Veckans tarot 6 juli 2015

Veckans tarot drar fyra kort på frågan vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan – tre för veckodagarna och ett för den övergripande energin.

 

Måndag – Tisdag: Ess Bägare

Det ser ut som om förälskelsen kan slå till – chanserna är i alla fall goda ut och det skulle inte förvåna mig om en och annan får uppleva just det – det kan handla om att det klickar vid första ögonkastet för någonting som har goda chanser att snabbt utveckla sig till en seriös och långvarig relation.

Det kan också handla om en nyförälskelse, en nytändning i en redan etablerad relation – men oavsett vad så handlar den här energin om en ny början känslomässigt – om kärlek, glädje, lycka.

I arbetslivet och karriären är detta också ett lyckosamt energi som kan innebära en förändring till det bättre, vare sig det gäller byte av arbete/bransch/karriär och en nystart eller om det innebär någon slags förändring som gör att vi återupptäcker vår glädje och kärlek till det vi redan gör.

Hur som helst handlar det om att hitta utlopp för vår inre kallelse, att finna det som känns meningsfullt att göra och som är tillfredsställande på djupet, som ger frid och förnöjsamhet i arbetet.

Kortet kan även innebära någon form av beröm eller erkänsla för kreativitet och uppfinningsrikedom som vi gett eller ger uttryck för.

När Ess i Bägare dyker upp ska man undvika att skjuta upp saker och ting och istället ta chanserna när de kommer och gripa tillfällena i flykten när det dyker upp oväntade möjligheter – det kan ge en bättre ekonomisk grund inför framtiden, i synnerhet om det backas upp av andra och liknande energier. Entreprenörer av olika slag har också chans att få fin utdelning genom nya projekt som påbörjas här.

Nystarten här kan också vara relaterad till vårt inre liv och signalera att vi är i färd med att påbörja eller är i början av en andlig utveckling och färd mot ökad medvetenhet. Meditation är att utmärkt redskap för detta – så stilla dig, centrera dig och fråga ditt Högre Jag vad du behöver veta.

Onsdag – Torsdag: Åtta Mynt

Här ligger fokus på utbildning, kurser, workshops, föreläsningar och liknande – att lära sig någonting nytt, att utveckla, förbättra och fördjupa talanger och färdigheter.

För en del kan det handla om att påbörja en helt ny karriär, för andra byte av jobb eller nya arbetsuppgifter som på något sätt kan innebära en utmaning.

Tappa inte tron på dig själv om så är fallet, utan ha tillit till att du kan ro i land uppdraget. Tveka inte heller att be om hjälp om du behöver från de som har mer erfarenhet än dig.

Oavsett vad det handlar om så innebär det med stor sannolikhet någon form av lärosituation eller utbildning och dessutom hårt arbete, någonting som det inte går att komma runt utan som måste göras – samtidigt som det är viktigt att inte förlora perspektivet och bli så upptagen av själva “gnetandet” att den ursprungliga avsikten och meningen med företaget glöms bort i processen. Det du gör nu utvecklar dina färdigheter och din djupare förståelse av vad du håller på med och kommer förmodligen som resultat kunna känna en hel del stolthet över vad du kan.

I kärleksfrågor handlar Åtta Mynt om att lägga märke till de små detaljerna i en relation, de som på ett fint och subtilt sätt kan bidra till ökad intimitet, fördjupning och utveckling – det ligger för nya erfarenheter tillsammans med en partner. Om det är vad du önskar och längtar efter så se till att skapa utrymme för det.

För den som är singel kan den rätta hittas på rätt plats – någon som är perfekt rätt för just dig kan dyka upp i sammanhang du söker dig för att utvecklas och utbilda dig.

Oavsett om du redan har en kärlekspartner eller är i färd med att träffa någon ligger det för en viss försiktighet, att ta det varsamt med både sig själv och med varandra och att låta relationen mogna och växa fram i sin egen takt utan att pusha på.

