Veckans tarot 13 april 2015

Till Veckans Allis Tarot har jag dragit fyra kort på frågan vad bloggens läsare behöver veta om veckan som kommer, tre för dagarna och helgen, samt ett kort för det övergripande temat.

Kom ihåg att vi har att göra med energier, som kan manifestera sig lite olika beroende på omständigheter och person, och att tidsgränserna inte är precisa utan att det flyter i varandra.

Måndag- tisdag: Översteprästinnan

När den här damen dyker upp handlar det oftast om att någonting är dolt, pågår i det fördolda i vårt liv, och att vi måste lita på vår intuition och till exempel meditation för att kunna se klart. Drömmar kan också ge en fingervisning, för den som är inne på att tyda dem.

Vad det än är som pågår, och på vilket område det än må vara, så kan du lita på att du inte har hela bilden klar för dig.

Det handlar om att söka inåt och uppåt för att få svar och klarhet, att vara stilla och receptiv och lyhörd för det finstämda. Lyssna till och lita på din inre röst!

Och kom hela tiden ihåg att även om varken sikten, omständigheterna eller vägen är klar, så betyder det inte att du är fel ute och det är heller ingen anledning att lägga ner eller av.

Ibland är livet ett mysterium – och det kan vara riktigt vackert. Vi tror att vi behöver ha koll och veta allt logiskt, men om vi lutar oss tillbaka och låter det vara som det är utan att behöva FÖRSTÅ allt – så kanske vi kan se skönheten i det som ÄR – översteprästinnan symboliserar också andliga erfarenheter, uppvaknanden, mediala och occulta upplevelser.

Det kan å andra sidan också handla om att man har dragit sig lite väl långt eller mycket tillbaka och snarare är passiv än bara stilla och att man inte riktigt engagerar sig i sitt eget liv – så det handlar om att veta gränsen och kunna hålla balansen. Det kan finnas rädsla, för livet och andra människor – och i så fall är det dags att ta itu med det nu.

Kortet kan syfta på att vi har potential som vi inte är medvetna om, och att vi behöver förstå vad den är – och följa upp med handling för att potentialen ska bli verklighet.

Om kortet representerar en faktisk kvinna i ditt liv kan hon kanske vara lite distanserad och svår att nå. Det kan också handla om en kvinna med mediala gåvor eller med stark intuition, som hjälper dig att se och förstå saker och ting om dig själv och din nuvarande situation.

Om det är dig själv det handlar om och du tycker det är svårt att upprätta kontakter som du vill ha dem eller längtar efter kärlek och inte riktigt får till det – tänk på att det kan vara du som framstår som lite sval och reserverad och att det är läge i så fall nu att öppna upp och släppa in.

Onsdag-torsdag: De älskande

De här dagarna kan en situation där det måste fattas ett beslut som i grund och botten handlar om huruvida vi ska följa hjärtat eller huvudet vara i fokus – ett beslut där vi måste bestämma oss för om vi ska göra det som känns rätt eller det som är logiskt, det som gör oss glada eller det som är praktiskt och “förnuftigt”.

Även om beslutet kan ha att göra med någonting av underordnad betydelse så är det troligare att vi står vid i ett vägskäl av något slag – att det kan röra sig om ett viktigt och avgörande beslut för våra liv, och i så fall är det ingenting vi ska ta helt lättvindigt, utan verkligen tänka – och/eller känna – igenom innan vi lägger fast någonting.

Förmodligen kan vi känna en hel del ambivalens och vackla fram och tillbaka. Kom ihåg att hjärtat inte ljuger men att huvudet kan låta sig luras av illusioner – som rädslor.

Kortet kan också handla om en relation som antingen är på väg in eller är på väg att genomgå förändringar. Det kan handla om att det är någon som kommer tillbaka in i vårt liv, någon vi fortfarande älskar.

Framförallt tillsammans med Översteprästinnan eller något av de klädda korten – som till exempel Page i Bägare som representerar helgen som är på ingång – så kan De Älskande betyda att det är någonting i relationen som, dolt under ytan, påverkar den – någonting som försigår i hemlighet som behöver komma upp i ljuset – det kan vara någon som på något sätt lägger sig i eller intrigerar. Oavsett vad det kan vara – ställ inte till med någon scen eller några konfrontationer – vad som behövs är ett ärligt och varsamt samtal.

Fredag-söndag/helgen: Page i Bägare

Någonting nytt är på väg in i ditt liv runt den här helgen. Det kan vara en uppsats eller en bok som du tänkt på länge som liksom plötsligt tar form och du vet hur du ska skriva, eller att din affärsverksamhet går mot ett uppsving, att dina finanser påtagligt förbättras – eller att du ändrar din livsstil på något sätt.

