gamla och ingrodda tankemönster som kan lägga krokben för en själv.

En yngre person kan vara orsak till bekymmer av något slag, i arbetslivet eller privat, och om du har någon form av konflikt i din relation där ni har olika åsikter och befinner er i låsta positioner: backa. Ge varandra luft och utrymme istället för att hålla liv i konflikten och meningsskiljaktigheterna så kan det med stor sannolikhet blåsa över och inte innebära långvariga störningar och problem.

Till sist – ta dig tid till att vila ut ordentligt i helgen. Gör gärna någonting som när och är bra för själen. Det har varit intensivt så du behöver avkopplingen och det hjälper dig att se saker och ting i ett annat ljus.

Veckans övergipande energi & tema: Djävulen

Djävulen som övergripande energi och tema knyter an fint till framförallt veckans början och slut. Han representerar det faktum att vi inte har men behöver ta kontroll över våra liv i den bemärkelsen att vi låter rädsla och materiella värden, som pengar och berömmelse eller ställning, styra oss. Det är inget fel på pengar och inte på att vara berömd eller att ha en ställning i världen heller, men det bör snarare vara biprodukter och inte huvudsak eller drivkraft i våra liv.

Om man tror att tryggheten i livet och det som bestämmer vårt värde ligger i det materiella, så har man anledning att vara rädd – eftersom det som har form – materiell form eller strukturer – alltid förgås, förr eller senare. Den materiella verkligheten är helt enkelt både bräcklig och förgänglig.

Materialism kallas den filosofi som menar att den materiella verkligheten existerar oberoende av oss och att vi inte kan påverka den (annat än på sin höjd genom fysisk direkt kontakt).

Men i själva verket är det så, något som till och med vetenskapen nuförtiden faktiskt också belägger, att vi ständigt skapar, medskapar och omskapar vår värld – den yttre verkligheten – med våra tankar, övertygelser och förväntningar. Oavsett om vi är medvetna om det eller inte så formar vi vårt eget öde och det är när vi kommer på det, när vi förstår att det är så, som vi har tagit första steget mot att bli herre över våra egna liv.

Djävulen dyker upp när vi är oklara på de här punkterna. När vi upplever oss maktlösa, utlämnade, utsatta och prisgivna till krafter utanför oss själva – han dyker upp när det är dags – finns ett behov av och är nödvändigt – att aktivt börja ta kontroll över vårt liv, såväl i stort och smått.

I en läggning kan det handla om lite av varje. Det kan t.ex. vara en relation som inte är tillfredsställande på djupet eller gör oss olyckliga och som vi inte vågar lämna för att vi inte tror att vi klarar oss utan vår partner och att vi inte har förmågan att stå på egna ben. Det kan finnas en stark sexuell kemi som kan vara svår att motstå, som ett kemiskt beroende till och med, trots att det kostar både blod, svett och tårar mellan varven och vi egentligen skulle må bäst av att slippa dramatiken. Det kan handla om maktkamp och “hat-kärlek”.

Det kan handla om att vi är kvar på ett jobb eller i en bransch vi avskyr för att det ger social prestige eller god ekonomi – eller pengar till hyran.

Djävulen står också för frestelser, till exempel inom det finansiella: så motstå förslaget eller tanken att ta skumma genvägar till rikedom eller att tjäna en extra slant om du skulle få ett erbjudande – överge inte dina principer i utbyte mot materiell vinning och förmåner.

Det kan också handla om att vi känner oss låga – från nedstämda till regelrätt deprimerade. Att vi är stressade, har svårt att sova, håller på eller har bränt ut oss redan, att vi tänjer på gränserna för vad vi orkar med. Lösningen ligger inte i att dricka en kopp kaffe till eller att ta en sängfösare  – det behövs riktig förändring – den förändring som börjar med oss själva, ett nytt perspektiv, en ny förståelse av hur verkligheten är konstruerad och vår roll i den.

Om du befinner dig i en “djävulsk” situation nu, generellt eller på något område av ditt liv: titta på vad du har för trosuppfattningar och föreställningar och se hur de håller dig fast. Det är där, i vårt eget inre, som förändringen måste börja – djävulen drivs ut genom att vi ändrar de tankemönster som håller oss förslavade – vilket vi kan göra när vi inser att det är vi själva som håller oss fastkedjade.

3 Comments
 • Åsa
  Posted at 22:09h, 22 April Reply

  Tusen tack för dessa ” veckotarot” de betyder mycket för mig!! <3
  Åsa

  • Allis Tarot
   Posted at 23:00h, 22 April Reply

   Tack Åsa!
   Det gläder mig och betyder mycket för mig att du berättar det.
   Varma hälsningar
   Allis

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 18 maj 2015
  Posted at 17:56h, 17 May Reply

  […] här kortet går i repris – det kom upp nyligen i Veckans Allis Tarot 20 april och handlar bland annat om att det kan råda någon form av oklarhet eller (känslomässig) […]

Post A Comment