Veckans tarot 18 maj 2015

Jag har dragit fyra kort för veckan, tre för dagarna och ett för den övergripande energin, på frågan vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan 18 maj – 24 maj.

Det ser ut som vi till största delen kommer få en behaglig vecka på flera olika sätt. Kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck i olika människors liv och på olika områden beroende på vad som är aktuellt för var och en just nu.

Måndag – Tisdag: Sju Bägare

Det här kortet går i repris – det kom upp nyligen i och handlar bland annat om att det kan råda någon form av oklarhet eller (känslomässig) förvirring och behov av att fokusera, grunda och jorda oss. Läs gärna det inlägget eftersom det till stora delar gäller också här – det är tydligen någonting som fortgår och som fortfarande behöver uppmärksammas igen.

De Sju Bägarna handlar om att välja och kommer med en påminnelse om risken med att luta sig tillbaka och bygga luftslott, och på så sätt “missa målet”. 

Det finns en stor potential att göra verklighet av våra inre visioner och drömmarom vi använder oss konkreta och praktiska metoder för att realisera dem. Några av dessa metoder kan vara att affirmera eller göra ett så kallat “visionboard” – ett slags collage eller visuell karta över vad du vill uppnå – eller kanske rensa lite i röran hemma och på så sätt få igång stagnerade energier – vad som helst som inbegriper att du gör någonting påtagligt och som förankrar idéerna i den yttre verkligheten.

Om du inte mår bra fysiskt ska du naturligtvis söka professionell hjälp, men eventuella kroppsliga symtom kan – i alla fall delvis – också de ha sin orsak i att vara ojordad. Fysisk aktivitet och träning kan hjälpa till med det, eller att gå barfota utomhus på barmark eller gräs, att ta en promenad längst med vatten – helst med fötterna i vattenbrynet, bada i sjön eller havet, och/eller någon form av energiövning.

Det är överhuvudtaget viktigt – nu och alltid – med balans mellan det intuitiva, känslomässiga och praktiska och att göra upp planer med det i minnet.

Det kan också ligga för mystiska eller mediala upplevelser – som dessutom kan komma att användas framöver.

Det behövs viljestyrka och målmedvetenhet och det finns en del fallgropar och frestelser som kan avleda oss och distrahera oss från det som är vår unika väg – så det handlar om att ha urskiljning och kunna “väga och mäta” och ta ställning till det som dyker upp och att avgöra om det är någonting som tillför eller drar ifrån.

Lita på intuitionen för vägledning, var medveten om illusionernas makt och den sanna verkligheten bakom dem, skärp ditt fokus och gör genomtänkta och kloka val – så finns förutsättningar att de här dagarna, och tiden framöver, blir magisk.

Onsdag – Torsdag: Åtta Stavar

Nu blir det fart och liv i luckan för många, framför allt om det har varit lite segt och motigt ett tag.

En del kan få positiva besked och nya möjligheter kan dyka upp – alla former av information och kommunikation är poängterade här, det kan också handla om resor, antingen i arbetet men också relaterade till någon form av kreativa eller spirituella göromål.

Det ligger för att vidga vyerna, pröva nya idéer, börja nya projekt, finna nya sätt att skapa och vara verksam på och det är en bra tid för marknadsföring – så skapa en websida, använd e-mail eller andra sätt att saluföra dig på och tala om att du finns, om det är någonting du har tänkt på eller skulle ha glädje och nytta av att göra.

På kärleksfronten kan det ligga för att träffa någon, oväntat och plötsligt, som det stämmer med på alla fronter på en gång – kärlek vid första ögonkastet alltså. Har du precis träffat någon kan det finnas sånt som inte är alldeles tydligt från början men som ni har gemensamt och som på sikt kan göra att relationen utvecklar sig positivt och blir stabil. I redan befintliga relationer kan kommunikationen öppnas upp, framförallt om det varit lite si och så på den fronten ett tag.

En och annan kanske får sig ett andligt uppvaknande de här dagarna, också det plötsligt och lite oväntat – kanske som ett resultat av ett medvetet arbete att överkomma gamla tankemönster, ett arbete som det ligger bra för här. Faktum är ju att de enda verkliga hindren vi har är de vi själva sätter upp genom våra föreställningar, idéer och tankar om oss själva och världen – sen kanske det är lättare sagt än gjort att göra sig av med dem och kräver en insats på flera nivåer och från många olika håll, men i grund och botten är det odiskutabelt så det är.

Fredag – Söndag/Helgen: Tio Mynt

Här ligger det för mera goda nyheter eller utsikter, för välstånd och välmående på alla sätt och vis och för hemmet och familjen i olika konstellationer och sammanhang.

Det kan också handla om att dina materiella önskningar blir uppfyllda, i större eller mindre skala, men framförallt handlar det om en känsla av säkerhet och rikedom som alltså inte nödvändigtvis behöver – men kan – ha med reda pengar att göra.

Och det handlar om tacksamhet.

Det finns alltid någonting att vara tacksam för, och för den som har svårt för begreppet kan det vara bra att tänka på att tacksamhet inte är en känsla i första hand utan en attityd – som det kan löna sig att medvetet odla eftersom den förutom att det också känns bättre, som en ren biprodukt, nämligen genererar mer av det goda, dessutom.

