Orakelbudskap 30 november 2016

Veckans budskap handlar om att det är hög tid och alldeles nödvändigt att fatta ett beslut – också att skjuta upp eller ifrån sig och inte fatta beslutet är i sig själv ett beslut och en handling som får konsekvenser.

Ibland när man velar är det bättre att bestämma sig även om man inte är helt övertygad om att det är det absolut rätta, bara för att komma vidare och inte fastna.

Om det inte bokstavligt talat gäller liv och död kan ett beslut oftast omprövas om det skulle visa sig lite längre fram att det inte var helt rätt – men då har man i alla fall brytit dödläget och kommit till klarhet om hur man ska gå framåt.

För den som har beslutsångest kan det kanske vara idé att inte ta det så förbaskat allvarligt. Jag menar inte att med det förringa en kanske besvärlig situation eller tuffa utmaningar livet, men att försöka få ett lite större perspektiv på det hela.

Vad är det värsta som kan hända?

Ofta förstorar vi saker och ting och målar fan på väggen när vi i själva verket inte har en aning och rädslan för att bestämma sig handlar ofta om att vi inte kan se eller kontrollera utgången utan istället fyller i med våra tidigare erfarenheter som kanske inte alltid är positiva eller att vi tar in andras oro eller idéer om verkligheten.

Det finns aldrig några garantier och ibland kan ett beslut kännas som att välja mellan pest eller kolera. Ändå måste det tas. Ett sätt att hitta en lugn punkt i det hela är att vara så närvarande som möjligt i nuet och att inte försöka räkna ut allt på förhand utan istället lyssna på intuitionen, på hjärtat och själen.

Det handlar inte om att bli huvudlös och kasta all försiktighet överbord, många gånger kan det vara nödvändigt att ta reda på fakta, men att i möjligaste mån undvika att låta oro och rädslor ta överhanden och istället förlita sig på att det ordnar sig och att vi kan ta hand om det som är, när det uppstår och är, och att vi inte behöver fokusera på det innan någonting – som förmodligen inte heller kommer att hända – har hänt.

Det är en sak att göra research, en helt annan sak att konstant älta och oroa sig en framtid som inte ens finns. Inte minst för att vi då med stor sannolikhet istället kanske skapar just det vi är rädda för – det vi fokuserar på föder och göder vi med energi och tillslut kanske vi får se våra rädslor materialiseras – trots att det var precis det vi inte ville.

Så när du nu står vid ett vägskäl och måste välja, försök lyssna inåt, på ditt hjärta, din själ och din högre kraft. Gör sedan det som resonerar med ditt djupaste och sanna jag utan att snegla på vad andra tycker och tänker eller vad som passar sig enligt konventionen. Du kan inte gå fel så länge du följer din inre kompass även om det för en stund skulle kunna se ut så.

Ibland kan livet liknas vid en labyrint. Skulle du komma till en återvändsgränd så får du vända om och ta dig tillbaka till korsningen. Men du har i alla fall inte blivit stående eller stagnerat, och du har tvivelsutan kommit en bit närmare målet i det stora hela.

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment