Veckans tarot 29 juni 2015

Veckans tarot drar fyra kort för veckan som kommer, tre för dagarna och ett för den övergripande energin – har du hittat hit är den här läsningen för dig.

 

Måndag – Tisdag: Åtta Stavar

Åtta stavar har vi sett för inte så länge sen, så läs gärna det inlägget eftersom den tolkningen gäller här också.

Ser ut som om veckan börjar med en rivstart – kan det vara semestern för en del? Här finns hur som helst massor av energi och positiv förväntan och det ligger för resor och förflyttningar av olika slag – att vidga vyerna – inklusive att byta boende.

Det ligger också för kommunikation i alla former, för mer eller mindre brådskande och oftast positiva besked och att agera snabbt.

Att vidga vyerna kan också ha med vår inre horisont att göra – för en del kan det de här dagarna innebära erfarenheter som på något sätt expanderar medvetandet och skapar en ökad känsla för den “osynliga” (inre) verkligheten.

Onsdag – Torsdag: Knekt Mynt

Det här kortet representerar ofta ett stadigt, långsamt men säkert framåtskridande och handlar om att vara “jordad”, ta hand om vardagen och de små detaljerna i livet, framförallt – men inte bara – i arbetslivet.

Samtidigt kan det betyda att det kommer in pengar, ibland oväntat och överraskande eller som du inte riktigt räknat med eller väntat dig – en investering som du glömt bort och som plötsligt utfaller, ett stort förskott eller till och med en lotterivinst. Satsa dock inte mer än du har råd att förlora.

Pengar kan också komma från flera olika håll på en och samma gång.

Knekt i Mynt kan också ligga för ett projekt eller en klient som kommer visa sig vara en riktig guldgruva, om du spelar dina kort rätt – kopplingar du gör med det här projektet eller med klienten har förutsättningar att leda till framgång på något sätt i förlängningen. Egenföretagare och entreprenörer uppmanas att fokusera på att hitta och utveckla projekt som med tiden kan ge en stadig inkomst och attrahera lojala kunder och klienter.

Om kortet representerar en faktisk man så är han lojal, trofast och pålitlig – och handlar det om en kärleksrelation så kan du kanske inte förvänta dig blommor och romantiska middagar men dock en stadig och trygg förbindelse och relation.

Om det är någon som känner sig lite ur slag och inte riktigt på topp på hälsofronten, så har det förmodligen med spänningar att göra och inte värre än att det blir bra om du varvar ner och kopplar av. Du kan också se över dina rutiner – sover du, tränar du och äter du optimalt? Observera dock att du självklart ska lyssna på din kropp och ta den på allvar och söka kvalificerad vård om du misstänker att det mot förmodan kan vara någonting annat trots allt.

Fredag – Söndag/Helgen: Fem Svärd

Det här kortet är nog ett av de mer utmanande i hela leken. Många gånger kan det representera en meningslös vinst – du kan ha vunnit en strid eller en konflikt, men känna att det inte var värt mödan eller insatsen. Kanske har du tagit till medel eller ägnat dig åt en taktik som lämnar en del att önska. Eller så kan någon ha varit slug och ojust mot dig. I vilket fall som helst, så mår ingen av kontrahenterna riktigt bra av det som utspelat sig och segern har ingen riktigt sötma för någon.

Ibland kan det handla om nödvändigheten att bryta med någon som är ohederlig och bedräglig och i ytterlighetsfall till och med har ett direkt destruktivt inflytande – i vissa fall kan det innebära att det enda raka och möjliga är att bara gå: vi har ingen skyldighet att försvara eller förklara oss för någon, framförallt inte när vår hälsa och vårt välmående står på spel. Det är aldrig okej att bli illa behandlad, och det är alltid rätt att gå för att freda sig.

Ibland kan vi vara vår egen värsta fiende som det heter. Vi kan ha agerat utifrån vårt “lilla jag” eller vårt ego, och nu behöver vi svälja stolheten och erkänna våra egna brister och vårt negativa beteende innan vi kan lägga situationen bakom oss.

Övergripande energi/tema för hela veckan: Tio Svärd

Tio Svärd handlar om att slå i botten och att den enda vägen därifrån är upp – en cykel av livet har kommit till ända och det är dags att lägga allt lidandet det eventuellt har inneburit bakom sig.

Ur ett andligt perspektivt representerar kortet död och pånyttfödelse och signalerar slutet på en fas och början på en annan och det dyker upp när vi behöver bryta och kapa band med och till någonting som begränsar oss och håller oss tillbaka, saker som inte (längre) hör hemma i vårt liv, som har spelat ut sin roll och istället bara innebär stress och konflikter.

Det kan vara en relation som är slut, som inte går att rädda. Du kan ha gjort allt du kan och mer än det och förmodligen under längre tid än du egentligen skulle eller orkat med, och nu finns det bara en sak kvar att göra och det är att se sanningen – att det är över. Insikten kan orsaka sorg, en känsla av förlust och depression, men ju förr du accepterar och ser det som det verkligen är, desto bättre och lättare blir det sen.

När du ger upp det omöjliga så öppnar du dig för att finna och komma vidare med ditt livs verkliga mening, och det värsta är verkligen över från och med nu. Rensa upp i bråten, skrik och gråt i kudden eller ut och spring i skogen några varv eller vad du behöver göra för att avreagera dig. Sen är det dags att släppa taget om det som har varit och gå vidare med livet.

Om kortet relaterar till arbete så kan förändringar inom företaget göra att du blir av med jobbet, eller så kan det ligga för att en arbetssituation tar slut på något annat sätt. Vad det än är så är det till det bästa i ett längre perspektiv även om det kan kännas kämpigt i stunden – det skapar utrymme och möjlighet att kanske starta eget som du tänkt på en längre tid eller söka den där tjänsten som du verkligen vill ha – att i vilken form det än kan ta, skapa drömsituationen för ditt yrkesliv.

Kom ihåg, att vad det än är, så vänder det nu, och kan bara bli bättre.

No Comments

Post A Comment