Veckans tarot 11 maj 2015

För veckans Allis tarot drog jag som brukligt tre kort för veckans dagar och ett kort för det övergripande tematfrågan vad bloggens läsare behöver veta.

Två kort går igen sen tidigare – ett av dem har till och med dykt upp två gånger på kort tid – vilket visar på att det är energier vi inte är klara med, någon situation eller omständigheter som kvarstår, har återvänt eller att det är någonting vi fortfarande inte tagit till oss.

Måndag-Tisdag: Drottning i Mynt

Den här damen visade sig först 6 april och kommer nu tillbaka. Hon är Kejsarinnan förklädd till Moder jord, förbunden med jorden och instämd med naturen vilket förser henne med magiska krafter. Hon representerar fruktsamhet och omvårdnad oavsett om det handlar om faktiska barn eller andra projekt och skapelser och aktiviteter – hon kan vara mor men är, oavsett egna barn eller inte, en matriark av något slag. Hon kan även vara till exempel konstnär, författare, skådespelare, dansare – eller affärskvinna.

Hon är både idealistisk och praktisk, hon förstår hur världen och den materiella verkligheten fungerar och kan navigera genom den på ett effektivt och framgångsrikt sätt – hon kan arbeta hårt för att uppnå världslig framgång vilket kan vara en varning så att det inte blir slagsida – men i balans skördar hon frukterna av sitt arbete och använder dem för att skapa skönhet och harmoni och “odla sin trädgård” – och att hjälpa andra att göra detsamma.

Att Drottningen i Mynt dyker upp kan antingen handla om att det finns en kvinna i ditt liv med de här egenskaperna, eller att det är du själv – eller så kan hon signalera någon form av ekonomisk och affärsmässig framgång – de här dagarna ligger det för god ekonomi och att få assistans – ett arv, en befordran, mer inflytande, prestige eller någonting annat som leder framåt eller ger ett bättre utgångsläge. Hur som helst är det en betoning på de materiella aspekterna av livet och vad de kan ge i positiv bemärkelse. Ditt sinne kan också vara aktivare än vanligt – ta vara på det i så fall och kanalisera det i någonting som kan ge påtagliga resultat.

Onsdag-Torsdag: Fem Mynt

Och vad händer här? Det ser ut som om någonting utlöser en våg av negativt tänkande. Plötsligt gungar marken under fötterna och vi står inför någon form av krissituation, vi upplever oss ensamma och som ingen backar upp oss. Det kan finnas anledning i den yttre världen till detta men det känns förmodligen värre än det är.

Om det är någonting som uppstått här som inte ser så bra ut vid första anblicken, försök att se hur det skulle kunna vara det som banar vägen för någonting bättre än det som var eller som du hade innan. Energin i det här kortet berättar nämligen att även om det kan se tufft ut för tillfället så finns det möjligheter framöver, som är positiva och konstruktiva och helt rätt för dig.

Om du känner dig trött och sliten, och som om allt som var så härligt för bara en liten stund sen bara är borta, så är det en uppmaning här att rena och rensa och rebalansera dig själv och förbereda dig för det som komma skall.

Är det i en relation som det krisar, att det känns som ni inte kan nå varandra och att ni har olika inställning till någonting som är väsentligt för er båda, trots att ni egentligen i grund och botten tycker om och älskar varandra, så är det ingen anledning att överge skeppet. Se istället om ni kan finna en gemensam punkt och “enas om att vara oense” på andra – för om ni rider ut det här kan ni till och med få uppleva hur kärleken blir starkare och djupare er emellan.

Titta på hur ditt eget tänkande och din egen inställning har bidragit till utvecklingen fram till den här punkten, varför det som händer nu har uppstått – inte bara de ytliga orsakerna, utan de djupare. Går du till exempel omkring och har en djupt liggande oro hur du ska klara dig eller hur det ska gå? En oro som verkar sova så länge allting i det yttre livet flyter på, men som vaknar och visar sitt fula huvud varje gång minsta lilla påminner om bräckligheten i den fysiska världen?

Vad du gör, låt dig inte övermannas av det som sker runt omkring dig. Bestäm dig för att inta en ny attityd och en ny riktning, för att sluta oroa dig, och istället lyfta blicken och fokusera på dina positiva mål, så kommer situationen inte bara klaras upp utan också vara ett väsentligt steg på vägen i din utveckling mot det liv som helt och fullt är ditt.

Fredag-Söndag/Helgen: Ess i Svärd

Det här kortet har varit en del av veckan som började både den 6 april och 27 april. Läs gärna de inläggen också eftersom de till stora delar är giltiga också här.

För den här veckan är betoningen på att (fortsätta) använda sig av svärdet för att skära igenom och skingra illusioner och andra vanföreställningar om oss själva och verkligheten, ett arbete som förmodligen redan påbörjats men som behöver förnyas eller fördjupas. Förmodligen är detta också mer eller mindre direkt kopplat till situationen som Fem Mynt beskriver.

Titta på de situationer eller omständigheter nu i ditt liv som är förvirrande eller där du känner dig nertryckt eller på något annat sätt olustig eller inte helt närvarande och levande, och försök med hjälp av ditt intellekt och din intuition genomskåda vad det är som egentligen sker – så att du med hjälp av det du får fram sen kan frigöra dig och/eller förändra det som behöver förändras. Det är oftast ingeting annat som binder och hindrar oss än våra egna mentala föreställningar och det är mer eller mindre undantagslöst där all förändring börjar: genom att vi tänker om och förstår en situation annorlunda.

Övergripande energi för hela veckan: Drottning i Svärd

Denna drottning är en riktig kämpe, en krigare. Hon kan konsten att föra en strid – och vinna. När hon förenar sin kvinnlighet och kreativa intelligens med sin andliga kraft klarar hon i princip vad som helst. Med hennes bistånd och hennes energi, kommer vi förmodligen ta oss igenom veckans utmaningar, inte helt utan kamp, men tillslut – galant.

Hon är en fena på just att komma till pudelns kärna med saker och ting, att kunna sortera och se det som verkligen är. Hon kan också ha en vass tunga och vara väldigt frispråkig – framförallt om hon känner sig pressad eller orättvist behandlad – så se upp! Ord kan man inte ta tillbaka, så de ska man inte slänga omkring sig i upprört tillstånd.

Damen är också inte bara klok utan har med tiden tillägna sig betydande visdom – sånt man inte kan läsa sig till i böcker och som är resultatet av att man mött sitt livs utmaningar med mod och istället för att låta sig övermannas (annat än kanske initialt och för en stund) använt dem till att växa som människa.

Drottningen i Svärd vet att livet inte handlar om “hur man har det” utan “hur man tar det” – om vad vi gör av det som händer och hur vi förhåller oss till det – att det är vår attityd och våra föreställningar som i grund och botten bestämmer hur vi mår och vilka vi blir och vilket liv vi kommer att leva.

Hennes uppdykande på arenan den här veckan understryker att det kanske inte kommer vara så lätt, som några av de övriga korten redan signalerat – men att vi också har kraften att hantera det. Den här känslan av att stå ensam som Fem Mynt berättade om, är förstärkt här – men i en positiv bemärkelse: Drottningen i Svärd kan kämpa sina egna strider och behöver ingen uppbackning eller bekräftelse från andra. Hon är självständig och den självständigheten finns i oss alla, om vi plockar fram den.

Drottningen i Svärd kan vara du eller så finns hon i egen hög person runt omkring dig någonstans, är det kärlekslivet som är i fokus kan hon vara någon som lägger sig i och påverkar din relation negativt trots att hon förmodligen menar väl.

Troligtvis handlar denna vecka dock för de flesta om annat än kärlekslivet.

Som energi kan Drottningen betyda att för en del av oss är det läge att stå upp för oss själva den här veckan – i alla fall inför oss själva. Att se sanningen om vad vi verkligen vill och behöver, som ett första, eller nästa, steg på vägen i att skapa oss det liv vi vill ha.

2 Comments
  • Pingback:Veckans Allis Tarot 25 maj 2015
    Posted at 15:56h, 24 May Reply

    […] tänkande. Fem Mynt var på tapeten för ett par veckor sen – läs gärna om kortet i inlägget från den 11 maj också eftersom det till stora delar även gäller […]

  • Pingback:Veckans Allis Tarot 13 juli 2015
    Posted at 14:26h, 13 July Reply

    […] hittar henne således i ett inlägg från 6:e april och ett annat inlägg från 11:e maj – läs gärna dem för att veta vad de här dagarna har att […]

Post A Comment