Om du inte tycker att livet ger dig någonting att vara tacksam för, så tänk på allt du tar för givet: till exempel att du kan läsa dessa rader just nu, att du är vid liv överhuvudtaget – att hjärtat slår eller att pacemakern fungerar, att du har tio fingrar – och har du inte tio fingrar, så kanske du i alla fall har nio, och har du inte nio fingrar kanske du har fem – det handlar som sagt inte om hur man har det utan hur man tar det och om huruvida man stirrar sig blind på det man saknar eller om man kan se och uppskatta det man faktiskt har.

Det är ett val vi gör, ett mentalt val – de flesta av oss har våra prövningar, en del större, en del mindre. Vi kan välja att se också prövningarna som en gåvor istället för förbannelser: omständigheter som plockar fram vår styrka och vårt visaste jag, istället för att gå ner oss i vår egen negativitet.

Det är lätt att gå genom livet så länge allting flyter på, men det är när “skiten träffar fläkten” som vårt rätta virke får en chans att visa sig. När vi är mitt uppe i någonting som är svårt, kan det ibland kännas omöjligt att se vad som pågår och vara positiv, men i efterhand, om vi förvaltar situationen väl, kan vi se att det förmodligen var just det som gjorde att vi fann vår sanna plats och identitet – ibland måste livet helt enkelt skrika högt för att vi ska höra.

Om man gräver lite djupare i varje situation, hittar man oftast tillslut den “förklädda välsignelsen” – så länge man bara inte ger upp.

Det finns också en uppmaning om att dela med sig av sitt välstånd och välmående – att ge av vad du har. Det kan vara ett leende eller ett uppmuntrande ord, en tjänst eller om faktiska kronor och ören. Att vara generös med sina gåvor ger en känsla av rikedom.

För den som oroar sig för ekonomin och som bara har en tjuga kvar i plånboken för tillfället har jag ett tips: ge bort den till någon som behöver den ännu bättre – eller köp en blomma eller någonting annat “onödigt” som gör dig glad – det är en signal till universum att du förväntar dig påfyllning. Det fungerar dock bara om du gör det med lätt hjärta och i full tillit – så inte med en sur min och som om det vore dina sista slantar i livet.

Övergripande energi för hela veckan: Stjärnan

Med Stjärnan som övergripande energi förstärks den positiva trenden och sannolikheten är mycket hög att veckan totalt sett blir fin och inspirerande på många sätt och vis – att allting ordnar sig precis som det ska, åtminstone på någon front, och att vi både är och känner att vi är på rätt väg.

Vi borde nu kunna se framåt med både hopp, tillförsikt och tillit till att saker och ting kommer att ordna sig utifall det är vårt behov – det vi strävat efter och sysslat med kan ge utdelning här eller kan komma att ge utdelning i en nära framtid.

Vad gäller ekonomin, så var öppen för nya möjligheter – har du haft eller har svårigheter på den fronten kan det lösa sig bättre än du föreställt dig.

Den lyckliga utvecklingen är dock inte på något sätt begränsad till det materiella, utan gäller på alla områden i livet.

Om du vantrivs med din sysselsättning, finns det en chans att någonting annat dyker upp, om du frilansar och det varit kärvt så finns möjligheten att det lossnar.

I kärlekslivet kan en speciell person göra entré, det ligger för omständigheter där allting bara klickar och om du redan har en relation ligger det för att ni stärker ert band – kanske någon kommer förnya sina äktenskapslöften den här veckan, eller i alla fall tänker på att göra det.

Till och med kroniska problem med hälsan kan ta en vändning till det bättre här, eller i alla fall signalera en vändning till det bättre. Var medveten om kopplingen mellan kropp och psyke och att bästa sättet att helas på fysiskt är genom psyket, genom att arbeta mentalt. Det är inte hokus pokus utan faktisk verklighet. (Läs gärna inlägget om Dr. Joe Dispenza för inspiration, det kommer också snart fler artiklar i ämnet här i bloggen. Eller se filmen “What the bleep do we know” som jag också skrivit om i ett tidigare inlägg).

Gör hursomhelst någonting för kroppen, pröva gärna en ny metod, kanske en så kallad alternativ terapi om du behöver – eller ta lite ledigt om du kan, spendera tid med någon eller några du tycker om – eller vad du nu kan hitta på och har möjlighet till som ger positiv energi.

En del kan komma att ha en stark känsla av sin plats och tillhörighet i universum, att vara “ett med allt”. Den välmående och generösa energin som Tio Mynt symboliserar, går igen också här, om än på ett lite annorlunda sätt.

Arbeta med din inre vägledning och ge av dig själv, dina gåvor och din visdom till andra. Det är som sagt inte pengar som gör dig rik, det är din inre kraft, din energi och dina förmågor. Världen behöver ditt ljus – så låt det skina.

Stjärnan manar till en positiv inställning även om du inte kan se dessa förändringar till det bättre riktigt ännu – det hjälper dem nämligen på traven och banar väg.

3 Comments
 • Pingback:Veckans Allis Tarot 1 juni 2015
  Posted at 19:19h, 31 May Reply

  […] här kortet kom upp för inte så länge sen i Veckans Allis Tarot 18 maj – så läs gärna det inlägget också eftersom det i stora delar gäller även […]

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 29 juni 2015
  Posted at 10:23h, 28 June Reply

  […] stavar har vi sett för inte så länge sen, så läs gärna det inlägget eftersom den tolkningen gäller här […]

 • Pingback:Månadens Allis Tarot oktober 2015
  Posted at 10:47h, 03 October Reply

  […] För mer, se Åtta Stavar 18 maj 2015 […]

Post A Comment