Veckans tarot 22 juni 2015

Veckans tarot drar fyra kort för veckan som kommer, tre för dagarna och ett för den övergripande energin – har du hittat hit är den här läsningen för dig.

Måndag – Tisdag: Fem Bägare

Kanske är det någon form av känslomässig baksmälla som har inträtt, så här efter midsommar – förväntningar som kommit på skam och missräkning, besvikelse över att det kanske inte gick som hoppats eller väntats. Klart är i alla fall att när veckan börjar är det någonting som orsakat någon form av sorg, ånger eller besvikelse – oavsett om det är en konsekvens av helgen eller någonting som återspeglar någonting som pågått en tid.

Fem Bägare uppmanar oss att ta oss samman, plocka upp bitarna och gå vidare. Ibland kan det handla om att vi har svårt att släppa taget om det som har varit, om det förflutna eller en känslomässig förlust och att vi mer eller mindre är absorberade av de här känslorna och tankar på vad som gått snett.

Kom ihåg att det som lämnat dig troligtvis inte (längre) var ditt – och det du inte längre behöver. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk som det heter, det som har varit har varit och det är dags att fokusera på det som trots allt finns kvar.

Om det handlar om en kärleksrelation: gråt ut, upplev känslorna i hela sin kraft, och sätt sedan punkt. Det är inte en uppmaning att låtsas och att tränga bort någonting, utan att bli klar. Att inte fastna. När Fem Bägare dyker upp är det oftast svårt att laga eller reparera. Det är över, förbi. Så se vad som är, fokusera på nuet och se framtiden an med tillförsikt.

I arbetslivet kan det handla om bakslag, förseningar, avslag. Det kan vara idé att revidera, bearbeta och omarbeta för möjligheter längre fram trots att det blev nobben nu. Om du känner dig nedslagen och trött på jobbet och saknar entusiasm så kan det vara en indikation på att du inte är där du hör hemma. Om det skulle vara så att du blir av med ett jobb så fråga dig om det verkligen var rätt jobb för dig. Eller var det bara för att tjäna ihop till brödfödan?

Vad gäller ekonomi är det inte så illa som det kanske känns – även om du skulle göra någon form av finansiell förlust nu så plågar den dig mer än vad den skulle behöva göra – du kommer klara dig. Om du inte tjänar tillräckligt för att täcka utgifter du vill göra så se om du kan skaffa extrajobb, i alla fall för en tid. Mer än någonting annat: tro på dig själv och din förmåga att dra till dig goda finanser och ekonomiskt välstånd i det längre loppet även om det ser ut som det gör just nu.

Vad det än handlar om, kom ihåg att fokusera på att glaset är halvfullt och inte halvtomt.

Onsdag Torsdag: Ess Mynt

Ess i Mynt betecknar belöning för gott och många gånger hårt arbete samt en ny frisk början inom alla områden som har med arbete, karriär, företagsamhet och finanser att göra.

De här dagarna kan du vara sysselsatt med någonting kopplat till ett nytt projekt eller företag som i förlängningen kan betyda positiva ekonomiska förändringar i ditt liv. Även om det finns risker förenade med detta så är det en bra tidpunkt att skrida till verket nu – investeringar här vad gäller både tid, energi och reda pengar ger en bra utdelning längre fram.

På samma sätt ligger det bra för allt som har att göra med förändringar i hur du bor – renovera, bygga, sälja & köpa bostad.

Det materiella innebär också den fysiska kroppen – så se över dina matvanor, se till att du rör på dig tillräckligt och vilar när du behöver, inte bara de här dagarna, men nu är det dags att göra någonting åt saker och ting på den fronten, om det finns behov. Meditera och “grunda” dig också gärna om du inte redan gör det, och låt all fysisk aktivitet utgå från ditt inre centrum.