Det kan också i vissa fall betyda att ett barn blir till eller kommer till världen – det kan i princip handla om glada nyheter om vad som helst som är känslomässigt positivt och glädjerikt: förestående bröllop eller förlovning, att du får reda på att en gammal kärlek som aldrig rostat har flyttat tillbaka till stan och är ledig – eller att du står näst på tur för den där befordran som du vill ha…

Precis som i början av veckan finns här en uppmaning att stilla sig, lyssna inåt & uppåt och att höra sin egen inre vägledning och röst, och också här kan det ligga för andlig erfarenheter eller mediala upplevelse av något slag, så det ser nästan ut som ett tema för veckan.

Dina egna förmågor kan komma i dagen, eller så beställer du eller går en kurs i helgen som hjälper dig att utveckla din medialitet.

Det kan också handla om någon form av känslomässig pånyttfödelse och emotionell utveckling. Om du till exempel haft lite svårt med tilliten kanske du kan komma att ta risken att våga lita på igen, i alla fall lite grand.

Överprästinnan manade till att öppna upp och det gäller även här: visa och uttryck dina känslor nu istället för att hålla dem gömda. Ta det inte så allvarligt allting – det är okej att göra bort sig, att vara sårbar och lite naiv eller barnslig ibland. Det mår vi bara bra av.

Handlar det om en faktisk person så är det med stor sannolikhet någon som är yngre, eller som beter sig som om den vore yngre, är lite omogen, som antingen är budbärare för de goda nyheterna, eller en del av själva situationen.

Handlar det om kärlek så gör inte eventuell ålderskillad till ett problem, låt inte en siffra stå ivägen för din glädje och lycka genom att oroa dig om vad andra ska tycka. Kanske är det vad De Älskande antyder och syftar på? Och kommer du i så fall följa hjärtat eller huvudet i det här fallet?

Veckans övergripande tema: Sju Mynt

Övergripande temat för veckan handlar om att någon form av investering – i tid, energi (inklusive pengar) eller arbete – du gjort tidigare kan börja ge någon form av utdelning och att du kan ta en liten paus – men bara en liten, eftersom det inte är färdigt ännu – du kan inte vila på lagrarna utan behöver fortsätta framåt.

Utdelningen behöver inte handla om det materiella, det kan också handla om inre växt och utveckling – men vad det än är så börjar du se resultat om du harvat länge. Kanske handlar det om en hel karriär, kanske är det ett projekt, en terapi eller en relation – någonting bär frukt i den bemärkelsen att det rör sig framåt av egen kraft nu, har fått upp styrfarten.

Men som sagt, det är inte klart, och än behövs tålamod, uthållighet och arbete. Det kan till och med bli förseningar – som du i så fall inte ska fästa dig så mycket vid, eftersom de bara är en del av processen.

En annan sida av Sju Mynt och därmed veckans tema handlar om att göra någon typ av utvärdering – av dina behov och önskningar, av din situation, din relation, ditt arbete eller vad det nu kan vara som behövs – Sju Mynt handlar bland annat om en fördjupad medvetenhet, att stämma in sig på sina djupare nivåer, och hämta det man behöver inifrån – vilket knyter an fint till alla veckans kort, på lite olika sätt.

Kanske kommer du fram till att allt är precis som det ska. Kanske kommer du fram till att det finns någonting du vill ändra – gör i så fall det: du kommer både ha kraft, ork och veta hur.

7 Comments
 • katarina
  Posted at 11:10h, 13 April Reply

  Tack för veckans tarot, ska bli spännande!
  Katarina

  • Allis Tarot
   Posted at 11:14h, 13 April Reply

   Tack Katarina!

 • Madde
  Posted at 17:25h, 13 April Reply

  Tack så mycket för budskapen om den kommande veckan. På vissa ställen så kändes det som om du skrev direkt till mig. Kände mig rejält träffad men på ett bra sätt 🙂

  • Allis Tarot
   Posted at 19:13h, 13 April Reply

   Hej Madde, tack!

   Det var roligt att höra.
   Ha en fin vecka.

   Varma hälsningar
   Allis

 • Marita
  Posted at 22:24h, 14 April Reply

  Tarot korten som ni använder vad heter dem? Jag gillar dem helskarpt

  • Allis Tarot
   Posted at 04:29h, 15 April Reply

   Hej Marita –

   ja, visst är de fina? Jag har hittat dem på nätet.
   Så småningom ska jag lägga in var de kommer ifrån, men om du googlar på deras respektive engelska namn så länge så dyker de upp.

   Varma hälsningar
   Allis

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 7 juni 2015
  Posted at 14:55h, 08 June Reply

  […] de ibland också kallas – ett kort som var uppe för några månader sedan, så läs gärna det inlägget också, eftersom det till stora delar gäller även […]

Post A Comment