Fredag – Söndag/Helgen: Page Bägare

Den här pagen, eller prinsessan som hon ibland kallas, betyder ofta att någonting nytt är på ingång och fokus ligger på expansion, kreativitet och andlig utveckling. Det kan innebära alltifrån ett litterärt projekt, till graviditet och förlossning, till att förnya ett känslomässigt band eller att försiktigt och lite trevande påbörja en kärleksrelation eller att blicka inåt och utveckla sina mediala och andliga gåvor – det föreligger ett visst fokus på kontemplation, fantasi, psykiska förmågor och känslighet – vad det än är handlar det om kreativa, emotionella, spirituella och positiva händelser eller nyheter därom.

Att lyssna på intuitionen och den inre rösten/det Högre Jaget är aldrig fel utan nödvändigt för att orientera sig och hålla kursen i tillvaron men med den här pagen är det poängterat och det är troligt att det kommer vara extra aktuellt för många i dagarna.

Kortet kan också representera en faktisk individ, och då är det troligtvis en ung människa som också kan vara förmedlare av någonting glädjerikt, det kan även innebär barn – ett eller flera – som på något sätt spelar en positiv roll i ditt liv.

Övergripande energi: Ess Stavar

Essen signalerar alltid att någonting nytt är på gång, och förstärkt av veckans kort ser det absoluta och övervägande temat ut att vara nystart eller uppstart – någonting nytt är definitivt på väg in eller redan ett faktum i våra liv – kreativt, känslomässigt och/eller andligen.

Med Ess i Stavar finns en enorm reservoar av entusiasm, optimism och energi att tillgå – här ska inte vilas på lagrarna utan skridas till verket.

Tveka alltså inte, utan gör slag i saken – om du har tänkt på att avsluta någonting som inte (längre) gör dig lycklig eller ger dig någon djupare tillfredsställelse – du är redo att påbörja ett nytt kapitel av ditt liv. Gör det och ta ut kursen på det som leder till ett rikare och lycksaligare liv – oavsett om det innebär att du är tvungen att ta en risk eller inte.

Trygghet och säkerhet kan vara bra i vissa fall, men att låta yttre omständigheter vara det vi håller oss i och lutar oss mot och därmed låta det begränsa oss gör oss bara olyckliga i längden. Att leva, verkligen leva, är att ta risker – vill man ha garantier får man köpa brödrost som någon sa – men i livet måste man ta en chansning då och då för att expandera och utöka sitt territorium och för att hitta sig själv och sin perfekta rätta plats.

Ekonomiskt kan det dyka upp en ny och plötslig möjlighet som synes från ingenstans och i så fall ska du dra nytta av det – balanserat risktagande kan premieras – alltså: var inte dumdristig, men tveka inte heller att sträcka dig lite längre än vad som känns riktigt  bekvämt.

En ny kärleksrelation här innebär omedelbar och mycket kraftig kemi som troligtvis har sina rötter i en själslig eller karmisk koppling er emellan och om du redan har en kärlekspartner ligger det för en andlig förnyelse som kan föra er samman ännu djupare.

Kärlekspartner eller inte – Ess i Stavar kan handla om ett andligt uppvaknande som antingen behöver komma till stånd eller som tar plats, och betonar dessutom kopplingen mellan tanke och kropp. Finns det diskrepanser – om du fortfarande har negativa (omedvetna) föreställningar, tankar och tankemönster – så avspeglar de sig i ditt liv och är vägledare till att göra någonting åt det, det vill säga: är det saker och ting i din tillvaro och ditt liv som fortfarande lämnar en del att önska, se om du kan komma underfund vad det är och hur du själv bidrar till och skapar det genom dina egna inre (negativa) förväntningar och idéer.

Ha en fantastisk vecka!

2 Comments
 • maria
  Posted at 23:59h, 05 July Reply

  Jag sa till gud i natt – nu får det räcka med smörtsamma händelser och elakheter mot mig. Om inte så ta mitt liv för jag orkar inte mer!

  • Allis Tarot
   Posted at 00:12h, 06 July Reply

   Maria, jag förstår så väl känslan, men jag vet också att allting går över även om det inte känns så i stunden. Om du känner att du inte orkar – sök hjälp och stöd. Jourhavande präst och jourhavande medmänniska kan du ringa på 112 alla kvällar och nätter mellan 21 och 06 på morgonen. Röda korset har jour alla dagar och kvällar på 0771-900 800 mellan 14 och 22. Tveka inte. Kram/Allis

Post A Comment