Som alltid är det viktigt att “tänka på vad du tänker på” eftersom vi hela tiden skapar med vårt fokus och våra tankar, men Mynt representerar också i alldeles särskild utsträckning det som kallas manifestation – när någonting tar form i den fysiska verkligheten – så var speciellt noga nu.

Fredag – Söndag/Helgen: Sju Stavar

Det här kortet bådar gott och betyder att saker och ting som utvecklats i en fördelaktig riktning fortsätter att göra det – att vi har möjlighet att lyckas oavsett vad vi möter i form av motstånd.

Du befinner dig med största sannolikhet i en bra position och allt du behöver göra är att fortsätta framåt, stå på dig och inte backa. Det betyder inte en seglats på en räkmacka, men det betyder att vad det än är, så har du vad som krävs för att ta dig förbi eller igenom och det på ett framgångsrikt sätt i slutändan.

Kortet är också relaterat till alla former av egenföretagande, att vara sin egen uppdragsgivare, så jag misstänker att många går och funderar i de banorna just nu, eller är i färd med att förändra sitt arbetsliv i den riktningen.

Om du är missnöjd med din arbetssituation, och speciellt om du arbetar för någon annan och gör det bara för att det betalar räkningarna och inte för att det är vad du brinner för, så fundera på om det är värt det.

Många gånger förväxlar vi källan med kanalen: en lönecheck är inte källan till vårt välstånd, den är en kanal. Men om vi tror att den är källan blir vi rädda för att göra någonting som äventyrar den – och så sitter vi fast. Om vi istället har klart för oss att kanalerna kan växla, och att källan är outtömlig och inte av denna världen – utan springer ur “det osynliga” – blir det genast på ett sätt både lättare och inte minst roligare att leva.

Eftersom våra förväntningar och övertygelser – hur vi tänker – styr och skapar vår verklighet, så kan det vara idé att ta en titt på detta nu och se om det är så att du låter dig hindras av felaktiga föreställningar om hur det fungerar i universum – och om du upplever att du sitter fast i ett jobb som du inte har glädje av, fundera på vad du skulle vilja göra i stället och om det kanske inte är läge att göra någonting åt det.

Nu är den här energin kort, handlar om helgen, men det kanske kan vara en uppmaning på längre sikt i alla fall.

Är du singel och vill träffa någon så gör någonting annat än du brukar den här helgen, det ligger för att någon kan dyka upp men inte på dina vanliga ställen. Är du i en relation redan så kan den få nytt liv om ni pratar öppet med varandra – gör dig själv tydlig och dela med dig av som egentligen pågår med dig, inte på ett konfrontativt men på ett kärleksfullt sätt.

Övergripande energi för veckan: Fem Mynt

Det här kortet har kommit upp förr (så läs gärna tidigare inlägg) – förutom det som tidigare sagts, och som fortfarande gäller, handlar det här kortet om ett alltför ensidigt fokus på det materiella, på arbete och personlig framgång i den yttre världen – vilket inte är fel i sig, men om drivkraften bakom är den materiella belöningen enbart eller i första hand och inte fröjden och tillfredsställelsen med själva uppgiften, är det lätt att hamna lite snett eller i diket.

Skulle det bli bakslag här, så kan det ha med det att göra – och ett sätt för livet att hjälpa dig tillbaka till ett mer balanserat perspektiv.

Kom ihåg att den trygghet vi placerar i det yttre är bedräglig – allting som har form kommer förr eller senare att förgås på ena eller andra sättet. Den enda verkliga tryggheten är våra inre resurser och vår andliga kraft – men de är å andra sidan eviga och oändliga.

Pengar kommer och går, det materiella är förgängligt. Det är att sakna andliga värden eller en relation till de andliga dimensionerna i livet som är verklig fattigdom.

Ägna gärna lite tid nu åt att förkovra dig i filosofi, metafysik, meditation eller någonting annat som springer ur och relaterar till de djupare och eviga värdena, så stärker du och balanserar dig själv utan att livet behöver knäppa dig på näsan för att du ska vakna.

1 Comment

Post A Comment