Vad är numerologi?

Numerologi är en kusin till astrologin och en metafysisk vetenskap. Det betyder att den sysselsätter sig med det som inte är synbart för blotta ögat eller går att ta på med handen – det som inte går att mätas, vägas eller kvantifieras med materiella naturvetenskapliga metoder – men som samtidigt följer vissa mönster och lagar och kan beskriva samband.

Allting i universum är i grund och botten energi. All energi har sin egen unika vibration – vilket kan uttryckas matematiskt, med siffor. Varje nummer har således sin egen unika vibration som beskriver ett visst energimönster som är specifikt för just det numret.

300px-Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour

Numerologin bygger också på antagandet att det finns en själ och att reinkarnation är ett faktum och levande verklighet. Den utgår från att vårt födelsedatum och även vårt namn inte är en slump utan ett val som själen har gjort innan den föds för att hon eller han ska kunna utvecklas maximalt under sin tid på jorden.

Den uppsättning siffror som räknas fram från födelsedatum och namn kan sägas vara en slags ritning som avslöjar själens avsikter och intentioner med det här livet. Numerologi är tolkningen av dessa siffror.

Genom att bli medvetna om vilka vi verkligen är, vad vi innerst inne – vad vår själ – drömmer om och längtar efter, vad vi är bra på och har talang för och vilka våra utmaningar är, kan vi lättare acceptera, älska och utveckla oss själva och finna vår rätta plats och väg i livet. När vi känner och förstår oss själva på djupet har vi större förutsättningar att leva både lyckligare, hälsosammare och mer meningsfulla liv.

Numerologin är ett fantastiskt verktyg och ett utmärkt komplement till tarot som kan hjälpa dig att upptäcka och förstå dig själv och din livsväg och kan svara bland annat på frågor som:.

– vem är jag?
– vilka är mina förutsättningar och resurser?
– vad är jag bra på?
– vad är mina svagheter/utmaningar?
– vilken typ av arbete passar mig?
– var ska jag bo, var trivs jag bäst?
– vad gör mig riktigt lycklig?
– har jag en livsuppgift?

samt på frågor om tajming – om när det är rätt tidpunkt att göra saker och ting samt om framtiden, både den närmaste tiden/åren och på längre sikt.

Om du känner att du inte är där du skulle vilja vara med dig själv och ditt liv, om du känner att det finns någonting mer men du inte vet riktigt vad, om du känner dig vilsen eller tycker det är allmänt förvirrande med olika möjligheter och inte vet vilken väg du ska välja – eller om du så bara vill fylla på med positiv kraft och bli stärkt i den väg du redan är på – så är numerologin alltid ett fantastiskt hjälpmedel.

 

2 Comments

Post A Comment