Orakelbudskap 4 september 2016

Baba Jaga är en slavisk gudinna som enligt uppgift åkte omkring i en mortel av trä. Hon var kraftfull och vild, djup och genomskådande och hade ingenting till övers för annat än direkta väsentligheter.

Hon dyker upp här och nu för att uppmana oss att komma i kontakt och bli ett med den vildkvinna vi i själva verket och grund och botten är – vi behöver vara hela varelser i vår fulla kraft för att ta vara på och leva våra liv – för att vara och verka i världen.

Budskapet är att återknyta – börja eller i ännu högre grad – till det ursprungliga, till det vi är i vår ostympade och ohämmade form, för att på så sätt få full kontakt med och tillgång till vår intuition och våra instinkter, vår visdom och våra talanger och begåvningar.

Samhället och kulturen – andra människor med deras idéer och uppfattningar – har uppfostrat och format oss, ibland till oigenkännlighet.

Har vi varit utsatt för stark påverkan och inte kunnat värja oss kan vi ha en mycket snedvriden föreställning om både vilka vi är och vilka vi bör vara och delar av oss kan ligga bortträngda i djupet av oss.

Det kan vara förenat med rädsla och till och med ångest att gå emot gängse normer om hur en kvinna ska vara och se ut – men den som verkligen finner sig själv behöver inte längre någon yttre bekräftelse. Hon är fri.

Visst kan vägen till fullständig frihet vara en process och ingenting som sker bara för att vi tänker tanken eller blir uppmanade till det, men någon gång måste vi börja – eller bli uppmanade att fortsätta –  och den tidpunkten är nu.

Om du inte vet hur du ska komma igång kan du börja med att bara “skaka loss” i högst bokstavlig bemärkelse för att få fart på energin – sätt på nån härlig låt och upp och studsa – när ingen ser och utan att tänka på hur du ser ut. En sån enkel sak kan få fart på livsandarna och vara ett utmärkt sätt att komma i kontakt med dig själv på djupet.

Det kostar ingenting att pröva!

Obs! Budskapet gäller även män som läser detta – som dels kan ha en kvinnlig sida inom sig som behöver integreras och/eller en flicka eller kvinna i deras närhet som de kan stötta och uppmuntra att komma i sin fulla kraft.

Clarissa Pinkola Estés skriver om bland annat Baba Jaga i sin bok “Kvinnor som slår följe med vargar” –  klassikern från 90-talet som står sig än. Tyvärr är den slutsåld i svensk översättning men finns fortfarande på engelska med titeln Women Who Run With the Wolves.

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment